Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Linda Wagenmakers.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Met haar rol van "Kim" in de musical "Miss Saigon" verwierf ze bekendheid.
Met het nummer "No Goodbyes" werd ze dertiende op het Eurovisie Songfestival 2000. Het nummer "No Goodbyes" werd vervolgens een
Top-Tien hit.

U kent Linda Wagenmakers o.a. van : " Musical Miss Saigon ", " de TV-serie Westenwind ", " Eurovisie Song Festival 2000 " en " de Musical Rockey over the Rainbow ".

Boeken of een optie plaatsen voor Linda Wagenmakers?

Voor meer informatie over Linda Wagenmakers kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Linda Wagenmakers

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 39793 mensen

Specificaties van Linda Wagenmakers

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Linda Wagenmakers


 

1975- 1996
Linda ’s liefde voor muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Elk lid van haar familie speelde wel een of meerdere instrumenten of kon zingen en daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Daarbij groeide ze op in een kerk waar muziek erg belangrijk was. Van zondagsschool musicals tot aan het jeugd koor, Linda deed het met veel plezier. Ze volgde klassieke zanglessen bij Anne Evers en koos muziek als extra vak op het VWO. Dit resulteerde in optredens tijdens schooltoneelstukken in o.a. Macbeth en een cd van de Carmina Burana waar Linda als soliste op zong. Ook speelde zij in haar eerste musical ”Fiddler on the roof” als Chava en The Beggars Opera van Kurt Weil als Jenny.

1996- 1999 LAW VERSUS MISS SAIGON
Linda studeerde rechten aan de rijksuniversiteit in Utrecht, maar deed tijdens haar eerste studiejaar auditie voor Joop van den Ende’s Miss Saigon school en werd uitgekozen om de rol van Kim te spelen tegenover Tony Neef, Ellen Evers, Stanley Burleson en Willem Nijholt in Boublil en Schonbergs’ Miss Saigon.
Linda vertolkte deze rol drie jaar lang in het VSB circustheater in Scheveningen. Miss Saigon heeft meer dan 1 miljoen bezoekers gehad en is op dubbel cd verschenen.

WESTENWIND
Linda kreeg een rol in de veelbejubelde en uiterst succesvolle RTL4 dramaserie Westenwind. Zij speelde de rol van Keela Bangor, Anton Noordermeers’ eerste vrouw. Zij zong tevens de titelsong voor deze serie, getiteld “Laat me vrij om te gaan”.
MULAN
In 1999 is Linda gevraagd om de titelrol in de Nederlandse versie van Disney’s monsterhit Mulan in te spreken. Zij heeft hierin tevens de zangpartijen voor haar rekening genomen (in Amerika gedaan door Tony winnares Lea Salonga). Zij heeft tevens de titelrol in de Nederlandse versie van Mulan 2 vervuld.
Naast enkele tekenfilmrollen heeft Linda ook haar medewerking verleend aan de Nederlandse versie van Elmo in Mopperland, waarin zij de tol van Garbagequeen (een rol van Vanessa L. Williams in de originele versie) vertolkt heeft.

KONINKLIJK HUIS
Linda trad op voor de koninklijke familie op de verjaardag van ZKH Pieter van Vollenhoven en voor HKH Beatrix tijdens de opening van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.


2000 EUROVISIE SONG FESTIVAL
Linda’s inzending werd uit honderden inzendingen uitgekozen om mee te doen aan de Nationale finale van het Eurovisie songfestival. Voor een uitverkocht Ahoy won zij met grote voorsprong de nationale finale met het succesvolle “No Goodbye’s. Zij vertegenwoordigde Nederland in Zweden op de Europese finale, waar zij een 13e plaats behaalde. De single No Goodbye’s behaalde de top tien in de Nederlandse hitlijsten! Haar act met de onder haar immens grote jurk tevoorschijn komende dansers is in de Nederlandse geschiedenis van het Eurovisie Songfestival nog niet geëvenaard.

2001-2002 GOSPELTOURNEE “DEWI AND THE SPIRIT OF JOY”
Linda toerde twee jaar lang samen met Dewi Williams (the Course), Tarif Heljanan, Carolien deWindt (Mai Tai), Carolien Dest (Soulvation) en Marjorie Lammerts (Ruth Jacott, Mai Tai) en het 60 personen tellende black gospel koor “The inspirational community gospelchoir” (Tom Parker) door de Nederlandse theaters met het gospel programma “Dewi and The spirit of joy”.
In het tweede jaar van deze show was Linda deel van het creatieve team en creëerden zij mede de show: The New Gospel.

ROCKY OVER THE RAINBOW
Tegelijkertijd speelde ze twee seizoenen de rol van Maggs in de musical “Rocky Over the rainbow” van musicalproducent First in the Field productions. Deze musicalparodie begon als een grap in de Watertorenstudio en groeide uit tot een ware zomerhit. Linda speelde o.a. met Tony Neef, Rolf Koster, Nurlaila Karim, Jim de Groot, Joke de Kruif, Lone van Roosendaal en Harmen Siezen. Er volgde een Nederlandse theater tour van bijna 100 voorstellingen. Met haar rol van Maggs verdiende Linda een Duim voor beste actrice in een bijrol. “Rocky over the rainbow” is op cd uitgekomen.


MUSICALS IN AHOY
Zeven avonden achter elkaar mocht Linda voor een uitverkocht AHOY naast haar rol van Kim uit Miss Saigon, tevens de rol van Eponine uit Les Miserables zingen, samen met de originele Nederlandse cast.

2004-2005 LOVE ME JUST A LITTLE BIT MORE
Na de succesvolle samenwerking in 2003 en 2004 met producent First in the Field productions wordt Linda gevraagd om de hoofdrol te spelen in de eighties Musical “Love me just a Little bit More”, een tribute aan de Dolly Dots Hits. Hierin speelde Linda naast “It Girl” en 538 dj Froukje de Both en Talpa presentator en rasentertainer Charly Luske.
“Love me just a little bit more“ kwam op cd uit.

TV
Linda presenteerde o.a. I love songfestival voor Net5, deed verschillende programma’s voor zip your lip en schooltv.

SALT
In April 2005 organiseerde zij samen met Michelle David (o.a Glory of Gospel, Big,Black & Beautiful) in De Amsterdamse Westerkerk “Wake Up!! It’s Gods time!”. Een concert met o.a Denise Janah en Ralph Van Manen, Gentle voices en vele andere Nederlandse Gospelacts.
Hier uit werd de Gospelformatie SALT geboren. Deze 15 man sterke gospelband specialiseert zich in de hedendaagse moderne gospel. SALT trad o.a. op tijdens het Bijlmer Gospelfestival, de Uitmarkt en in “het tien sterren restaurant” van Talpa. Tevens verzorgde SALT een succesvol optreden tijdens het laatste diner in Chez Cas.

2006 FULL CIRCLE
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan Linda’s eerste solo cd-project. De titel “Full circle” is hierbij zorgvuldig gekozen omdat het allemaal met Gospel in de kerk begonnen is. Het Gospel Album zal naar verwachting in 2006 uit komen. Linda’s eerste singel “Much More” ligt als teaser in de evangelische platenzaken.

EO JONGERENDAG
Linda mocht deel uitmaken van de opening van de EO Jongerendag 2006 en zingen in een met 32.000 mensen gevuld Gelredome!

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Linda Wagenmakers

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Linda Wagenmakers kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.