Simone Kleinsma

Simone Kleinsma boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Simone Kleinsma.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Simone Kleinsma behoort zonder twijfel tot het selectieve rijtje van Nederlandse theater- en televisievedetten.
Ze oogst bewondering met haar CD’s en solovoorstellingen en haar bijdragen aan musicals Simone Kleinsmaen revues. De variatie die dit talent typeert, rechtvaardigt haar unieke positie in de amusementswereld.

Reeds vele prachtrollen heeft Simone Kleinsma inmiddels op haar naam staan

 • Sister Act
 • Mamma Mia
 • Sunset Boulevard
 • Moeder, ik wil bij de Revue
 • Was getekend, Annie M.G. Schmidt
 • Hello Dolly

Maar Simone Kleinsma is ook bekend van diverse filmrollen en televisieprogramma's

 • Verliefd op Ibiza
 • de Toscaanse Bruiloft
 • Kees & Co
De alom geprezen actrice, TV presentatrice en musical personality Simone Kleinsma heeft naast haar drukke agenda tijd om bij bijzondere gelegenheden een optreden te verzorgen.

Boeken of een optie plaatsen voor Simone Kleinsma?

Voor meer informatie over Simone Kleinsma kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Simone Kleinsma

Deze act is bekeken door 36349 mensen

Specificaties van Simone Kleinsma

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland

Biografie van Simone Kleinsma

Simone Kleinsma
De vrouw en haar Passie
'Het enige wat ik wel eens mis', zegt Simone, 'zijn de avonden. Thuiskomen van je werk en lekker met een glas wijn in de tuin gaan zitten. Genieten!'...

De op 8 mei 1958 geboren Amsterdamse was 15 toen ze ontdekte dit vak in te willen. Volgens oud-klasgenoten zag je Simone nooit zonder gitaar en thuis schoof ze heel vaak de stoelen aan de kant en zette ze een balletplaat op en ging met een rode lap al dansend door de kamer. Ze heeft altijd op balletles gezeten, in zo'n klasje in het buurthuis, maar met een echte oude balletlerares. Haar moeder stuurde haar daar iedere week trouw naar toe, iets waar Simone haar moeder nog steeds dankbaar voor is...
'Dierenarts wilde ik wel worden...net als bijna alle meisjes...!'

Uiteindelijk was het haar tekenleraar van de middelbare school die haar het idee voor de toneelschool opperde. Het was puur toeval dat het de Kleinkunst academie is geworden: bij de toneelschool nam niemand op toen ze belde en bij de Kleinkunst Academie wel. Dus is ze daar naar toe gegaan...'Ik vond het geweldig! Het Fame-gevoel kwam bij mij 100% naar boven, want die serie draaide ook in die tijd op televisie, dus dat was zó herkenbaar. En als ik dan door die school liep...achter elke deur hoorde je een geluid dat met theater te maken had: piano, zang, tapdansen..., nou toen viel het muntje ook onmiddellijk van: Ja, dít wil ik!'

Simone heeft de academie niet afgemaakt, want halverwege de opleiding deed ze met succes auditie voor een voorstelling van Gerard Cox en begon daarmee haar professionele carrière. Gerard had toen net zijn eerste cabaretprogramma Niemand Weet Dat Ik Repelsteeltje Heet gemaakt en later ook 'de Steilewandrace'. Joop van den Ende was producent van dat programma.

Gedurende 1979-1982 heeft Simone meegewerkt aan het project 'Ik heb U lief mijn Nederlands', ook wel bekend als De Taalstraat. Hierin worden de spellingsproblemen, waar bijna iedereen wel mee kampt, op eigentijdse wijze in allerlei liedjes verwerkt. In 1981 ontving de producent Frans Boelen een Edison voor De Taalstraat, als beste in de categorie Nederlandse zang.

In 1982 vertegenwoordigde Simone samen met Floor van Zutphen en Soesja Citroen Nederland op Het Knokke Songfestival in België met 'If you could see me now, Te quiero mucho en De Hollandse taal'. Ze behaalden de tweede prijs.

Jos Brink en Frank Sanders verruilden in 1979 hun cabaretwerk voor de musical. In die periode kwam de musical echter maar moeilijk van de grond. Jos en Frank waren vrijwel de enigen die regelmatig hun nek uitstaken om het fenomeen MUSICAL nieuw leven in te blazen. Hun eerste musical, Maskerade, moet het net als andere Nederlandse musicals niet meteen hebben van het diepgravende verhaal. Twee jaar later volgt Amerika Amerika en in 1983/84 gaat Evenaar in première. Samen met hen heeft Simone tussen 1980-1986 zo'n 1200 voorstellingen van Maskerade, Amerika Amerika en Evenaar gedaan.
In 1986 werkte Simone mee in de musical Publiek!, de tweede musical van Seth Gaaikema én deed ze mee aan het balletshowblok van Jos Brinks succesvolle tv programma 'Wedden Dat..?'. Dáár ontmoette ze Guus Verstraete...

Simone ging verder in De Revue en trad twee seizoenen lang op in de André van Duin Revue, samen met Frans van Dusschoten en Hans Otjes. Ook bij De Ep Oorklep Show in 1987 was ze te zien. Daarna richt ze haar aandacht weer op de musical en krijgt grote musicals op haar naam te staan.

In 1988 zingt ze de rol van Lika in het project Tsjechov van Robert Long en Dimitri Frenkel Frank, samen met o.a. Martine Bijl, Rob de Nijs en Jasperina de Jong . Binnen 3 maanden wordt dit opmerkelijke project met goud bekroond en is de single 'Vanmorgen vloog ze nog', een groot succes. Tsjechov is in september 1991 als theaterproductie in Nederland in première gegaan, met in de hoofdrol Boudewijn de Groot. Het blijkt een van de succesvolste voorstellingen van dat seizoen te zijn en wordt geprolongeerd voor 1992/93!

Haar tv special Simone & Friends is in mei 1988 namens de Nederlanse omroepen uitgekozen als inzending voor het Gouden Roos Festival in het Zwitserse Montreux. De special is daarna in tal van Europese landen uitgezonden.
Simone ging verder in de musical; zo was ze de naïeve animeerdame Charity Hope Valentine, een hoertje met een hart van goud, in Sweet Charity (première 1 november 1989), waarmee ze meer dan 250 uitverkochte voorstellingen heeft gespeeld in de seizoenen '89/'90. Daarmee vestigde ze in één klap haar naam als onbetwiste musicalvedette.
Tussendoor heeft ze in 1990 een kerstshow, waarin ze met gasten als André van Duin en Henk Poort de kijker volledig in de kerstsfeer brengt. Later speelt ze de rol van Madame Thénardier in Les Misérables (première 28 februari 1991), dé musicalsensatie van dat jaar! Ze verliet Les Misérables om vervolgens verder te gaan met de tournee van Funny Girl (première 4 oktober 1992), waarin zij 185 maal de door Barbra Streisand beroemd geworden rol van revuester Fanny Brice met elan vertolkte.
26 november 1992 ging ook het Theaterprogramma Simone & Friends in première in het Cultureel Centrum te Amstelveen. In deze personality-theatershow wordt Simone bijgestaan door 6 enthousiaste 'friends' en een orkest. Robert Long schreef een groot deel van de teksten en muziek, dat hij mede heeft samengesteld en geregisseerd.
Simone speelde de fel begeerde Nellie Lovett in de Stephen Sondheim thrillermusical Sweeney Todd (première 13 oktober 1993). Daarna volgde A Musical Century (1995-1996) en Hoera We Zijn Normaal (1996-1997). Ze was Katie Johnson in Joe-de Musical en de moordenares Roxy Hart in Chicago.
Ten tijde van Joe-de Musical deed ze ook mee aan De Parodie Parade met onder andere Robert Paul.

In Musicals in Concert 1 neemt Simone je mee naar de wereld die haar zeer dierbaar is: de wereld van zang, dans, decor en illusie, de wereld die musical heet. 'Ga lekker achterover zitten en geniet'. Tijdens het All Star Musical Gala Musicals in Ahoy glittert en glundert ze naast haar collega's. Eerst in het gala met hoogtepunten uit meer dan 15 jaar musicals van Joop van den Ende én 2 jaar later met het thema 'musical meets movie'.

Samen met Pia Douwes en Stanley Burleson was ze als hoofdgastrol slechts 3 maanden te zien in de internationale productie van de Broadway Hit Fosse (2002), een song & dance spectacular als eerbetoon aan de legendarische choreograaf Bob Fosse.
Vanaf november 2003 vertolkt Simone de rol van Donna Stuiveling in de hit musical Mamma Mia!: een fictief verhaal waarin 22 liedjes van de Zweedse ex-popgroep ABBA zijn verwerkt. Mamma Mia! is wereldwijd een ongekend succes!! De Telegraaf schrijft onder andere: 'wervelend feest der herkenning'.
Eind maart 2004 was Simone in de concertzaal in Tilburg voor de bijzondere cross-over Musical en Cello. Een performance met als uitgangspunt een ontmoeting te arrangeren tussen de wereld van de lichte muziek en die van de klassieke.
Na de enorme succesperformance van het lied 'Que Sera, Sera' van Doris Day tijdens Musicals in Ahoy 'musicals meets movie' kwam een jarenlang stille wens van Simone uit: op 23 november 2004 bracht ze een cd/dvd box uit met het repertoire van Doris Day, voorafgegaan door 2 live-concerten eerder in september: Simone sings Doris Day in concert.

Simone wilde al een hele tijd haar pad qua spelen verbreden. De wens om zich meer in een karakter te verdiepen, kwam met de rol van Nurse Mildred Ratched in het toneelstuk One flew over the Cuckoo's nest, een rauw stuk over menselijk onvermogen, vooral bekend door de gelijknamige beroemde film uit 1975. 'Ik was toe aan wat meer drama'.
Het toneelstuk 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' ging 6 februari 2006 in de Stadsschouwburg in Amsterdam in première. 'One flew..' is een reizende productie.
Simone is te gast geweest in talloze tv programma's en speelt zelf ook diverse (gast)rollen in verscheidene tv series. Máár ze is bovenal bekend van de rol van Kees Heistee in de zéér populaire tv serie Kees & co, die RTL4 sinds 1997 op de tv lanceert. Deze tragikomedie is oorspronkelijk gebaseerd op het Engelse 'Two Point Four Children'. Daarnaast heeft ze menig gastoptreden gedaan en geeft zelf ook wel eens workshops aan toekomstige talenten.
Wil je meer weten over de veelzijdigheid van Simone? Kijk dan eens bij Simone Solo en Reclame, Film en Stemmetjes. Nóg meer bijzonderheden over deze prachtvrouw?..bezoek dan Gewoon Simoon en maak kennis met de vrouw!

Prijzen en nominaties
Op de Kleinkunst academie heeft Simone op 19 jarige leeftijd de Pissuise Prijs ontvangen, een prijs welke wordt toegekend aan de meest veelbelovende eindexamenleerling.
In 1999 kreeg ze een Academy Award voor Beste Comedy Actrice als Kees Heistee in Kees &co
In 2000 is ze genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol als Roxie Hart in Chicago
In 2001 kreeg ze voor haar bijdrage in de Kleinkunst een Gouden Harp, een prijs welke geldt als hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse Lichte Muziek
In 2003 is Simone genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrolspeler voor haar rol in Fosse
In 2003 is ze als absolute favoriet gekozen tijdens de GayKrantAwards, meest favoriete musical artieste
In 2004 ontving ze de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote theaterproductie voor haar rol als Donna Stuiveling in Mamma Mia! Mamma Mia! kreeg ook de ANWB publieksprijs voor Beste Musical 2004
In 2006 is de productie 'One flew over the Cuckoo's nest' genomineerd voor de Toneel Publieksprijs
'Musical is voor mij de ultieme manier van theater maken omdat ik van zingen houd, van acteren én van dansen'.
'Life is just a bowl of cherries. Don't take it serious, life's too mysterious'.
'Of ik ergens spijt van heb? Nee, ik denk het niet. Ik vind het nog steeds jammer van dat pianospelen, haha. Het lijkt me zo lekker als je gewoon achter zo'n instrument kunt gaan zitten en dat je de boel dan een beetje kunt vermaken...'.

Simone
Tussen de speeldata van 'One flew...' staat Simone 13 juni 2006 naast Paul van Vliet in het NCRV programma Cabaratiers In Concert in Het Concertgebouw in Amsterdam. Oorspronkelijk was dit programma gepland voor december 2004. Het optreden wordt begeleid door het Metropole Orkest.
In 'Aan het einde van de regenboog' speelt en zingt Simone op geheel eigen wijze Judy Garland in de nadagen van haar leven. Niét als imitatie maar als echo van een vervlogen mythe. Première 3 februari 2007 in het Oude Luxor te Rotterdam.
In Simone's Songbook - Songs From The Heart zingt Simone haar éigen puur persoonlijk favoriete muzikale nummers. Een wereldrepertoire van Evergreens tot musicalhits, van easy listening tot pop. Première 25 februari 2008.
Een grote droomwens komt uit voor Simone als ze de rol van Norma Desmond mag spelen in Sunset Boulevard. Deze diva leeft in de glitter en glamour en was ooit een van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de 'stomme' film. Al jaren wacht ze wanhopig op haar grote comeback...
Samen met Pia Douwes wisselt Simone de rol van Norma Desmond.
Sunset Boulevard is voor het eerst te zien in Nederland in een geheel nieuwe eigen versie in de regie van Paul Eenens.
Première 10 oktober 2008 Koninlijk Theater Carré.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Simone Kleinsma

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Simone Kleinsma kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.