Jacques Herb

Jacques Herb boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jacques Herb.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Jacques Herb is op de podia een feest van herkenning met zijn hits van toen en van nu.

Hij zit ondertussen al meer dan 35 jaar in het vak.

De hits waar je Jacques Herb van kent zijn o.a.

  • Manuela
  • Een man mag niet huilen
  • Rozen geef ik jou, Maria

Het optreden van Jacques Herb laat zich niet in een paar woorden omschrijven, maar is van de eerste tot en met de laatste minuut boeiend, perfect van repertoirekeuze en kwaliteit, maar bovenal gezellig.

Boeken of een optie plaatsen voor Jacques Herb?

Voor meer informatie over Jacques Herb kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jacques Herb

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 33562 mensen

Specificaties van Jacques Herb

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: inclusief monitor/inprikset
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Jacques Herb

De zanger Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren . Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de "wilde vaart" en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen. Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single "De Toreador" kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige "zeezenderpiraten".

Een jaar later in 1971 kwam zijn grote doorbraak met "Manuela" die na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA werd. Voor meer dan 250.000 verkochte singles. Daarna verschenen nog "Een man mag niet huilen" en "Werkeloos" die eveneens hoog in de hitlijsten terecht kwamen. In datzelfde jaar won Jacques op het songfestival van Sopot in Polen de "Grand Prix Du Disque".

Jacques verhuisde naar België waar hij in revue's optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong. Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen. Hij verscheen met de LP "Zingen ...m'n lust en m'n leven" en in 1987 met de LP "Eigenwijs" waarop uitsluitend eigen composities van hem te horen waren.

Jacques kwam opnieuw in de publiciteit nadat hij een filmrol vervulde in de film "De tranen van Maria Marchita" van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won. Het platenlabel VNC bracht de CD "Een weg terug" uit die tijdens een geweldig comeback-concert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd. Jacques was weer helemaal terug ! Er volgden singles met titels "Nooit zal ik jou meer vergeten", "Bruidsklokken" (van Jan Rot), Waarom liet je mij alleen ?", "Hij was mijn vriend", "Juanita", "Met z'n 2en" en nog een CD met de titel "OVERLEVEN".

Jacques keerde terug naar zijn eerste platenmaatschappij Dureco waar zijn successen 28 jaar geleden zijn begonnen. Jan Zwarteveen produceerde de CD "LEEF EEN LIED" met voornamelijk oude en recentere levensliedjes. Tussendoor werd met Pierre Kartner "Manuela 2" opgenomen en uitgebracht. Het nummer haalde de Tipparade en nèt niet de Hitparades. Tot slot volgde nog de singles "Een mooie warme zomer" en "Nog altijd", een Nederlandse tekst op het Spaanse nummer "Granada".

Hij werd door Paul de Leeuw uitgenodigd om Manuela te komen zingen tijdens de Kosovo actie "SPONTAAN" op 17 april in zijn live-TV-programma "Laat de Leeuw". Daardoor kwam Jacques op het idee om Johan Hense van Vincent Producties te vragen om het nummer "Telkens Weer" op single uit te brengen. Het nummer geschreven door Aad Klaris is een aanklacht tegen oorlog en werd reeds in 1992 op de CD "Overleven" gezet. Aangezien de dag daarvoor de jaarlijkse fanclubavond van Jacques werd gehouden, werd door de fanclub besloten de recette hiervan in de Tv-uitzending van Paul de Leeuw aan de Kosovo-actie te schenken.

Ook werden er diverse spullen geveild, o.a. een gitaar en bühnekleding van Jacques. De opbrengst was bijna fl. 5000,-- welk bedrag een dag later aan Paul de Leeuw werd overhandigd in zijn TV-programma. Ook de opbrengst van de single "Telkens Weer" kwam ten bate aan de vluchtelingen uit Kosovo. In 1999. werd Jacques zijn CD "Mijn Gevoelens" uitgebracht.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jacques Herb

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jacques Herb kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.