Roel zelf mogelijk niet door bij auditie The Voice

18/09/2012

Roel van Velzen is al sinds het begin betrokken bij The Voice of Holland. Toch is de zanger er niet zeker van dat de stoelen zouden draaien wanneer hij zelf een blind audition zou doen.

Als coach bij The Voice of Holland moet je wel een behoorlijke staat van dienst hebben. Immers, de talenten die meedoen aan de blind audition nemen niet zomaar iets van iemand aan. Ze willen wel een professional tegenover zich hebben. Roel van Velzen kwalificeert daarvoor.

In De Telegraaf vraagt Eva Jinek of Roel het zelf zou hebben gered als hij mee zou hebben gedaan als kandidaat aan The Voice. "Dat durf ik niet te zeggen, het blijft koffiedik kijken. Ik heb wel iets onderscheidends in mijn stem, veel energie, dat hoor ik vaker, maar ik denk dat ik er zo rond mijn achttiende, twintigste echt nog niet klaar voor was geweest", zegt hij eerlijk.

De coach heeft meteen een anekdote. "Ik heb heel veel respect voor de mensen die het wel aandurven. Ik stond een keer op het podium tijdens de repetities, en ineens gingen alle lichten uit en werden de spotlights op de stoelen van de coaches gericht en toen realiseerde ik me: dit is wat de kandidaten zien. Ik werd helemaal niet goed, zo heftig is het."

Hij vervolgt: "Wij als coaches kennen de kandidaten niet, of hun levensverhalen. Voor ons zijn ze anoniem. Pas als ik de uitzendingen terugkijk, ontdek ik wie die mensen zijn. Een van de auditanten vertelde dat hij z’n hele leven al muzikant wilde worden en dat hij zijn vader op z’n sterfbed had beloofd dat hij er nog een keer voor zou gaan. Zijn moeder was er ook, in hoopvolle afwachting van hoe haar zoon het er vanaf ging brengen."

Laatst zag Roel de aflevering. "Ik herken hem en weet al: ik heb toen niet op de knop gedrukt. Het is goed dat we zonder aanzien des persoons oordelen. Maar dat je iemands dromen aan duigen helpt… het is maar goed dat we het niet van tevoren weten."

Boeking of een optie plaatsen voor VanVelzen

Voor meer informatie en beschikbaarheid van VanVelzen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.