Grad Damen scoort grootste hit sinds 2006

25/07/2012

Ook in de ‘Single Top 100’ is het zomertijd. Net als een week geleden, zijn er weinig schokkende verschuivingen en komen geen nummers hoog nieuw binnen. Het lijkt dus wachten op de nieuwe singles van onder meer Jan Smit en Nick & Simon.

Tot die tijd krijgt Gusttavo Lima waarschijnlijk de kans om zijn aantal weken aan kop van de verkooplijst uit te breiden. Deze week staat de Braziliaan met ‘Balada’ al voor de zesde week bovenaan. Hij is nu nog slechts één week verwijderd van het aantal weken op de eerste plaats van Michel Teló, die begin dit jaar zeven weken bovenaan stond en deze week van #16 naar #19 daalt met ‘Ai se eu te pego!’.

De voorsprong van Gusttavo Lima op de nummer twee, Rudimental ft. John Newman met ‘Feel the love’, bedraagt maar liefst 34%. Kort daarachter staan Carly Rae Jepsen met ‘Call me maybe’ en de Zweedse ‘Eurovisie Songfestival’-winnares Loreen met ‘Euphoria’. Nicki Minaj stijgt van #6 naar #5 met ‘Starships’ en scoort daarmee na ‘Give me all your luvin’’ (#2), haar samenwerking met Madonna en M.I.A. van vorig jaar, haar tweede top vijf-hit.

Achter de top tien, waarin geen enkel nummer nieuw binnen komt ten opzichte van vorige week, scoort Grad Damen zijn grootste hit in ruim zes jaar. Met ‘Lach nog heel even’ maakt de zanger maar liefst een sprong van #49 naar #17. De ballade is daarmee zijn grootste hit sinds ‘Vanavond’ (#12), zijn single uit het voorjaar van 2006. Sindsdien kwam hij nooit verder dan de achttiende plaats, behaald met ‘Ik hou het meest van jou’, zijn samenwerking met The Basily Boys uit 2010. Zijn grootste hit scoorde hij in 2002 met ‘Selina’ (#5).

De hoogste nieuwe binnenkomer staat deze week pas op #44. In 2010 won Wesley Klein het SBS 6-programma ‘Popstars’, wat hem direct de grote hits ‘You raise me up’ (3X#1) en ‘Een ongelofelijke droom’ (#2) opleverde. 2,5 jaar na zijn talentenjachtwinst is hij nog steeds populair. Eerder dit jaar scoorde Wesley Klein namelijk nog een hit met ‘Angel’. Nu is hij terug met de vrolijke meezinger ‘Waait waait weg’, die geproduceerd is door Waylon van der Heijden, beter bekend als DJ Goldfinger. Ondersteund door een leuke videoclip, waarin een grappige gastrol weggelegd is voor cabaretier Jochem Myjer, heeft dit nummer alles in zich om opnieuw een grote hit te worden voor één van de weinige winnaars van een talentenjacht die ook daadwerkelijk nog hits scoort.

Ongeveer een halfjaar na het einde van het tweede seizoen van ‘The Voice of Holland’ komt deelnemer Wouter Vink de ‘Single Top 100’ binnen met zijn nieuwe single. De aardrijkskundeleraar miste op een haar na de finale, maar heeft toch de kans gekregen om te werken aan zijn muzikale carrière. Tijdens de talentenjacht scoorde hij al hits met ‘Heaven’ (#71), ‘Rain down on me’ (#63) en ‘The reason’ (#39). Op #77 komt hij deze week binnen met zijn eerste eigen single ‘Alles’, waarvan de tekst mede geschreven is door Joost Marsman, oud-voorman van Is Ook Schitterend.

En K3 lijkt hun kleinste hit in Nederland te scoren sinds 2006. Destijds kwam ‘Dokter dokter’ niet verder dan de 96ste plaats, waarmee het nog altijd hun kleinste hit tot nu toe is. Deze week daalt ‘Waar zijn die engeltjes?’, het titelnummer van hun nieuwe film ‘Bengeltjes’, van #62 naar #96. Vorig jaar scoorde het Belgisch-Nederlandse meidentrio nog aardige hits met ‘Alice in Wonderland’ (#24) en ‘Eyo!’ (#25).

Andere Nederlandse nieuwe binnenkomers zijn er deze week alleen voor de debuterende zangers Job Bovelander met ‘Sinds die ene nacht’ (#85) en Jaap Blom met ‘In de haven van mooi Amsterdam’ (#89).

Tekst: Ivo Schimmel
Bron: ShowNu

Boeking of een optie plaatsen voor Grad Damen

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Grad Damen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.