Biografie van Look a Like Koningin Maxima

Wie is de persoon achter de Maxima Look a like?
Jolanda Gruyters, geboren 13 november 1970 te 's-Gravenhage,moeder van twee kinderen Jordy (9) en Jillian(3) Rosmalen / 's-Hertogenbosch.
Na het behalen van haar Havodiploma en Schoevers opleiding is zij werkzaam geweest als secretaresse bij het ministerie van VROM. Maar Jolanda is een mensenmens, de kantoorbaan benauwde haar en dus zocht ze het in marketing. Twee jaar heeft zij op diverse weekmarkten parfums en fournituren verkocht.

Hoe werd zij de Maxima Look a like?
In 2001 werd er door het weekblad Privé een contest gehouden, waaraan 365 look a likes deelnamen. Na weken van opdrachten, fotosessies is zij in november 2001 uitgeroepen tot de Maxima Look a like. De spannende finale is uitgezonden op SBS deze heeft de gehele contest gevolgd. Ook was er de publicatie van de Telegraaf en de organisatie van het geheel, in het weekblad Privé.

Wat doet de Maxima look a like nu?
Na 2001 wordt zij bijna wekelijks gevraagd voor openingen van winkelcentra, bedrijven, bezoeken aan instellingen, fotosessies etc.

De look a like is zo identiek, dat zij zelfs is geweigerd bij de Staatsloterij Show! Het verzoek om mee te doen aan een film als Prinses Maxima, werd door haar geestdriftig ontvangen, maar ook weer snel afgewezen, daar deze rol niet in overeenstemming was van hetgeen zij wil vertolken.

De overeenkomsten met Maxima:
Met een mental coach zijn de presentatie, houding en gebaren aangeleerd. De kleding, accessoires, make-up afgestemd, het accent is aangeleerd, spontaniteit en uitstraling is wat Jolanda van nature bezit.

Een treffende look a like van Prinses Maxima.