Guus Meeuwis - Het Kan Hier Zo Mooi Zijn

21/05/2013

"Muziek geeft mij vleugels, heeft mijn leven gered", zingt Guus Meeuwis op het nummer Nieuwe Cd van zijn nieuwe cd Het Kan Hier Zo Mooi Zijn.

"Ik droom een stille highway", beschrijft Guus Meeuwis eveneens in hetzelfde liedje, waarvan hij de tekst schreef met Jack Poels van Rowwen Hèze. Die gedroomde highway waarover Meeuwis rijdt, is in werkelijkheid niet meer dan een snelweg tussen de Brabantse akkers, al zegt het wel iets over het karakter van de liedjes.
De Tilburgse zanger verwerkt al jaren invloeden uit Amerikaanse muziek, met name die van Bruce Springsteen, in zijn liedjes en bijgestaan door JW Roy is dat op Het Kan Hier Zo Mooi Zijn misschien wel meer dan ooit het geval. De plaat is oerdegelijk en smaakvol geproduceerd, maar wel veel te netjes voor wat hij voor ogen heeft.
 

Nummers met een rauw randje van Guus Meeuwis

Uitzonderingen hierop zijn Zo Voelt Het Dus, Doe De Gordijnen Dicht, Lieve, Nooit Meer Hetzelfde en Zeeën Van Tijd, die allen een rauwer randje hebben dan de rest van het album. Ze zouden zomaar in het Philips Stadion vertolkt kunnen worden door de zanger, al zijn ze minder pakkend dan zijn hits Proosten of Nergens Zonder Jou.
Zwaarste
 
De ballad Waar Je Ook Bent, over het verlies van een geliefde, is het zwaarste lied op de plaat en lijkt thematisch overeen te komen met het Springsteeneske Doe De Gordijnen Dicht. Het zijn tevens de sterkste nummers hier. In het pianonummer Loop Met Me Mee wordt hoopvol het herstellen van een getroebleerde relatie bezongen.
 
De veilige en wat onkarakteristieke productie (hoewel in handen van Meeuwis zelf) in combinatie met de doorgaans kabbelende songs maken van Het Kan Hier Zo Mooi een aardig, maar geen uitzonderlijk album. Zelfs met slechts een handvol echte meezingers, blèren fans deze nieuwe cd binnen de kortste keren van voor tot achter mee.

Boeking of een optie plaatsen voor Guus Meeuwis

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Guus Meeuwis kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.