20e nummer één hit voor Jan Smit

25/08/2014

Niet voor het eerst en naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook niet voor het laatst bereikte Jan Smit vandaag opnieuw de hoogste positie in de GFK Single Top 100, nadat hij vorige week op nummer 2 was binnengekomen. Een mijlpaal, want het is de twintigste nummer één hit voor de zanger. Jan: “Ja, wat moet ik daar nu op zeggen. Hier wordt ik alleen maar heel erg blij van”.

Het gaat dit keer om Jij & Ik, de eerste single van zijn nieuwe gelijknamige album. Deze single kwam de afgelopen weken al in het nieuws doordat allerlei Bekende Nederlanders de hook van het refrein (“eyo eyo”) op filmpjes lieten vastleggen, die vervolgens hun weg vonden via de social media. Zelfs mensen uit zijn directe omgeving, zoals bandleden, Jaap Buijs en Jan’s kinderen deden een duit in het zakje.

“Al meteen, nadat Thomas Tol en ik het liedje zo goed als af hadden in de studio wist ik dat Jij & Ik de eerste single van mijn nieuwe album moest worden. Door het krachtige refrein en dat bijna gimmick achtige Eyo-Eyo, voelde het meteen goed. Ik ben dan ook blij dat het zo’n succes is. Dat het vervolgens zo’n vlucht zou nemen op de social media, is natuurlijk geweldig”, aldus een blije en opgetogen Jan Smit.

Het album Jij & Ik ligt sinds vrijdag in de winkel, nadat het donderdagavond in de Turkse badplaats Marmaris op feestelijke wijze werd gepresenteerd.

Boeking of een optie plaatsen voor Jan Smit

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jan Smit kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.