Eric Dikeb

Eric Dikeb boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Eric Dikeb.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Eric Dikeb kan met de zes gouden platen die hij op z’n naam heeft staan moeiteloos een top optreden verzorgen van 30 minuten, waar uw gasten nog lang over na zullen praten.

Daarnaast verzorgt Eric Dikeb nu ook een 5 uur durend avondvullend programma, waarbij het dak eraf gaat en het publiek gegarandeerd helemaal uit de bol gaat.

Al sinds 1999 is Eric Dikeb Dè Apres-Ski DJ van Nederland, met vele hits op zijn naam. Wie kent immers niet de feestplaten “De Pizzahut”,” Volg de leraar”, “ik schreeuw het van de daken” en “Wie laat de hond uit”?

De eerste échte grote hit voor Eric Dikeb kwam in 1998, toen hij met de Après-Ski-klas het lied “Volg de leraar” opnam. Eric’s carrière kwam in april 2000 in een stroomversnelling, toen hij door Rob Stenders werd gevraagd mee te werken aan het populaire ochtend programma Stenders Vroeg. Vanaf dat moment was hij 4 dagen per week te horen op de radio.

Grote naamsbekendheid verwierf hij toen hij een jaar later te zien was in de real life soap Big Diet van SBS6. Zijn feestnummer “De Pizzahut“, over zijn voorliefde voor fastfood en dansen, werd daarna een megahit. De Pizzahut werd in uitvoeringen van anderen nummer 1 in oa. Engeland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Recentelijk verscheen er bij platenlabel Berk Music een aantal singles met daarop: “Ik schreeuw het van de daken”, “Ik zal dansen op je bruiloft” en het succesvolle “LAAT JE GAAN!”.

Eric zorgt bij liveoptredens gegarandeerd voor een knalfeest!

Boeken of een optie plaatsen voor Eric Dikeb?

Voor meer informatie over Eric Dikeb kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Eric Dikeb

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 65542 mensen

Specificaties van Eric Dikeb

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief, dient u zelf te verzorgen
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Eric Dikeb

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8.

Derc Waterjetting

  • Door: Mariska van der Zwaal
  • Locatie: Oud-Beijerland
  • Datum:

Waardering:

8,0

Biografie van Eric Dikeb

Eric Dikeb is geboren op 16 november 1970 in Den Haag en opgegroeid in de Schilderswijk. Hij heeft de lagere school gedaan gevolgd door de Mavo/Havo en haalde zijn Mavo-D diploma.Eric heeft verschillende dingen gedaan maar vanaf zijn 10e jaar heeft hij al te maken met muziek.Zo zat Eric op jonge leeftijd al bij de fanfare waar hij trompet en trommel speelde.

Later zou Eric dit ook in diverse bandjes gaan doen tot dat hij het leuk begon te vinden om muziek te draaien.Hij werd D.J. en hij presenteerde hierbij een karaokeshow.De discotheken waar hij veel draaide waren onder andere Malibu in Den Haag, Phenix in Cappele a/d IJssel, The Sound in Haarlem en Blues Brothers in Hillegom.

Vanaf zijn 23e begon Eric Dikeb met het geven van een D.J. cursus en kwam hiermee in het programma “U bent aan de beurt” van Peter Jan Rens, dit was tevens het Tv-debuut van Eric.In dezelfde uitzending debuteerde ook B*E*D en dit werd later een gigantisch succes.

Pas in 1995 is Eric begonnen met zingen, dit door een karaokeshow in Spanje, om precies te zijn in Benidorm met het nummer “Stuck on You” van Lionel Richie, waar hij een staande ovatie kreeg toen hij klaar was met zingen. Buiten Nederland heeft hij ook in Noorwegen, Spanje en België gewoond.

In februari 1997 was het dan zover, zijn eerste singletje kwam uit: “Hou me vast” gevolgd door “Wilde rozen” en “Jij bent mijn lichtstraal”.In die tussentijd had Eric ook een vast feestcafe gevonden waar hij elke dag zou optreden, genaamd “De Apres Skihut” en werd hierdoor ongekend populair in heel Rotterdam.

Omdat Rotterdam alleen niet genoeg is neemt hij opnieuw een single op met de Apres Skiklas “Volg de leraar”. Dit nummer wordt een grote hit in alle wintersportlanden en tijdens carnaval ’98 hoor je hem ook overal.

Later zal blijken dat er meer dan 8.000 exemplaren van zijn verkocht maar omdat de termijn waarin dat gebeurt te lang is zal hij nooit in de hitlijsten verschijnen. Wegens het grote succes verschijnt er een opvolger van de Apres Ski klas en heet “Is everybody happy”.
Verder verschijnt de single ook nog op 6 verschillende verzamelalbums.

Dit betekent dat er nu ongeveer 50.000 huishoudens zijn die het liedje “Volg de leraar mee kunnen zingen.De bekendste is overigens “De Apres Skihut CD” van Arcade.Op dit laatste album staat ook “Is everybody happy” en “De vlieger” van Eric Dikeb.

Op 21 juni krijgt Eric een serieuze en officiële fanclub die actief met hem meewerkt.Het ledental groeit met de dag maar dat is nog niet alles want op 20 november krijgt Eric zijn eigen internetsite zoals je deze nu aan het bekijken bent.Eric zingt nog steeds in de Apres Skihut alleen wat minder vaak omdat zijn agenda steeds voller staat en omdat hij steeds vaker het land in moet.

In januari 1999 kwam er weer een nieuwe single uit: “Er is niets aan”. Dit werd groots aangepakt en hij kreeg airplay op Noordzee FM.
Op 1 maart 1999 gaf Eric Dikeb zijn eerste echte grote theaterconcert. Dit concert werd gehouden in het prinses theater in Rotterdam. Eric werd muzikaal ondersteund door de Eric Dikeb Showband.

Sinds 1 Januari 2001 is Eric elke dag te beluisteren op Radio 3FM als co presentator van het programma Stenders Vroeg.
Hij was in 2000 dagelijks te bewonderen in het succesvolle tv programma "Big Diët" waar hij de strijd aanging met de overtollige kilo's, hierdoor kreeg hij echt landelijke bekendheid.
In 2001 heeft Eric een mega top 100 notering gehad met de Single " Wie laat de hond uit" een vertaling van het nummer van de Bahamen
De veelzijdigheid steekt Eric niet onderstoelen of banken.
Na de afvalrace Big Diet heeft Eric er weer iets nieuws bij, hij gaat namelijk ook STEPLES geven.

Dit is iets wat op dit moment zeer goed aanslaat bij het Nederlandse publiek.De nieuwe single van Eric Dikeb is getiteld “PizzaHaHa”, die ook in een versie met medewerking van de Deurzakkers is uitgekomen.
Verder werkt Eric Dikeb mee aan de enorme hit “High” van de Rastafaraman. In 2003 wordt de Pizzahut van Eric Dikeb een grote hit in Engeland onder de naam "the fastfoodsong".

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Eric Dikeb

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Eric Dikeb kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.