Biografie van William Janz

Op 5 juni 1974 zag William Jansen in Den Haag voor het eerst het daglicht, als zoon van Elly en Wim Jansen.

Op zijn 9e jaar bleek al dat hij een muzikaal jongetje was. Hij kreeg gitaarles van z’n Opa.
De kleine William vond het gitaar spelen leuk, maar….. erbij zingen, dat was het helemaal voor hem. Op de lagere school werden zijn muzikale talenten ook al opgemerkt.
Zo speelde hij in diverse musicals de hoofdrol.

In begin jaren 90, was Julio Iglesias een van zijn ware helden.
Het was dus niet zo vreemd dat hij in 1996 een finaleplaats wist te behalen in Henny Huismans Soundmixshow.
Joop van den Ende zag zijn talent, en gaf producer Hans van Eijk opdracht om zich over William te ontfermen.
Er kwamen vooral veel optredens in het buitenland door het feit dat onze William vooral in het buitenland diverse talentenjachten wist te winnen. Je zou kunnen zeggen: Geen profeet wordt in z’n eigen land geëerd!

In 2003 verlooft hij zich met zijn grote liefde: Ameena Maooied. En jaar later werd hun eerste liefdesbaby geboren: zoon Julian.

In 2007 scoorde William met het duo Pharos zijn eerste nummer 1 hit in Maleisië, vele Radio en tv-optredens  volgen. In datzelfde jaar werd hun tweede liefdesbaby geboren: zoon Adam.

In Maart 2010 komt er een fantastische uitnodiging op zijn pad. Amerika! Hij werd uitgenodigd om in Las Vegas op te treden, maar daar bleef het niet bij. De steden Los Angeles en Beverly Hills volgden.

In 2013 maakte hij een tournee in de Dominicaanse Republiek met veel succes!

William trad op bij een personeelsfeest van Shell, daar ontmoette hij Michiel van Wolferen die vertelde dat hij Riny Schreijenberg (Marty) kende, de man die o.a. Frans Bauer had groot gemaakt. Kortom, er werd een afspraak gemaakt, en er werd een nieuwe strategie bepaald.
De belangrijkste veranderingen waren: De naam werd “Willam Janz” en er werd gekozen voor Nederlandstalige muziek.

In Oktober 2014, werd de single “Door jou zie ik weer hoe mooi het leven is” uitgebracht, en alle Nederlandstalige radio en tv-stations reageerden fantastisch.
Zo werd hij direct in de eerste week de “Gouden Kroon” bij TV Oranje, en werd hij “Hollandse Nieuwe” bij radio NL.

En……… de Tros zou de Tros niet zijn om dit aan zich voorbij te laten gaan. William Janz met een nieuw team om zich heen, zal doorgaan om zijn plaats in de Nederlandse Showbizz te veroveren.
Hij vertelde zijn manager Riny, dat zijn grootste droom was om eens in een uitverkocht Ahoy te staan. Riny antwoordde: Als dat je droom is, dan gaan we daarvoor, en zal het ooit uitkomen!

Op maandag 28 januari 2019 zagen 2,2 miljoen kijkers hoe William Janz doorging naar de halve finale in het televisieprogramma “Got Talent Espana” op het Spaanse televisie station Telecinco.

Met de nieuwe hitsingle ‘Mijn Allerliefste’ komt zijn droom iedere dag dichterbij!