Raffaëla leefde op cocaine

15/02/2013

Raffaëla Paton was verslaafd aan alcohol en drugs en zat hiervoor in een afkickkliniek in Thailand. Anders zou ze zomaar Amy Winehouse achterna hebben kunnen gaan.

Met haar rake noten wint Raffaëla in 2006 Idols. Een glansrijke carrière ligt in het verschiet. Maar de glitter en glamour verdwijnt al snel als sneeuw voor de zon als ze zich verliest in drank en cocaïne. "Het maakt je lekker hyper, je kan lekker je ding doen en zeker op het podium staan, maar op een gegeven moment had ik het zo nodig, dat ik er 's ochtends al mee begon", vertelt de zangeres in RTL Boulevard.

Voor haar deelname aan de talentenshow keert Rafaëlla haar familie en haar Jehova-bestaan de rug toe. Door de breuk met haar moeder, broer en zus raakt ze totaal de weg kwijt. "Ik was eenzaam, deed een zelfmoordpoging en ik hoop dat het nooit meer van mijn leven voorkomt", vertelt Raffaëla.

Het gaat steeds verder bergafwaarts met de zangeres. Uiteindelijk boekt ze een tolkte naar Thailand. Niet voor een zon-zee-strandvakantie, maar om zich op te laten nemen in een afkickkliniek. "Voor ik het vliegtuig in ging heb ik nog veel gebruikt, want ja, het was de laatste keer", aldus Raffaëla. Ook goot ze in het toestel nog een paar alcoholische versnaperingen naar binnen.

"Toen ik daar op bed lag te huilen omdat ik het niet meer trok, omdat ik drank en drugs wilde hebben, toen besefte ik: je hebt echt een groot probleem."

Na een ha Raffaëla heeft haar verslaving inmiddels knock-out geslagen en is klaar voor een nieuwe start.

Boeking of een optie plaatsen voor Raffaëla Paton

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Raffaëla Paton kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.