Extince

Extince boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Extince.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Extince, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops, is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’. Met zijn (Brabantse) woordspelingen en zijn ‘zachte g’ wist hij heel Nederland te veroveren. Zijn muziek zit vol funkinvloeden en in zijn teksten laat hij zien een goed gevoel voor humor te hebben.

‘Spraakwater (IJskoud ’t lekkerst)’ De eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! 

Na een aantal jaren radiostilte kwam Extince in 2015 terug met het album ‘X’. Op dit album is hij naast Nederlandstalig ook weer in het Engels te horen en zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba.
 
Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij de bekende hits, oud en nieuw door elkaar, afgewisseld met albumnummers ten gehore.

Boeken of een optie plaatsen voor Extince?

Voor meer informatie over Extince kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Extince

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Rappers & Urban Ariesten om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 21199 mensen

Specificaties van Extince

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief, dient u zelf te verzorgen
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Extince

Extince, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops (Oosterhout, 1967), is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’. Met zijn (Brabantse) woordspelingen en zijn ‘zachte g’ wist hij heel Nederland te veroveren. Zijn muziek zit vol funkinvloeden en in zijn teksten laat hij zien een goed gevoel voor humor te hebben.
 
‘Spraakwater (IJskoud ’t lekkerst)’
 
De eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! Met de komst van deze single stapt de hiphop van Nederlandse bodem eindelijk uit de kinderschoenen. Extince tilt het genre naar een hoger niveau door niet langer Amerikaanse hiphop domweg te vertalen en niet klakkeloos te imiteren wat rappers in de Verenigde Staten doen. De geboorte van de typisch Nederlandse hiphop is een feit.
 
‘’Hiphop is een vak en Extince is de vakman’’ (uit: Spraakwater).
 
Zijn debuutalbum uit 1998, genaamd ‘Binnenlandse Funk’, ontvangt lovende kritieken en de singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belanden stuk voor stuk in de hitlijsten. In 2000 verschijnt zijn tweede album; ‘Vitamine E’. Ondanks dat de singles ‘Grootheidswaan’ en ‘De Avonturen van de Exter-o-Naldus’ zijn eerder behaalde successen niet evenaren, kunnen ze zeker hits genoemd worden. In 2004 werd het album ‘2e Jeugd’ uitgebracht, dat net als ‘Vitamine E’ drie jaar na zijn voorganger verscheen.
 
In 2006 zorgde Extince samen met The Partysquad, Jacqueline Govaert en Big Boy Caprice voor de opening van de TMF Awards met het nummer ‘Ben Je down’. Op 9 december kwam de single op basis van alleen downloads binnen op nummer 4 in de Single Top 100. Op 7 december 2007 verscheen het vierde album: ‘Toch?’ met als eerste single het nummer ‘Repper De Klep’. In 2009 staat Extince op het album van de Flinke Namen; ‘Superstuntwerk’.
 
Het album ‘De Winnaar Houdt Aan’ verscheen in januari 2012 met daarop maar liefst 24 tracks in mixtape vorm. Het album is gemixt door DJ DNS en DJ EZD en bevat samenwerkingen met I Am Aisha, Gers Pardoel, Fresku, Ali B, Jayh, Kasper van Kootenband e.v.a.
 
Na een aantal jaren radiostilte kwam Extince in 2015 terug met het album ‘X’. Op dit album is hij naast Nederlandstalig ook weer in het Engels te horen en zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba.
 
Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij de bekende hits, oud en nieuw door elkaar, afgewisseld met albumnummers ten gehore.
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Extince

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Extince kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.