Eddy Walsh

Eddy Walsh boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Eddy Walsh.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

 

Eddy Walsh werd ontdekt toen hij zong tijdens het leggen van een vloer in het huis van een talentscout. Deze hielp hem aan een platencontract bij platenmaatschappij Arcade van Herman Heinsbroek. Met producer Patrick de Vormer schreef Walsh zijn eerste single “Heerlijk naar m’n zin”, die de Tipparade haalde.

Eddy Walsh is onder andere een feest en après-Ski muziek topper

Na “Heerlijk naar m’n zin” bracht Walsh de single “Hoppa” uit. Hoewel deze single niet teweegbracht wat Arcade en Walsh ervan verwachtten, werd de B-kant “De vrolijke koster” opgepikt door het Skihut-imperium en belandde dit nummer ook op de Après Skihut-jubileum-cd.
 
Hierna werd het enige tijd rustig rond Walsh, hoewel hij in die tijd wel zijn single “Annelies” uitbracht, een krachtige ballad over een van zijn grootste fans en ex-vriendin. De stilte duurde echter niet lang. In samenwerking met DJ Maurice van de Skihut bracht hij een uptempo versie van het Koos Alberts-nummer “Zijn het je ogen” uit. Dit nummer belandde in de Mega Top 100 en hoog in de Nederlandstalige Top 20.

Succes voor Eddy Walsh

Door de successen werd Walsh gevraagd in het voorprogramma van René Froger tijdens concerten in de Amsterdam ArenA in 2004. In juli 2006 lanceerde Walsh de single “Op m’n Perzisch tapijt”, die direct in de Top 100 belandde. Daarnaast trad Walsh vaak op in het café van de ouders van René Froger, Bolle Jan. Hier ontwikkelde hij de Bolle Jan Show.

Boeken of een optie plaatsen voor Eddy Walsh?

Voor meer informatie over Eddy Walsh kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Eddy Walsh

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 33130 mensen

Specificaties van Eddy Walsh

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief M-set
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Eddy Walsh

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9.

Rutgers & Posch

  • Door: Jolande Postma
  • Locatie: Amsterdam
  • Datum:

Het was super. Je voelde de sfeer goed aan.

Waardering:

9,0

Biografie van Eddy Walsh

ZAANSTAD - Hoofdschuddend staan de doktoren aan het bed van Eddy Walsh. Met een snelheid van 165 kilometer per uur is de bijna tienjarige jongen na schooltijd bij het oversteken van de straat door een automobilist geschept. ,,Er is geen enkele hoop op herstel of overleven,” krijgen zijn ouders te horen. Na vijf dagen in coma te hebben gelegen en door veel schroef- en naaiwerk weer in elkaar te zijn gezet, gebeurt een wonder. Hij herstelt en sindsdien is elke dag voor de nu 36-jarige zanger Eddy Walsh als het ware ’gevonden’.

Als de Zaankanter 14 jaar is laat presentator Jacques d’Ancona bij een karaoke Firatoshow in Amsterdam waaraan Eddy deelneemt, weten veel in zijn showbizz-verrichtingen te zien. Het advies is vooral in het vak door te gaan. Na zijn schoolperiode begint Eddy Walsh als zogenaamde varensgezel, oftewel krullenjongen, bij een houtbedrijf. Tijdens het opruimen van vette smeerolie van de machines en rotzooi die anderen achterlaten, traint hij ondertussen de stembanden, tot groot plezier van zijn collega’s. Bij elke gelegenheid springt hij op tafels en stoelen. Iedereen in zijn naaste omgeving weet dat in Eddy een aankomend bekende Nederlandse artiest huist. Het moet er alleen nog even uitkomen. Met veel ambitie werkt hij zich op bij het houtbedrijf en wordt baliemedewerker, annex verkoper.

Kruiwagens
Hoewel de artiest de laatste acht jaar met eigen geluid door het land trekt en veelvuldig optreedt, moet hij bij het kiezen van een professionele loopbaan nog even in de wachtkamer. Als geen ander weet de zanger-entertainer in hart en nieren inmiddels dat zonder de nodige kruiwagens een carrière als beroepsartiest lang op zich laat wachten. Bij het bezoeken van een klant, voor het opmeten van een houten vloer, blijkt de man een internationaal gerenommeerde talentscout te zijn. Deze hoort hem meezingen met de radio, is laaiend enthousiast en brengt Eddy Walsh in contact met grammofoonplatenmaatschappij Arcade. De firma aarzelt niet en biedt hem een langdurig platencontract aan. Dit resulteert begin februari 2001 in zijn eerste single-cd Naar mijn zin, mede tot stand gekomen door de Utrechtse producer, componist en tekstdichter Pascal de Vormer.

Niets lijkt het succes van de allrounder nog in de weg te staan.
Bijna tegelijk maakt ook de vader van René Froger, Bolle Jan, kennis met het frappante stemgeluid en presentatiekwaliteiten van Eddy. Omdat de joviale Amsterdammer altijd een goede neus heeft voor talent leidt dit tot een vaste overeenkomst bij het befaamde café Bolle Jan aan de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

De nu inmiddels 36 jarige zanger zingt 8 dagen in de maand bij het bekende en gezellige feest café. Dat doet hij nu alweer 7 jaar en met veel overgave;
"Het is altijd weer fijn om zo`n café heen en weer te zien gaan en de mensen te kunnen laten genieten van iets wat ik gewoon zomaar gekregen heb". Ik ben blij en gelukkig als ik mijn ding kan doen en de mensen een fijne avond kan bezorgen waar ze nog lang over praten. Ik voel me helemaal op mijn plek in café Bolle Jan tussen de gezellige Amsterdamse vrolijkheid en het is nog altijd een feest om daar te zingen. Aldus de zanger zelf.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Eddy Walsh

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Eddy Walsh kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.