Simone Kleinsma speelt hoofdrol in Nederlandse versie Sister act

11/04/2012

Volgend seizoen komt Stage Entertainment met de musical ‘Sister act’. De eerste hoofdrolspeelster is bekendgemaakt en dat is Simone Kleinsma, die in de huid zal kruipen van Moeder Overste.

De musical is gebaseerd op de film waarin Whoopi Goldberg het gangstermeisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een strenge Moeder Overste.

Na succesvolle lanceringen in Londen, Hamburg en New York, tourt de productie momenteel door onder meer Duitsland, Italië en Oostenrijk. De rechten zijn bovendien al wereldwijd verkocht aan onder meer Australië, Canada en Zuid-Korea. Vorig jaar sleepte ‘Sister act’ al onder andere een ‘Broadway.com Audience Choice Award’ in de categorie ‘Beste musical’ en vijf ‘Tony Award’-nominaties in de wacht.

Simone Kleinsma tourt momenteel door het land met ‘Next to normal’. Eerder was ze ook al te zien in onder meer ‘Les misérables’, ‘Chicago’ en ‘Sunset boulevard’. Voor het grote publiek is ze bekend als zangeres van onder meer ‘Zonder jou’, het duet met Paul de Leeuw, (#3) en actrice in ‘Kees & co’.

‘Sister act’ zal in het seizoen 2012–2013 te zien zijn in het AFAS Circustheater te Den Haag.

Tekst: Ivo Schimmel
Bron: Shownu.nl