Dries Roelvink ruikt kansen voor Koningslied

22/04/2013

Dries Roelvink ruikt nieuwe kansen nu het officiële Koningslied is ingetrokken door John Ewbank. De zanger maakte na de afscheidsrede van koningin Beatrix al een lied en hoopt dat dat nu wordt opgepikt door het Nationaal Comité Inhuldiging. "Luister er nog eens even naar", roept de volkszanger op.

Roelvink vindt het nummer dat Ewbank componeerde ronduit slecht. "Je moet het met z'n allen zingen en da's onmogelijk", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Tekstueel is het nummer bijna niet te onthouden." Bij het hiphopgedeelte krijgt de zanger plaatsvervangende schaamte'. "Dit heeft John Ewbank niet goed aangevoeld", vindt Roelvink. "Hij heeft de plank misgeslagen."
 
Het Koningslied van Roelvink is een stuk beter geschikt, vindt hij zelf. "Het moet meeslepend zijn, in de sfeer van het volkslied." Toch kan de zanger zich ook wel voorstellen dat zijn nummer niet wordt gezongen op 30 april. "Ik heb natuurlijk een bepaalde reputatie opgebouwd met een commercial die ik heb gedaan met een gele zwembroek. Misschien dat men denkt: moeten we dat nou wel doen met Dries Roelvink? Ik kan me daar wel iets bij voorstellen."
 
Naast Roelvink bieden andere artiesten ook alternatieven aan voor het Koningslied. Zo schreef Paul van Vliet het nummer Oranje, de Kleur van Mijn Hart en maakte Henny Huisman een nieuwe versie van Met Z'n Allen. Twee Utrechtse studenten zetten enkele dagen geleden het nummer Je Bent een Koning op Youtube, dat al ruim 270 duizend keer werd bekeken. Het lied van Roelvink is bijna 41 duizend keer bekeken.

Boeking of een optie plaatsen voor Dries Roelvink

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Dries Roelvink kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.