Biografie van Chatilla van Grinsven

Chatilla van Grinsven is een internationaal professionele basketbalspeler. Gedurende haar carrière heeft ze jarenlang in het buitenland gebasketbald en is ze een prominent lid van het Nederlands Basketbal Team geweest. In de loop der jaren heeft ze talloze internationale onderscheidingen ontvangen en is ze o.a. genomineerd voor de NCAA Woman of the Year Award in de Verenigde Staten. Met deze nominatie werd ze geëerd voor haar prestaties in drie categorieën; haar unieke prestaties op educatief niveau, haar onderscheidende vermogen op het basketbalveld en haar maatschappelijk inzet.
Naast haar sportcarrière heeft Chatilla veel in het buitenland gestudeerd en heeft ze een Bachelor Degree in International Business (Saint Joseph’s University, VS). Ook behaalde ze haar Master Degree in Global Diplomacy (Politicologie) gericht op mensenrechten en de Verenigde Naties (VN) aan de Universiteit van Londen (SOAS). Van Grinsven studeert momenteel aan de Paul Dekker Meisner Acteer Academie in Nederland. Ze richt zich zowel op acteren als op stunt acteren. Ze streeft ernaar om haar acteervaardigheden te combineren met haar vechtkunst in het filmdecor. Terwijl Van Grinsven haar tijd wijdt om een actrice van het volgende niveau te worden. In 2021 is Chatilla te zien in het nieuwe RTL4 programma ‘De Verraders’.

MOTIVATIONALS – “Doorzettingsvermogen en team-effort is de bron van succes”

Met haar inspirerende levensverhaal en haar oog voor maatschappelijke doelen is Chatilla van Grinsven een motiverende spreker en dagvoorzitter op evenementen. Door haar brede interesse op sportief, sociaal, maatschappelijk en zakelijk vlak en haar motiverende manier van presenteren is ze toegewijd aan veel verschillende thema’s. Zo vindt ze veel parallellen tussen professionele teamsporten en het bedrijfsleven. Ze weet dit op een interactieve en frisse manier over te brengen op haar publiek. Hoe ga je om met prestatiedruk? Hoe handel je in het belang van het team? Of wat is er nodig om een team optimaal te laten functioneren?

MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S

Gedurende haar hele carrière blijft Van Grinsven oog houden voor maatschappelijke doelen. Zo is ze ambassadeur van de Partij voor de dieren, en zet ze zich continue in voor mensen- en dierenrechten waarbij ze vastbesloten is om haar platform te gebruiken als een stem voor de stemlozen. In de Verenigde Staten werd van Grinsven een actief lid van het ‘Heart of a Hawk’-serviceprogramma, waar ze haar vrije tijd wijdde aan het kinderziekenhuizen in Philadelphia. Ook serveerde ze jarenlang voedsel pakketten aan daklozen in Philadelphia met de hulp van verschillende lokale non-profitorganisaties.