Biografie van Bo Saris

De carrièrestart waar elke jonge muzikant alleen maar van kan dromen. De 23 jarige Boris overkwam het.

Rely On Me is de titel van het debuutalbum van Boris dat binnen 2 weken de gouden status heeft behaald. Een paar dagen na de Idols finale dook Boris de studio in om daar met verschillende producers aan zijn album te werken. Zo werkte hij naast het producersduo Eric van Tijn en Jochem Fluitsma ook samen met The Result (Alain Clark & Cristiaan Hof) en de heren van de Haarlemse hiphopband Relax. Boris was betrokken bij alle facetten van de plaat: van het uitzoeken en schrijven van de songs tot het selecteren van de betrokkenen en, heel belangrijk, het creëren van de juiste feel.

Sterk beïnvloed door grote soulhelden als Prince en Michael Jackson, maar ook diens voorgangers Otis Redding, Marvin Gaye en Donny Hathaway, grijpt Boris op zijn album terug naar de roots van oude soul en dat doet hij met verve. De hoofdmoot van Rely On Me bestaat uit retroachtige soul met funk en jazzinvloeden, aangevuld met aanstekelijke poptracks en als afsluiter een schitterende versie van Donny Hathaway’s ‘For All We Know’. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor het herkenbare, soulvolle en flexibele stemgeluid van Boris. Hij zingt niet alleen de sterren van de hemel, maar schreeuwt, kirt, fluistert en verleidt dat het een lieve lust is.

Boris Titulaer (23) was al jong met muziek bezig. Zijn vader is een bekend jazzmuzikant en docent op het conservatorium in Amsterdam. Het maken van muziek is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Op zijn 17e wordt hij aangenomen op het conservatorium in Maastricht, maar na een jaar lessen te hebben gevolgd besluit hij dat dit toch niet zijn ding is; in plaats van zich te richten op de theorie van muziek houdt Boris zich immers liever bezig met de praktijk. In 2001 maakt hij onderdeel uit van de soulformatie Sofuja (een verbastering van soul, funk en jazz), waarmee hij vooral in Spanje redelijk succesvol is.

Hij besluit mee te doen met Idols omdat hem dat een perfect platform lijkt om zijn talent aan een groter publiek te presenteren. Daarin krijgt hij al snel gelijk, want Boris kwam, zag en overwon. Van zijn indrukwekkende eerste auditie tot aan de zinderende finale is duidelijk dat Boris alles in zich heeft om een grote ster te worden, wat dit indrukwekkende debuut nog eens bevestigt.