Tamara Tol

Tamara Tol boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Tamara Tol.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Vanaf haar prilste jeugd is de Volendamse Tamara Tol al bezig met muziek. De rode draad in haar leven. Zo ging er vroeger geen muziekprogramma voorbij of Tamara was voor de buis te vinden. Vanaf de middelbare school zingt Tamara al in lokale bandjes.

Ze krijgt nationale bekendheid met haar deelname aan Hennie Huisman’s Soundmixshow

Hoogtepunten zijn de optredens in het voorprogramma van de concerttour van The Bold & The Beautiful in Ahoy.

Ook neemt ze deel aan het Nationale Songfestival waar ze een lieveling van het publiek is. Gedenkwaardig is haar duet met Paul de Leeuw in zijn tv programma “Laat de Leeuw”.

Tamara draagt onze Nederlandse soldaten in den vreemde een warm hart toe, ze reist verschillende keren af naar o.a. Bosnië en Afghanistan om te zingen voor de uitgezonden soldaten.

Onder leiding van Piet Souer brengt Tamara in 2006 haar eerste Nederlandstalig solo album uit. In 2009 brengt ze in Nederland en Duitsland het album Ich Will Leben uit. Beide albums zijn enthousiast ontvangen. Tamara richt zich nu op Nederlandstalig repertoire en zingt vrolijke, gezellige liedjes. Met deze nummers laat ze haar publiek genieten van haar vrolijke en zonnige karakter. 

Nieuwe weg voor de sympathieke zangeres Tamara Tol

Met de release van haar nieuwe album Laat Ons Klinken. Tamara is in 2013 een nieuwe weg ingeslagen na haar eerdere successen met Engels – en Duitstalige platen. Ze keert terug naar Nederlandstalige teksten en kiest nu voor gezellige, aanstekelijke Nederlandstalige platen. De goedlachse zangeres heeft de afgelopen periode een aantal vrolijke nummers opgenomen zoals Laat De Glazen Klinken, Ik Ben Gelukkig Met Jou, Dan Gaan We Dansen en He Schatje He, deze nummers zijn, evenals een aantal langzamere nummers, terug te vinden op het album. 

Na haar succesvolle duet met Jaman gaat Tamara weer solo verder. Haar nieuwe single Laat Deze Nacht Nog Heel Lang Duren is een vlotte plaat die haar weer op het lijf geschreven is.

Boeken of een optie plaatsen voor Tamara Tol?

Voor meer informatie over Tamara Tol kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Tamara Tol

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 37365 mensen

Specificaties van Tamara Tol

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Tamara Tol

Vanaf haar prilste jeugd is Tamara al bezig met muziek, de rode draad in haar leven. Zo ging er vroeger geen muziekprogramma voorbij of Tamara was voor de buis te vinden.
Ook op de lagere school waar Tamara braaf haar lessen volgde, was muziek haar favoriete vak. De muziekleraar op deze school was onder de indruk van haar zangkwaliteiten en bezorgde haar een plaatsje in het plaatselijke kerkkoor. Al snel mocht zij de solopartijen voor haar rekening nemen. Op advies van haar muziekleraar besloot Tamara om ook naast school speciale muzieklessen te gaan volgen.

Op twaalfjarige leeftijd deed ze voor het eerst mee aan een talentenjacht en sleepte daar de 1e prijs weg. Vanaf dat ogenblik wist Tamara het zeker: muziek zou haar verdere leven beheersen. Tijdens haar middelbare schoolperiode werd zij gevraagd om als zangeres in locale bandjes te komen zingen. Tamara: “Achteraf voor mij een plezierige maar bovenal ook nuttige tijd”. Door de verscheidenheid aan muziekstijlen binnen die orkestjes, en mede door haar doelgerichte opleidingen in de muziek en toneelwereld, kon zij zich als een veelzijdige zangeres ontwikkelen. Na het afsluiten van de middelbare schoolperiode streefde zij naar een carrière in de in de show-business.

Meer bekendheid bij het publiek kreeg Tamara toen zij meedeed aan Hennie Huisman's Soundmixshow als Linda Ronstadt met de hit 'Desperado'. In het jaar 1990 volgde haar eerste TV optredens; ze was ondermeer te zien in Vocaal Centraal bij BZN. Een producer die op zoek was naar een zangeres voor een nog te vormen duo-formatie regelde naar aanleiding daarvan een platencontract, en het duo “Ben en Tamara” was snel gevormd. Vanaf toen ging het snel, met diverse singles waaronder de hit "Dit vergeet ik niet" stond Tamara in meerdere TV programma’s. Een memorabel moment als duo was te mogen optreden in het in het voorprogramma van de concerttour van “The Bold & The Beautiful” in Ahoy.

Na deze hectische periode besloot Tamara solo verder te gaan .
Een hoogtepunt in de jonge solocarrière van Tamara was haar deelname aan de finale van het Nationale Songfestival. In 1999 doet Tamara mee aan het Nationale Songfestival. Voor het eerst dit jaar mogen kandidaten zelf kiezen in welke taal ze zingen en voor Tamara wordt het Engels. Ze zingt de ballad "Coming Home" dat door de BZN leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp speciaal voor haar is geschreven. Men was laaiend enthousiast.

De Volendamse zangeres is duidelijk een van de favorieten en eindigt hoog bij de publiekskeuze. De dag na het songfestival wordt "Coming Home" op single uitgebracht en nodigde Paul de Leeuw haar direct uit om samen met hem een duet te zingen in zijn TV programma "Laat de Leeuw”. Na de songfestivalperiode brak er voor Tamara een drukke periode aan. Veel optredens door het land, tv opnames, en diverse dinershows volgde elkaar snel op. Ook reisde Tamara meerdere keren naar het buitenland om de daar gestationeerde Nederlandse soldaten een hart onder de riem te steken. Zo heeft zij opgetreden in Bosnie, Kosovo en Cyprus.

Met haar act als bloemenmeisje laat Tamara zien dat ze van alle markten thuis is. Ze switchend van rock naar pop naar Nederlandstalig en zelfs musical komt voorbij. Dit alles gaat gepaard met verschillende kostuumverwisselingen. Het leukste vindt Tamara aan deze act de interactie met het publiek. Tamara: “ Ik maak er samen met de gasten een 40 minuten durend feestje van en voel me één met het publiek”.

Onder leiding van de bekende producer en tekstschrijver Piet Souer is er hard gewerkt aan een splinternieuw Nederlands en Duitstalig album in de Fendal Studios. Het album genaamd “Zeg het met Bloemen” bevat naast vrolijke up-tempo songs ook warme gevoelige ballads.
Het album is op dinsdag 24 april jl. onder grote belangstelling gepresenteerd in restaurant Van der Hogen op de Volendammer dijk.


Van het album zijn inmiddels 3 singles uitgekomen: "Jouw dag" “Liefde van Vroeger” en “Zeg het met Bloemen”
welke allen bijzonder goed zijn ontvangen en stuk voor stuk een goede notering bereikten in zowel de NL top 20 als de single top 100.


Naast veel airplay op diverse (regionale) radiostations Tamara Tol is Tamara ondermeer te zien in het populaire TV programma "TROS Muziekfeest op het plein".
Ook vanuit Duitsland is er grote belangstelling getoond en zal nog dit jaar haar
Duitstalige album worden uitgebracht.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Tamara Tol

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Tamara Tol kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.