3JS kondigen nieuwe album "Mooie tijden" aan

24/03/2023

Na een radiostilte van twee jaar verschijnt op 9 juni het nieuwe album van de Volendamse band 3JS. De titel van het album is Mooie Tijden. Dat hebben de bandleden dinsdagavond aangekondigd bij Khalid & Sophie. Afgelopen vrijdag verscheen de tweede single van het album, ‘Als Je Haar Ziet’.

Het was het lange wachten waard

Fans hebben lang moeten wachten op nieuw werk van 3JS, na het verschijnen van het nummer 1-album De Aard Van Het Beest. Toen de heren de vraag kregen wat er nog op hun wensenlijstje stond voor een volgende plaat, antwoordden ze dat ze graag nog eens wilden samenwerken met een grote internationale producer en mixer. Die vonden zij in Bob Clearmountain, die een belangrijke rol had in de plaatopnames van legendarische albums als Tattoo You van The Rolling Stones, Born In The U.S.A. van Bruce Springsteen, Let’s Dance van David Bowie, Reckless van Bryan Adams en Avalon van Roxy Music. Ze mochten zelfs een dagje bij Bob Clearmountain thuis op bezoek, waar zijn beroemde mixtafel prominent in de huiskamer staat.

Goede vriendin Lori Lieberman, de Amerikaanse zangeres die in 1972 de eerste opname maakte van ‘Killing Me Softly With His Song’, heeft de Amerikaanse begeleidingsband voor de opnames van Mooie Tijden samengesteld. Deze bestaat uit een aantal van de beste muzikanten van de Amerikaanse westkust, waaronder Sean Hurley (Lana Del Rey, John Mayer), Victor Indrizzo (Beck, Alanis, Lizzo), David Delhomme (Marcus Miller, Eric Clapton), Greg Leisz (Bruce Springsteen, Mark Knopfler, Bon Iver) en Davey Chedwiggen (The Black Keys). Met deze fenomenale sessiemuzikanten werden in acht dagen tijd veertien nieuwe nummers opgenomen. Tien komen er uiteindelijk op het album. De Amerikanen omschreven de liedjes van de 3JS als ‘Dutch Americana’.

Mooie herinneringen is de rode draad op het podium

De albumtitel  is, zoals gewoonlijk voor 3JS, vernoemd naar een liedje dat op de plaat te vinden is. Het liedje ‘Mooie Tijden’ gaat over een vriend die zelfmoord heeft gepleegd, maar in plaats van dat tragische feit zelf centraal te stellen, worden de fijne momenten herdacht. “Het vasthouden van mooie herinneringen is de rode draad op het album”, licht Jan Dulles toe. “Het is een mooie, positieve titel, maar ook wel dubbelzinnig.” Momenteel zijn de 3JS in de Nederlandse theaters te zien met hun show 15 Jaar 3JS. Tijdens deze show worden acht van de tien nummers van Mooie Tijden gespeeld.

Boeking of een optie plaatsen voor De 3JS

Voor meer informatie en beschikbaarheid van De 3JS kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.