Maribelle

Maribelle boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Maribelle.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Maribelle, wie kent haar niet, al meer dan 30 jaar actief als zangeres.

Als jong meisje gestart met zingen in het Volendamse kerkkoor, waar ze al snel opviel door haar mooie stem.
Op haar 16e had ze al aardig wat muziek op haar naam staan en in 1984 gaat ze zelfs met het liedje - Ik Hou Van Jou naar het Eurovisie Songfestival. 

Maribelle maakte vele mooie momenten mee en bracht vele mooie singles uit

Waarvan héél muziekluisterend Nederland altijd getuige is geweest. Nog altijd galmt haar warme Volendamse stem door de zalen van Nederland, en u en vele andere zullen daar nog jaren van genieten.

De hits waar je Maribelle van kent zijn o.a.

  • Ik hou van jou
  • Geef mij je hand
  • Jouw ogen

Boeken of een optie plaatsen voor Maribelle?

Voor meer informatie over Maribelle kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Maribelle

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 46221 mensen

Specificaties van Maribelle

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Maribelle

Op 4 april 1960 zag Marietje Kwakman het levenslicht en is afkomstig uit een gezin van zeven kinderen. Al gauw werd duidelijk waar de talenten lagen van deze Marietje, want op zeer jonge leeftijd stond zij al in diverse koortjes te zingen. Deze koortjes traden vaak op tijdens bruiloften en partijen om geld in te zamelen voor goede doelen, bijvoorbeeld de missie. Als deze optredens afgelopen waren, werd dit beloond met een vrijblijvende bijdrage die werd opgehaald bij de mensen. De jonge Marietje viel al gauw op tussen de koorkinderen en belandde in de kerk, waar vroeger veel werd gezongen en waar menig Volendammer zanger of zangeres haar carrière is begonnen.

Omdat haar zang zo opvallend was, besloot manager Jan Buys (Tuf) een keer te gaan luisteren. Na dit bezoek was het duidelijk voor Jan Buys en via hem werd een plaatopname geregeld waar Peter Koelewijn ook bij betrokken was. Omdat Marietje te jong was, werd een plaatopname verboden door de arbeidsinspectie, iets dat zich in 1997 herhaalde bij Jantje Smit. Door al deze perikelen werd er een plan bedacht om Marietje alsnog de studio in te krijgen. Dit werd gedaan door middel van het Volendams Opera Koor in te huren en Marietje te laten optreden als soliste. Er werden twee singles gemaakt en één lp. Dit gebeurde rond het jaar 1973, een jaar waarin niet alleen het Volendams Opera Koor maar héél muzikaal Volendam zijn hoogtijdagen vierde op het muzikale vlak.

Doordat Marietje toch een bepaalde bekendheid had opgebouwd met haar optredens in de plaatselijke kerk, werd zij in 1976 gevraagd door BZN. BZN die op dat moment had besloten een andere richting in te gaan, zocht een zangeres. Alleen werd het repertoire op de bühne nog gevuld met hardrock. Een combinatie van leeftijd en muziek was voor Marietje een reden om voor BZN te bedanken, wel werd er nog een demo opgenomen van de latere nummer één hit ‘Mon Amour’.

In deze zelfde periode neemt zij haar eerste soloplaat op. Dit op zestienjarige leeftijd onder de naam Anne Marie. De single ‘Het Is Weer Morgen’ wordt in een beperkte oplage uitgebracht. De plaat wordt in 2001op verzoek weer opgepakt alleen met een aangepaste tekst, dit naar aanleiding van de nieuwjaars brand. De plaat wordt niet uitgebracht. In 1978 richt zij samen met Jan Buys (To) de band Spryng op. Een band die vele mooie singles heeft gemaakt waarvan een fantastisch album is samengesteld, genaamd ‘For All Seasons’. In deze tijd besluit Marietje haar naam te veranderen in Maribelle.

In 1981 wordt ze gevraagd mee te doen aan het nationaal songfestival. ‘Marionette’ en ‘Fantasie’ zijn de liedjes die Maribelle zingt, die naar haar eigen zeggen allebei te goed waren. ‘Marionette’ wordt op single uitgebracht en krijgt een top 40-notering.

Over de twee liedjes werden de punten verdeeld met als resultaat dat niet Maribelle maar Linda Williams naar de eindronde ging. In 1984 is het wel raak; met het liedje ‘Ik Hou Van Jou’ gaat Maribelle wel naar het Eurovisie Songfestival. In Luxemburg werd het grote festival georganiseerd waar Maribelle samen met Duitsland 13e werd. De single ‘Ik Hou Van Jou’ behaalt de 33e plaats in onze vaderlandse top 40 en wordt ook in het Duits, Engels en in het Frans uitgebracht. In 1991 komt er een einde aan de band Spryng, en besluit Maribelle solo te gaan. Twee jaar duurt het voordat haar eerste solo cd op de markt verschijnt. Met singles als ‘Esperanza’, ‘Solo Parti’ en ‘Allez Danser’ leert Nederland Maribelle kennen als soliste wat ze niet onfortuinlijk doet. Nadat in 1995 de hit ‘Ik Wil Jou’ verschijnt, komt in 1997 haar tweede album uit en krijgt de naam ‘Geef Mij Je Hand’, wat wederom vele tv-optredens oplevert. De cd wordt cd van de week bij radio 2 en is opnieuw een hoogtepunt voor Maribelle.

Maribelle, wie kent haar niet. Anno 2005 al meer dan 30 jaar actief als zangeres, maakte vele mooie momenten mee en bracht vele mooie singles uit waarvan héél muziekluisterend Nederland altijd getuige is geweest. Nog altijd galmt haar warme Volendamse stem door de zalen van Nederland, en u en vele andere zullen daar nog jaren van genieten.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Maribelle

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Maribelle kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.