Ed Nieman

Ed Nieman boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ed Nieman.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Ed Nieman is een rasartiest die het klappen van de zweep kent.
Hij werd bekend met “Die Knapen” toen hij een megahit scoorde met “Leve de lol”. Ten onrechte werd en wordt dit nummer toegeschreven aan anderen, maar het is echt de hit van Ed Nieman en van niemand anders!

Als geen ander weet Ed het publiek te bespelen en er een leuk feest van te maken

Na “Leve de lol” volgden nog vele hits, waarvan de bekendste misschien wel “Meid van de straat” is.
In het najaar van 2015 brengt Ed Nieman een nieuwe single uit. “Alles ging verloren”. Een gevoelig lied over een stukgelopen relatie.

 

Boeken of een optie plaatsen voor Ed Nieman?

Voor meer informatie over Ed Nieman kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ed Nieman

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 54477 mensen

Specificaties van Ed Nieman

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Ed Nieman

Ed Nieman geboren op 20 Augustus 1961 te Amsterdam, werd ontdekt door platenbaas Adri-jan Hoes, de zoon van (jawel!!) Johnny Hoes. Hem was het warme stemgeluid van Ed Nieman toen al opgevallen. Adri-jan schreef speciaal voor Ed het nummer "Als zij eens deed" een mooi nummer, beetje in de stijl van André Hazes, want dat vond men toen het beste bij Ed Nieman passen. Het werd de allereerste single voor Ed die uit kwam in 1982.

In dezelfde periode werd Ed gevraagd door cabaretière Tineke Schouten om in haar "One Woman Show" te komen optreden als gast zanger. Gedurende één jaar zong Ed met veel succes in Tineke's theater show. Door de jaren heen werkte Ed Nieman niet alleen als zanger, ook als succesvolle diskjockey/entertainer heeft Ed zijn sporen nagelaten. Zo werkte hij als DJ entertainer bijna 8 jaar lang in het toen zeer populaire Café Monico op het Rembrandtplein in Amsterdam. Op Gran Canaria was Ed Nieman jaren lang vaak te bewonderen bij Het Heineken Café en bij Feest Café ’T Plein in Playa del Inlges. In 1994 werd Ed gevraagd om samen met Gaston Starreveld (Postcode loterij) een radioprogramma te gaan maken bij (toen nog) Radio Noordzee Nationaal.

Elke werkdag tussen twaalf en twéé maakte het duo er een gezellige boel van, onder de naam, "Broodje Noordzee".

Min of meer als grap nam Ed onder de naam "Die Knapen" een CD single op "Leve De Après-ski" dat werd de eerste hit voor Die Knapen. Dit groepje bestond uit Gaston Starreveld Hans Nikkels en Ed Nieman als lead zanger. Het gelegenheidsproject begon enigszins uit de hand te lopen, toen ook de 2e single "Leve De Lol" een groot succes werd. Er volgden nog een aantal successen voor Die Knapen maar Ed Nieman ging later onder zijn eigen naam solo verder. Het gelegenheidsproject begon enigszins uit de hand te lopen, toen ook de 2e single "Leve De Lol" een groot succes werd. Er volgden nog een aantal successen voor Die Knapen maar Ed Nieman ging later onder zijn eigen naam solo verder.

De single “Want als je lacht” van het eerste CD album werd ook een succes, deze Nederlandstalige tekst schreef Ed speciaal voor zijn jongste dochter Sharron.

In September 2004 maakte Ed Nieman de prachtige óde aan André Hazes “Dag André” ook dit gevoelige lied werd een dikke hit voor Ed Nieman.

In oktober 2004 kwam de DVD van Ed Nieman uit met als titel "Zo Lang de zon maar schijnt".
Met 12 titels van het CD album, vrolijke en zonnige plaatjes werden daarvoor geschoten in het kleurrijke zuiden van Spanje.

De single "Maria Maria" kwam uit in Mei 2005. Een vrolijk up-tempo nummer geheel in de stijl zoals we dat inmiddels van Ed Nieman gewend zijn.

“Leve De Lol” is toch wel het meest bekende liedje van zanger Ed Nieman.

Maar ook zeker één van de grootste feestklassiekers ooit gemaakt en uitgebracht in Nederland.

Al jaren lang proberen verschillende Nederlandse artiesten op één of andere manier

het nummer zich zelf toe te eigenen, maar één ding staat als een paal boven water.

Het nummer is van Ed Nieman. De tekst van “Leve De Lol” is door niemand anders dan Ed Nieman zelf geschreven.

Ed Nieman bracht de feestknaller ook als eerste artiest op plaat uit in Nederland. De muziek is van Dolf Schipper, de man die tevens de muziek voor Ed Nieman’s nummer "Één groot feest" schreef.

Het nummer "Leve De Lol" is na precies tien jaar door Ed Nieman weer in een geheel nieuwe versie op single uitgebracht in 2007. Het jaar ook waar Ed Nieman zijn 25 jarig artiesten jubileum vierde.

Het twééde CD album van Ed Nieman “Ga met me mee” kwam eind Februari 2007 uit. Een veelzijdig album, Ed zingt behalve Nederlandstalig in het Italiaans, en een Engelstalige óde aan de George Baker Selection in de vorm van een medley.

Het nummer “Als zij eens deed” wat Ed Nieman 25 jaar geleden als zijn eerste toen nog vinyl single opnam heeft hij in een prachtige nieuwe versie op het album opgenomen.

Er staat ook een duet op samen met zangeres Nienke, kortom het is een zeer afwisselend, vrolijk, verassend en volwassen CD album.

De meeste nummers heeft Ed Nieman zelf geschreven, zowel de muziek als de teksten, ook de arrangementen en de productie heeft Ed ook weer zelf gedaan.

Begin 2008 kwam Ed Nieman met de hit single “Want de accordeon”. Dit verrassende Nederlandstalige TexMex liedje deze heeft ruim 8 weken in de top 100 gestaan.

Ed schreef en produceerde deze single samen met Goldfinger, een jong talent die in korte tijd al veel successen op zijn naam heeft staan als producer.

Vanaf 11 juni 2008 ligt de nieuwste single “Jij Bent Mijn Señorita” in de winkel.

Deze single is vrolijk en lekker zomers, weer geheel in de Nederlandstalige Texmex stijl net als de vorige plaat met zoals gebruikelijk een zeer hoog feest gehalte.

Er is van dit nummer een zomerse videoclip gemaakt deze is te zien op: http://ednieman.hyves.nl of op de website www.ednieman.nl waar je ook terecht kunt voor alle laatste nieuwtjes over Ed Nieman.

Ed Nieman maakt er tijdens zijn live-optredens altijd weer één groot feest van, het meezing gehalte is dan ook altijd erg hoog............

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ed Nieman

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ed Nieman kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.