Biografie van Stefania

Stefania is een Nederlands-Grieks multitalent dat als zangeres hoge ogen gooide met haar debuutsingle ‘Stupid Reasons’. Als actrice is ze dit jaar onder meer te zien in drie verschillende bioscoopfilms. Naast een grote following op Instagram (175k) en TikTok (240k) is ze ook zeer actief op YouTube – niet alleen op haar eigen kanaal (35k) maar ook als presentatrice bij de bekende kanalen MEIDEN magazine (60k) en Yours Today (115k).

Stefania Liberakakis (2002) werd geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst. Ze begon haar zangcarrière op 9-jarige leeftijd bij The Voice Kids in Team Borsato. Vervolgens nam ze deel aan Kinderen voor Kinderen, alwaar ze in de twee seizoenen dat ze erbij zat maar liefst zes solo-nummers kreeg toebedeeld. Daarnaast mocht ze samen met onder meer Niels Schlimback items presenteren voor YouTube.

In 2016 gaf Stefania zich op voor het Junior Songfestival en ze belandde daar in de girlband Kisses. De drie meiden mochten uiteindelijk Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Malta met het aanstekelijke nummer ‘Kisses & Dancin’’, waarmee ze de 8e plaats behaalden.

Sindsdien is Stefania actief als solo-zangeres met een eigen YouTube-kanaal en populair TikTok-profiel. Na een aantal covers bracht ze in 2018 haar eerste eigen single uit, getiteld ‘Stupid Reasons’. Ze belandde ermee op nummer 1 in de Kids Top 20 en de videoclip wordt nog steeds zeer veel bekeken op YouTube.

In december mocht Stefania optreden in het voorprogramma van het concert van FOURCE, op het grote podium van 013 in Tilburg. Ze zong vier nummers, waaronder haar eigen single, een nummer van haar grote voorbeeld Ariana Grande én de kerstcover die ze mocht opnemen voor een Europees compilatiealbum van Universal in Frankrijk.

Naast zangeres is Stefania ook een ervaren presentatrice. Dit begon al bij Kinderen voor Kinderen en heeft zich inmiddels uitgebreid naar diverse YouTube-kanalen. Zo is ze een vast gezicht van zowel Yours Today als MEIDEN Magazine. Bovendien is ze sinds kort eveneens actief als actrice. In 2019 is ze te zien in maar liefst drie bioscoopfilms: ‘Brugklas – De tijd van m’n leven’, ‘100% Coco New York’ en tevens in de nu al veelbesproken film ‘De Club van Lelijke Kinderen’.