Pensionado's openen nieuwe lift op station Lelystad

14/06/2021

De Pensionado's hebben in opdracht van ProRail de nieuwe lift op station Lelystad geopend.

Vanaf donderdag 10 juni kunnen reizigers weer met de lift op perron 3-4 op station Lelystad Centrum. Dit is de eerste liftinstallatie op een Nederlands station die vervangen is. Er volgen komende tien jaar nog 79 installaties op 40 andere stations.

Zelfstandig reizen

Dat de lift weer in gebruik is, is voor reizigers die daarvan afhankelijk zijn, een opluchting. Want iedereen wil zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt.

Drie maanden hebben reizigers in Lelystad geen gebruik kunnen maken van de lift op perron 3-4. Door hun reis aan te melden, konden zij gebruik maken van een taxi die hen naar het eerste volgende station bracht. De kosten werden door ProRail vergoed.

Vervanging lift en feestelijke opening door de Pensionado's

Liftinstallaties hebben niet het eeuwige leven. Afhankelijk van hoe intensief ze gebruikt worden, gaan ze gemiddeld zo’n 25 tot 30 jaar mee, daarna moeten ze, zoals nu dus op station Lelystad Centrum gedaan is, worden vernieuwd. Meestal worden dan de hydraulische liften (die werken met een olie gestuurde pomp die de installatie omhoog duwt) vervangen door tractieliften: bij tractieliften wordt de liftkooi omhoog getrokken. De nieuwe installaties zijn veel transparanter, waardoor ze ook sociaal veiliger zijn.

Inmiddels zijn er op 155 stations in Nederland in totaal 400 liften. En dit aantal wordt nog steeds groter want jaarlijks bouwt ProRail er op diverse stations nieuwe liften bij. De vervanging van de liftinstallatie op station Lelystad past in een hele reeks van liften en roltrappen die aan vervanging toe is. Op de planning staan 80 liften op 40 verschillende stations die komende jaren worden vervangen.

 

Boeking of een optie plaatsen voor De Pensionado's - Straattheater act

Voor meer informatie en beschikbaarheid van De Pensionado's - Straattheater act kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.