Biografie van Lieke van Lexmond

Actrice en presentatrice Lieke van Lexmond is al van jongs af aan bekend met het showbizzvak. Vanaf haar vijfde jaar speelde Lieke al in een commercial van Royco (soep) en deed ze al veel modellenwerk. Vele commercials volgden hierna voor onder andere Melkunie, Aviko, Bristol, Campina, Kwikfit, Het Land van Ooit en Calve. Haar rol van Eva Prins in de, inmiddels gestopte, soapserie Goudkust betekende haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek.

Momenteel speelt Lieke de rol van “Charlie” in Neerlands populairste serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Lieke is dagelijks te zien in deze soap waar iedere avond bijna 2 miljoen mensen naar kijken. Maar Lieke speelde ook gastrollen in de BNN serie Costa!, de politieserie Spangen, de komedieserie Kees & Co, in series als Klokhuis en ze was te zien in de succesvolle Nederlandse film Volle Maan.

Naast haar acteerwerkzaamheden presenteerde Lieke in 2003 haar eigen kinderprogramma “Kids for Animals TV” en zong ze samen met onder andere Charly Luske in het theater de sterren van de hemel tijdens de Costa! In Concert theatertour. Haar stem is regelmatig te horen in verschillende radio- en tv commercials en in de bioscoop (‘Garfield The Movie’).

In 2005 is Lieke de trotse winnares geworden van de “Oke Trofee”. Verschillende bekende Nederlanders zetten zich in voor een goed doel en het publiek wees door middel van een internetpoll de winnaar aan. Lieke won de “Oke Trofee” en mocht hierdoor een geldprijs van vijfduizend euro voor haar goede doel in ontvangst nemen. Lieke heeft ervoor gekozen om dit bedrag te schenken aan de WSPA (World Society for the Protection of Animals).

Ook ontving Lieke tijdens de uitreiking van de Populariteits Awards begin 2006 een award voor “Populairste soapster van het jaar 2005” in de categorie “Soap en Film”. Daarbij komt nog dat ze door de lezers van de Hitkrant uitgeroepen is tot “Populairste Actrice Binnenland”.

Binnen haar drukke schema heeft Lieke in de afgelopen jaren nog een nieuwe passie ontwikkeld. Lieke treedt namelijk door het hele land op als VIP DJ. Bovendien bleek multitalent Lieke naast actrice en presentatrice ook een geweldige danseres te zijn. Onder begeleiding van Remco Bastiaansen deed ze mee aan het succesvolle RTL 4 programma “Dancing With The Stars”.

Lieke is naast haar acteercarrière een graag geziene gast op bedrijfpresentaties, in televisieprogramma’s en in de bekende bladen zoals Glamour, Beau Monde en Avant Garde. Onlangs heeft ze het nummer "Je bent Gewaarschuwd" opgenomen met rapper Ali B.