Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jeroen van Inkel.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Jeroen van Inkel is één van de bekendste Nederlandse radio deejays van de afgelopen twintig jaar.

Je kent Jeroen van Inkel van oa. de volgende radio shows.

  • Curry en Van Inkel
  • Stenders en Van Inkel
  • Staverman en Van Inkel
  • Rinkeldekinkel

In Januari 2018 begint voor Jeroen van Inkel een nieuw avontuur bij NPO Radio5. Jeroen gaat daar tussen 07.00 en 10.00 uur smorgens de ochtendshow verzorgen. Met “je dag is goed”maakt Jeroen op eigenwijze de Radio 5 luisteraar wakker.

“Je dag is goed” op NPO RADIO 5 met Jeroen van Inkel

Boeken of een optie plaatsen voor Jeroen van Inkel?

Voor meer informatie over Jeroen van Inkel kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jeroen van Inkel

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende DJ's en Drive in Shows om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 29665 mensen

Specificaties van Jeroen van Inkel

  • Tijdsduur: 2 x 60 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel werd geboren op 7 Juli 1961. Sinds hij een kleine jongen was, was Jeroen al in de ban van de magie van de radio. Hij luisterde graag naar Ferry Maat, Frits Spits, Jan Mulder en vele anderen. Maar radio is ver weg en hoe kwam je nu toch daar. Dus een simpele keus was gemaakt, Jeroen ging in Discotheken draaien.

Tot op een dag een jongen naar hem komt en vraagt of hij een Demo bandje voor een piratenzender wilde maken. Dat was het begin van zijn radiocarière! Het begon bij Radio Picasso 101, een Amsterdamse etherpiraat die op de zondag uitzond. Eén van de programma’s die Jeroen daar deed was ‘De Winkel van Inkel’. Daarna werd de overstap gemaakt naar Radio Decibel 96.2, een station die landelijke bekendheid zou gaan krijgen door het format en de dj’s.

Na enige sollicitatie brieven te hebben gestuurd naar Radio Veronica, was het in 1984 eindelijk zover, Jeroen verliet Radio Decibel en ging werken in Hilversum. Na 2x een nacht programma te hebben gedaan op Radio 2, belde Lex Harding Jeroen op dat hij de Tip-parade moest gaan presenteren op Radio 3. Dit was het begin van Van Inkel op de landelijke popzender.

Na enkele succesvolle programma’s op Radio 3 was Veronica in een ver stadium om een commercieel radio en televisie station te worden. Van Inkel ging mee en verhuisde naar het station HitRadio 1224 dat later omgedoopt zou worden naar Hit-Radio Veronica. Op HitRadio Veronica heeft Jeroen van Inkel jarenlang de ochtendshow ‘Rinkeldekinkel’ gepresenteerd. Op 1 Januari 1998 werd met de komst van FM frequenties, Hit-Radio Veronica omgedoopt tot Veronica FM. Van Inkel opende het ‘nieuwe’ station. Ook verhuisde Jeroen van de ochtend naar de middag om daar z’n show voort te zetten. Rinkeldekinkel werd tussen 16:00 uur en 19:00 uur uitgezonden.

In 2000 ruilde Jeroen van Inkel Veronica FM in voor Radio 538, een station waar Jeroen jaren daarvoor deze opmerking over maakte: ‘Een radiostation met zo’n klein bereik als Radio 538, vind ik hetzelfde als de formule 1 rijden in een Volkswagen-kever’. Desondanks verhuisde Jeroen in april 2000 naar Radio 538, samen met z’n side-kick Dennis Ruyer, om daar de middag tussen 16:00 en 19:00 te doen. Later kreeg hij naast Dennis Ruyer ook Dennis Verheugd en daarna Jelte van der Goot aan zijn zijde. En maakte hij elke vrijdagnacht, later vrijdagavond de ‘Powermix van Inkel’ met Dj Devious (Dennis Verheugd).

In het september 2003 kwam Radio Veronica na jaren terug in de ether met het 80s en 90s hits format. Ze wilden graag van Inkel in de ochtend en Jeroen wilde graag naar Radio Veronica. Radio 538 wilde van Inkel echter niet laten gaan en het getouwtrek begon. Radio Veronica gaf de ochtendshow voor een maand aan Toine van Peperstraten en daarna tijdelijk aan Adam Curry in afwachting van Jeroen. Maar de onderhandelingen schoten niet op. Terwijl van Inkel zich steeds vaker ziek meldde werd de ochtendshow van Radio Veronica voor vast aan Adam Curry gegeven. De transfer van Jeroen van Inkel leek uit te blijven, tot 538 hem uit de programmering haalde. Enkele weken later werd bekend dat van Inkel vanaf januari 2004 de middagshow zou presenteren op Radio Veronica. In september 2004 verhuisde hij met ‘Rinkeldekinkel’ naar de ochtend.

In september 2005 gaat hij naar Q-music. Daar presenteert hij de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’. In maart 2008 vertrekt hij uit de ochtend om het middagprogramma op het radiostation te gaan doen. Ruud de Wild neemt zijn plaats in de ochtend over. Ondanks dat Van Inkel niet blij is met de situatie, verlengd hij in september 2008 toch zijn contract bij Q-music. In maart 2009 sluit hij zich samen met Gijs Staverman ruim een week lang op in de Vliegende Studio in Almere.

23 september 2010 maakt Frits Spits in zijn programma op Radio 2 bekend dat Jeroen van Inkel de Marconi Oeuvre Award krijgt. Van Inkel is blij verrast. “Ik heb nog nooit een dergelijke prijs ontvangen en ik vind het geweldig dat deze eer mij te beurt is gevallen”. “Toen ik heel veel op radio en tv was bestond zo’n prijs nog niet. Dat ik dit nu krijg, is geweldig”.”

Eind juni 2014 wordt bekend dat Van Inkel overstapt naar Radio Veronica. Per 1 september 2014 doet hij de middag show op Radio Veronica. Tussen 16.00 en 19.00 uur “Van Inkel in de middag”. Sinds Maart van dit zelfde jaar wordt Jeroen gevraagd om de ochtend bij Radio Veronica voor zijn rekening te nemen. Jeroen neemt deze uitdaging aan en vanaf dat moment is het Van Inkel in de ochtend.

In Januari 2018 begint voor Jeroen van Inkel een nieuw avontuur bij NPO Radio5. Jeroen gaat daar tussen 07.00 en 10.00 uur smorgens de ochtendshow verzorgen. Met “je dag is goed”maakt Jeroen op eigenwijze de Radio 5 luisteraar wakker.

“Je dag is goed” op NPO RADIO 5 met Jeroen van Inkel

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jeroen van Inkel

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jeroen van Inkel kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.