Biografie van Presentator Robert ten Brink

Robert ten Brink is geboren op 20 oktober 1955 in Amsterdam. De presentator is al jaren niet meer weg te denken uit de tv-wereld. Hij is voornamelijk bekend van programma’s als Lingo, het Jeugdjournaal, All You Need is Love, Lotto Weekend Miljonairs en Klasgenoten.

Het begin
Robert is niet ontdekt op straat. Hij heeft hard moeten werken om te komen waar hij nu is. Het ‘sprookje’ begint allemaal op de Kleinkunstacademie waar hij van 1973 tot 1978 zijn tijd doorbrengt. Hierna begint hij in 1979 bij de KRO als radio-dj. Van 1985 tot 1995 is hij voor één dag in het jaar Sinterklaas en doet hij de stem van de Goed Heilig man in De Avondspits van Frits Spits.

Jeugdjournaal en Lingo
In 1981 maakt hij de overstap naar televisie met de quiz Cijfers en Letters. Hierna is hij te zien in o.a. het Jeugdjournaal en Superfan en Wereldwijs van de VARA. Het Jeugdjournaal betekent zijn grote doorbraak. In 1989 wordt hij de eerste presentator van het spelletjesprogramma Lingo.

All You Need is Love
In 1992 begint het grote succes voor Robert pas echt. Hij vertrekt naar Veronica, om daar het programma All You Need is Love te presenteren. All You Need... trekt in het eerste seizoen bijna vier miljoen kijkers per aflevering.

Overstap naar SBS6
In 1998 biedt SBS6 ten Brink een vijfjarig contract aan, en maakt hij de overstap naar deze omroep, All You Need... neemt hij mee. In 1999 begint hij daar met de presentatie van het spelletjesprogramma Lotto Weekend Miljonairs. Ook presenteert hij hier Big Diet.

Terug van weggeweest
In 2006 stapt de Lotto, de hoofdsponsor van het programma Lotto Weekend Miljonairs, over naar RTL4. Robert besluit mee te gaan naar RTL 4. Hij was inmiddels gestopt met All You Need Is Love bij SBS6. Hij tekent een driejarig contract bij RTL, waar hij Weekend Miljonairs kan blijven presenteren. Het succesvolle programma ‘Klasgenoten’ wordt ook weer nieuw leven ingeblazen en Robert presenteert dit twee seizoenen.

Geen All You Need zonder Robert
Inmiddels is All You Need is Love weer terug op de buis. En zonder Robert ten Brink geen liefde. Op Kerstavond 2007 gaat Robert weer op pad om verre liefdes bij elkaar te brengen, ruzies te lijmen en stille liefdes uit de stilte te halen.

De lijst is lang
Naast de grote bekende shows presenteerde Robert nog veel meer programma’s als: De Steen en Been Show, Superfan, Wereldwijs, Sportfreaks, De Travestie Show, Make My Day, Achmea Kennisquiz, Loveboat Amorina, Super Robert, Sterrenbeurs, Hoe gaat het met? en De nationale Carrierecheck.

Prijzen
Robert heeft vele successen op zijn naam staan. Hij is hiervoor ook meerdere malen beloond. In 1993 won hij de Gouden Televizier Ring voor het beste televisieprogramma en in 2000 ook nog de Zilveren Televizier Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid. Bij de laatste Gouden Televizier Ring op 26 oktober 2007 krijgt Robert de eer om de Gouden Televizier Ring uit te reiken aan het beste televisieprogramma uit het seizoen 2006-2007, namelijk De Wereld Draait Door.

Familie
Robert ten Brink is getrouwd met Roos Cialona en heeft vijf dochters: Nina, Emma, Charlotte, Isabel en Suzanne.