Jody Bernal

Jody Bernal boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jody Bernal.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Boeken of een optie plaatsen voor Jody Bernal?

Voor meer informatie over Jody Bernal kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jody Bernal

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 103245 mensen

Specificaties van Jody Bernal

  • Tijdsduur: 1 x 60 minuten
  • Geluid: Exclusief geluid en techniek / leveren volgens rider
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Jody Bernal

Eigenlijk is het simpel: je hebt latinpop én je hebt latinpop. Met de single “Que Si, Que No” van Jody Bernal hebben we het duidelijk over die laatst genoemde soort latinpop. Deze 26 jarige Colombiaanse zanger staat bekend om zijn opzwepende latinpop nummers waarvan "Que Si, Que No" de bekendste is. Dit nummer werd in juni 2000 uitgebracht en heeft maar liefs 15 (!) weken lang op nummer 1 gestaan. Dit is het langste nummer 1 notering ooit. Er zijn dan ook meer dan 1.000.000 singles van “Que Si, Que No” over de toonbank gegaan. Hoewel het nummer zelf ijzersterk is, een heerlijk refrein en een geweldig Zuid-Amerikaans ritme heeft en het je onmiddellijk grijpt, is het natuurlijk ook Jody’s uitstraling en wijze van zingen die het nummer een behoorlijke meerwaarde geven.

Jody Bernal werd op 12 november 1981 in Bogotá, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Colombia, geboren. Toen hij nog maar drie maanden oud was, werd Jody geadopteerd door Nederlandse ouders. Hij groeide op in Delft waar hij zich in zijn jeugd volledig kon uitleven in zijn grote hobby’s: sporten en zingen. Op 8-jarige leeftijd kwam hij terecht in een jongenskoor, waarmee Jody’s carrière in de muziekwereld ingezet werd en Jody voor het eerst geïnfecteerd raakte door het ‘spotlight’-virus. Niet veel later trad Jody met het koor op tijdens een Soundmixshow als Les Poppy’s waar ze met ‘Non, non, rien n’a changé’ een onvergetelijke indruk maakten.

In 1999 vertrok Jody tijdens de kerstdagen naar Bogotá waar hij zijn biologische moeder (en zijn broer en zus) voor de allereerste keer in zijn leven na zijn adoptie zou ontmoeten. Uiteraard werd het een emotionele ontmoeting die veel indruk op Jody maakte en die bijzondere gevolgen zou krijgen: het opnemen van zijn huidige hitsingle “Que Si, Que No”! Jody: ”Vlak voordat ik weer uit Colombia moest vertrekken, gaf mijn tante me als afscheidscadeau nog een CD met Zuid-Amerikaanse muziek. Op die CD, die ik in Nederland grijs draaide, stond ook een zalig Spaans nummer, dat “Que Si, Que No” (geschreven door Garriga, Fernandez, Puerta, Elston) heette.” Dat nummer liet Jody niet los en deed hem uiteindelijk beslissen om het nummer in zijn eigen versie als een soort verrassing voor zijn moeder in Colombia op te nemen. “Het origineel was wat kaal en sober. Daarom vond ik wel dat er wat aan gesleuteld moest worden. Dus hebben we er wat blazers en wat gitaarmelodieën aan toegevoegd. En natuurlijk hebben we er een moderne en funky beat onder gezet, die helemaal van nu is.” Een goed idee, want de opnames klonken zo goed dat het duidelijk was dat er iets met Jody’s versie van “Que Si, Que No” moest gebeuren. Iets moois, iets geweldigs. En dat gebeurde ook.

Via via kwam Jody namelijk terecht in het Tv-programma ‘Your Big Break’, gepresenteerd door Fabienne. En nog nooit was de titel van dat programma zo perfect van toepassing op wat er met Jody na de uitzending gebeurde. Holland raakte volledig in de ban van Jody Bernal en “Que Si, Que No”. Platenmaatschappijen stonden in de rij om Jody te tekenen, bijna ieder meisje in Nederland werd verliefd op hem, optredens te over, de telefoon bij Jody thuis stond niet meer stil en de begrippen vrolijk en zonnig kregen dankzij Jody in één klap een nieuwe betekenis. Niet zo vreemd dat Jody zo rond die tijd besloot om een solocarrière te gaan beginnen. De rest is wat zo mooi heet geschiedenis.

De carrière van de jonge Jody kent tot nu toe vele hoogtepunten. Allereerst werd Jody door Henny Huisman uitgenodigd in de Surpriseshow om “een fan” te verrassen. Daar aangekomen bleek Henny juist een verrassing voor Jody in petto te hebben: zijn familie was overgekomen uit Colombia en Jody kreeg uit handen van Henny een gouden plaat en een dubbelplatina plaat uitgereikt voor “Que Si, Que No” en een gouden plaat voor “Oh Bambolero”. Deze single, die in oktober 2000 uitkwam, behaalde ook een nummer 2 positie. En dat, terwijl zijn single “Que Si, Que No” op datzelfde moment op nummer 1 stond. Het album “Que Si, Que No” nr 1 bereikte.

Hij bereikte bovendien niet alleen de gouden en platina status in Nederland maar dit was ook in België het geval. Ook heeft Jody een duet met Belle Perez op zijn naam staan. Samen hebben zij het nummer “Me and You” gedaan wat wederom een gouden plaat opleverde. Bovendien heeft hij ook veel opgetreden in Spanje, Roemenië, België en Israël en mocht hij 6 Hitkrant-Awards, een FoxKids-Award en een TMF Award in ontvangst nemen. Tot slot is Jody ambassadeur geweest van de Kinderrechten.

In 2006 deed Jody mee aan het zeer populaire tv programma Sterren dansen op het IJs van SBS. Jody schoorde wekelijks zeer hoog in het programma en groeide uit tot de publiekslieveling. Jody kreeg vervolgens een exclusief contract aangeboden om als zanger-dancer een paar maanden op tour te gaan in de wereldberoemde show van Holiday on Ice. In 2007 vertolkte Jody een hoofdrol in de musical Fame en toerde naast zijn vele normale optredens ook nog in de Nederlandse theaters. Naast al deze drukke werkzaamheden kreeg Jody ook nog een contract aangeboden om als presentator te gaan werken voor het zeer populaire tv programma ´Shownieuws´van SBS dat dagelijks ruim 1.5 miljoen kijkers heeft.

 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jody Bernal

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jody Bernal kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.