George Baker

George Baker boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van George Baker.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding. Zo worden zijn hits gebruikt in populaire films of commercials of nemen andere artiesten een nummer als cover op. Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een nummer één-hit in onder andere Engeland met ‘Little Green Bag’: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. En ‘Una Paloma Blanca’ werd in 2008 gebruikt in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’. De single haalde hierdoor wederom meerdere hitlijsten.

George Baker is nog altijd even actief als Artiest als voorheen

Zo deed hij de afgelopen jaren honderden optredens in Nederland, België en Duitsland. Negen jaar na de release van het album Flasback kwam in november 2009 het nieuwe album Lonely Boy uit. George: “Het repertoire sluit naadloos aan bij de liedjes die ik in de jaren ‘70 produceerde, een beetje back to basics dus.”

Hij schreef ruim 600 liedjes en heeft circa 20 miljoen platen verkocht.
Met de groep "George Baker Selection" scoorde hij vele hits en was over de gehele wereld een bekendheid.

De hits waar je George Baker van kent zijn o.a

 • Little green bag
 • Una Paloma blanca
 • Morning Sky
 • Wild Bird
 • Manana

Boeken of een optie plaatsen voor George Baker?

Voor meer informatie over George Baker kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor George Baker

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 84846 mensen

Specificaties van George Baker

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor George Baker

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8.

Stichting Heksenfestijn

 • Door: Ruud van den Hoogen
 • Locatie: Oudewater
 • Datum:

Waardering:

8,0

Biografie van George Baker

De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding: alleen al vorig jaar werden meer dan 5 miljoen titels verkocht.
'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen.
Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië 'Little Green Bag', met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd. Ook Tom Jones scoorde in 1999 een nr. 1 hit (oa. in Engeland) met zijn versie: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.
Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nr.1 hit in alle Duitstalige landen met 'Una Paloma Blanca'.

Wie is deze man die 30 jaar na zijn debuut nog zoveel weet los te maken in de internationale popwereld? Na een tiental bandjes en 40 baantjes, van bouwvakker, havenarbeider tot schoorsteenveger besloot George in 1967 - inmiddels 23 jaar en getrouwd - te solliciteren als zanger bij de in de Zaanstreek beroemde band 'Soul Invention'.

In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er onder leiding van producer Richard Dubois een drietal composities van zijn hand opgenomen. Eén daarvan was het legendarische 'Little Green Bag', de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot 'George Baker Selection'.

Terwijl George nog achter de lopende band stond te werken in een limonadefabriek bereikte het nummer de 5e plaats in de US Billboard Top 100. George: "We hadden een band, we hadden een wereldhit, we hadden alleen nog geen manager. Totdat Jaap Buys uit Volendam zich aandiende met de woorden: 'Jullie zijn aardige jongens, maar zakelijk gezien is het een puinhoop'." Jaap stelde orde op zaken en onder leiding van koningskoppel Baker en Buys werd het succes van de GBS tot grote hoogten opgestuwd, met als hoogtepunt de in 1975 verschenen single 'Una Paloma Blanca'.

'Una Paloma Blanca' werd een wereldhit met in bijna ieder land een nummer één notering en een totale verkoop van ± 9 miljoen exemplaren. Daarmee waren de naam van de band en haar zanger/componist/producer voorgoed gevestigd. Zowel 'Una Paloma Blanca' als 'Little Green Bag' zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Grote hits als 'Morning Sky', 'Wild Bird' en 'Manana' volgden, tot in 1978 het doek vrij onverwacht viel voor de groep. De band ging uit elkaar, na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en vele duizenden optredens.

Begin jaren '80 werd het stiller rondom de zanger, mede door zijn verhuizing naar Spanje. Toch bleef hij zeer goede platen maken zoals 'Wild Flower' en 'The Winds of Time'. In 1985 keerde George terug naar Nederland om een nieuwe Selection op te richten. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met 'Santa Lucia by night'. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George besloot zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière te richten.

Tegenwoordig is George Baker nog even actief als voorheen. Zijn motto: "Keep it simple, play your guitar and sing that song".

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor George Baker

Voor meer informatie en beschikbaarheid van George Baker kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.