Goud voor Jan Smit en Kraantje Pappie

15/12/2014

Goud voor Jan Smit en Kraantje Pappie | JB Productions Aloys Buys

Handen Omhoog, een bijzondere samenwerking van Jan Smit met de populaire hiphop artiest Kraantje Pappie, was ongetwijfeld het meest verrassende nummer op het in augustus verschenen Jan Smit album Jij & Ik. De unieke combinatie heeft wel gewerkt, want de aanstekelijke single behaalde de nummer één positie in de GFK Single Top 100 en bereikte tevens de felbegeerde gouden status.

De bijbehorende award werd zaterdagavond uitgereikt tijdens het Mega Piraten Festijn in de Gelredome in Arnhem. Tot veler verrassing stapte Kraantje Pappie tijdens het optreden van Jan Smit op het podium hetgeen zeer enthousiaste reacties ontlokte van het aanwezige publiek. Samen brachten ze vervolgens hun hitsingle ten gehore. Meteen na het optreden kreeg het duo de gouden single uit handen van de vaste Praten Festijnpresentator Willy Oosterhuis. Voor Kraantje Pappie was het de eerste keer dat hij een gouden award in ontvangst mocht nemen.

Jan Smit en Kraantje Pappie leerden elkaar precies een jaar geleden kennen, toen Jan een nacht lang te gast was in Het Glazen Huis van 3FM in het kader van de actie Serious Request. Tijdens dat bezoek stelde Giel Beelen ze aan elkaar voor. Het klikte onmiddellijk en leidde tot de samenwerking op de single Handen Omhoog.

Boeking of een optie plaatsen voor Jan Smit

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jan Smit kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.