Donnie

Donnie boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Donnie.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Donnie, ook wel bekend onder aliassen als De Fenomeen en Maradonnie is een Nederlandse rapper uit Amsterdam. Hij begon zijn carrière als Young Kermit en werkte samen met onder andere Lange Frans en Vize Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Donnie is een meester in het creëren van hypes

Met zijn single ‘Snelle Planga’ in 2018 verkreeg de rapper nationale bekendheid. De rapper werd ook het gezicht van de Nederlandse bookmaker TOTO, onder de naam ‘Koning TOTO’. Echter werd dit eind 2019 verboden door de landelijke politiek omdat het gokbedrijf te populair werd onder de jeugd.

Donnie zet met zijn optredens de zaal echt op z'n kop

Donnie is met ruim 250.000 luisteraars op Spotify en zijn landelijke bekendheid met zijn hilarische ‘Snelle Planga’ memes niet meer weg te slaan uit de Nederlandse rapscene!

Boeken of een optie plaatsen voor Donnie?

Voor meer informatie over Donnie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Donnie

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Rappers & Urban Ariesten om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 19546 mensen

Specificaties van Donnie

  • Tijdsduur:
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Donnie

Dat Donnie werd gezien als protegé van De Jeugd is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’ dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’. Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top.

De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes. Kort geleden dropten Donnie en partner in crime Dat Donnie werd gezien als protegé van De Jeugd is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’ dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’. Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’.

Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes. Kort geleden dropten Donnie en partner in crime Joost hun gezamenlijke project ‘M van Marketing’. Het hechte duo staat binnenkort Carré, voor hun unieke show ‘Viraal in Carré’.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Donnie

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Donnie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.