Jaap de Witte stopt noodgedwongen als gitarist 3JS

07/01/2013

Jaap de Witte, oprichter en één van de gitaristen van de populaire muziekformatie 3JS, zal zijn rol in de band noodgedwongen moeten verkleinen. Concreet houdt dat in dat hij niet meer als gitarist met zijn collega-bandleden Jan Dulles en Jaap Kwakman op het podium te zien zal zijn. Jaap de Witte had al geruime tijd last van de pezen in zijn handen die hem het gitaarspelen op het hoogste niveau onmogelijk maken. Na eerder operaties te hebben ondergaan en langdurige intensieve therapie te hebben gehad, moet hij nu toch een stapje terug doen.

Tijdens de, op 10 januari in het Kennemer Theater in Beverwijk startende, intensieve theatertour “Bronnen” is Jaap de Witte nog wel op het podium aanwezig. Hij speelt geen gitaar meer, maar is wel te zien en te horen als achtergrondzanger en hij neemt op deze wijze persoonlijk afscheid van de vele fans.  Tijdens de “Bronnen”- tour zal 3JS, zoals de afgelopen 3 tours ook het geval was, worden begeleid door hun vaste theaterband, waar nu een extra gitarist aan is toegevoegd.

Ook na de tour blijft de Witte betrokken bij het creatieve proces rond 3JS; proces zoals het mede-schrijven van de songs zo blijft hij zijn stempel drukken op de cd’s die in de toekomst van het trio zullen verschijnen.

Zijn rol als gitarist bij de optredens van 3JS wordt echter structureel overgenomen door zijn zoon Jan.  Jan de Witte heeft al een behoorlijk muzikaal verleden als frontman en gitarist van de band Blue Velvet en is voor 3JS fans zeker geen onbekende. Al regelmatig was hij met 3JS op het podium te zien, bijvoorbeeld tijdens de optredens in Heineken Music Hall en in openluchttheater Caprera,  Bloemendaal.

Aan de vooravond van de theatertour “Bronnen” verschijnt de single “Bijzonder”, die vanaf 11 januari op de diverse platforms te downloaden en te streamen is. Op 25 januari zal het album “Het beste van 3JS, Totzoverder” verschijnen met daarop de Top 20 3JS tracks door hun eigen fans gekozen. Daarnaast bevat  de fraaie verpakking een bonus CD met drie compleet nieuwe liedjes,  bonusmateriaal en  live hoogtepunten uit “Bronnen”.

Boeking of een optie plaatsen voor De 3JS

Voor meer informatie en beschikbaarheid van De 3JS kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.