Willeke d'Estell & Erwin Fillee

Willeke d'Estell & Erwin Fillee boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Entertainment. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Willeke d'Estell & Erwin Fillee.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
U kunt op voorhand bepalen welk programma u wilt, u kunt echter ook de invulling van het programma ter plaatse laten bekijken in verband met de aanwezige gasten. Ieder programma onderscheidt zich van andere programma's door het muzikale en improvisatietalent van beide rasartiesten.

Het feest der herkenning voor de "Jeugd van Toen' door Toppers van NU

Willeke d'Estell & Erwin Fillee brengen liedjes van o.a. Willeke en Willy Alberti, Freddy Breck, Freddy Quinn, Heino, Tante Leen, Johnny Jordaan, Conny van den Bos, Vera Lynn, Tom Jones, Annue MG Schmidt afgewisseld met een gezellig praatje.
 
Zorg ervoor dat uw huis - net als bij onze referenties - een ochtend, middag of avond het gezelligste huis van Nederland wordt!!

Almeer dan 25 jaar een begrip.

Boeken of een optie plaatsen voor Willeke d'Estell & Erwin Fillee?

Voor meer informatie over Willeke d'Estell & Erwin Fillee kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Willeke d'Estell & Erwin Fillee

Wil je Entertainment inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Senioren Acts om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 30426 mensen

Specificaties van Willeke d'Estell & Erwin Fillee

  • Tijdsduur: 2 x 30 min. binnen 2 uur
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 2 personen
  • Reiskosten: incl. 100 km vanaf Haarlem, hierna € 0,40 per km
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Willeke d'Estell & Erwin Fillee

Erwin Fillee
In 1985 deed Erwin Fillet onder zijn artiestennaam Erwin John Fillee (E.J. Fillee) mee met Kreun die deun, de talentenjacht van Veronica. Met het liedje ‘Veronica wordt nog geen A’ van tekstschrijver Gerard van Bennekom wist hij in de finale een derde plaats te behalen. Voor Erwin was dit de start van zijn carrière in de showbizz.

Kreun die deun
Kreun die deun was een talentenjacht in de jaren ’80, dat tijdens de radio-uitzending van Nederland Muziekland te horen was. Via allerlei voorrondes waren de echte talenten uiteindelijk op de radio te horen tijdens dit populaire amusementsprogramma met non-stop Nederlandse artiesten. De zomertruck van Veronica ('Veronica komt naar je toe deze zomer') vormde in die tijd het decor voor dit programma.

Om aan het programma mee te mogen doen, moesten de kandidaten verschillende voorrondes doorlopen. Vanuit alle delen van het land werden cassettebandjes opgestuurd waaruit een selectie werd gemaakt. Deze selectie mocht meedoen met de eerste voorrondes in verschillende discotheken. Hieruit werden weer de besten geselecteerd, die vervolgens doorgingen naar de radiovoorrondes in Nederland Muziekland. Tijdens deze selectie werden de kandidaten beoordeeld door een jury met juryvoorzitter Peter Teekamp. De uiteindelijke winnaar in de finale kreeg een beker en natuurlijk de eeuwige roem.

De talentenjacht was eigenlijk een manier om nieuw talent voor de radio te vinden. Op 7 augustus 1985 was Erwin voor het eerst op de radio te horen en zijn liedje, ‘Veronica wordt nog geen A’, werd later nog heel vaak op de radio gedraaid.

Producer Joop van Veenendaal (ontdekker van o.a. Lee Towers) steunde Erwin vanaf het eerste uur. Zijn eerste officiële plaat werd uitgebracht in 1986. Het was een carnavalshit met de naam ‘Snuit je neus...’ en werd geproduceerd door Ad Bouman. Ook dit nummer was geschreven door Gerard van Bennekom, die later nog meer nummers voor hem zou schrijven.

Warme gevoelens voor Veronica
Erwin is echt opgegroeid met Veronica, mede dankzij zijn ouders en broer die allen fan waren. Enthousiast vertelt hij over zijn gevoelens voor Veronica. “Veronica hoort bij je... dat was jouw zender, jouw omroep! Vroeger kon je zo bij Veronica binnenlopen met een plaatje, er kwam altijd wel iemand naar je toe om je te helpen. Dat kon vroeger bij Veronica. Het was een erg leuke club en ze namen ook veel initiatieven, zoals ‘Veronica komt naar je toe deze zomer’. En dan het promotieteam, al die meiden, dat was toch fantastisch?!”

Mede dankzij Kreun die deun kreeg Erwin de kans om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij is Veronica hier nog steeds erg dankbaar voor en koestert warme gevoelens voor het ‘Veronica van toen’. “Veronica was in die tijd een ‘hot’ item!”, vertelt hij. “Je keek naar Veronica omdat het Veronica was, je bleef er echt voor thuis! Het zijn dingen die je nooit meer vergeet...”

Het leukste aan Kreun die deun vond Erwin toch wel de bijzondere behandeling die je als kandidaat kreeg. “Eerst was je onbekend, je kreeg een uitnodiging om mee te doen tijdens de uitzending van Nederland Muziekland en vervolgens hoorde je er direct helemaal bij. Je mocht gelijk tussen alle grote artiesten zitten.”

Seniorenshows
Tijdens zijn carrière heeft Erwin verschillende werkzaamheden gedaan. Zo heeft hij in winkels gewerkt en af en toe als plugger (het aan de man brengen en promoten van platen). Ook is hij een jaartje tourmanager geweest voor de Tros zomertour. Alleen was de sfeer daar veel afstandelijker dan bij Veronica. “Je had het productieteam én je had de artiesten.” Een enorme tweedeling dus.

Tegenwoordig treedt Erwin samen met zijn vrouw Willeke D’estell ruim 300 keer per jaar op. Zij doen voornamelijk seniorenshows in bejaardenhuizen, waarbij ze samen liedjes uit het verleden zingen voor deze oudere doelgroep. Ze zijn hiermee erg populair. Ook hebben zij samen en afzonderlijk meerdere albums uitgebracht. Willeke en Erwin zitten beide alweer 25 jaar in de wereld van de showbizz. Tien jaar geleden hebben zij elkaar ook via dit wereldje leren kennen en ze zijn ondertussen getrouwd.

Sterrenjacht
Willeke werd bekend door haar deelname in 1989 aan het tv-programma Sterrenjacht van Veronica. Aan deze talentenjacht deden zangers, zangeressen, zangroepen en modellen mee. De jury bestond uit een team van vier juryleden met Chiel van Praag als voorzitter. Daarbij werd bij ieder programma een bekende Nederlander uitgenodigd voor de jury. Ook het publiek had inspraak door middel van stemkastjes. Willeke won uiteindelijk de Veronica Sterrenjacht bij de zangeressen. Alle winnaars gingen vervolgens naar Singapore om daar een tv-special op te nemen.

Het Veronica van nu
Veronica is erg veranderd ten opzichte van het verleden. “Jammer genoeg is Veronica tegenwoordig één en al strijd. Ze zijn nu erg commercieel. Veronica Magazine is eigenlijk nog het enige van het vroegere Veronica dat nog over is.” De radiowereld op zich is ook veranderd. “Tegenwoordig ben je meer presentator dan dj en is het één grote massa.” Toch luistert Erwin nog graag naar Bart van Leeuwen. “Dat is nog een stem uit het verleden”. Ook leest hij nog trouw iedere week Veronica Magazine.

Willeke D'estell
Willeke D'estell, een dynamische zangeres en presentatrice die in de loop der jaren een goede reputatie heeft opgebouwd.

Begin jaren negentig werd Willeke winnares van het destijds zeer goed scorende Veronica televisie rogramma "Veronica's Sterrenjacht". Willeke werd uiteindelijk finalist en is door vak- en publieksjury gekozen. Dit resulteerde in diverse radio en tv optredens en een prachtige TV-Special in Singapore.
Ook presenteerde ze jarenlang in het land de "Nationale Postcode Loterijshow'.

Willeke heeft de afgelopen jaren diverse singles en CD's gemaakt, is nog steeds te zien en te horen in het land en heeft een eigen seniorenprogramma waarmee ze met veel succes door Nederland en België toert en presenteert.

Willeke zit al weer 25 jaar (2006) in het artiestenvak.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Willeke d'Estell & Erwin Fillee

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Willeke d'Estell & Erwin Fillee kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.