Davina Michelle

Davina Michelle boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Davina Michelle.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Davina Michelle weet zichzelf met haar ongeëvenaarde en dynamische stem in een paar jaar tijd op knappe wijze te vestigen als meest succesvolle Nederlandse zangeres ooit in de Top 40. Als bekroning wint Davina meerdere awards, waaronder een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ Met ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ en ‘my own world’ heeft ze meerdere platina en gouden hits op haar naam staan.

Na verschillende succesvolle Nederlandse samenwerkingen laat Davina op haar indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’ zien waar ze voor staat. Stevige pop-tracks, van powerballads tot dansbare songs, met empowering teksten. Het album wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een live  versie van ‘Liar,’ een nog niet eerder uitgebrachte publieksfavoriet.

Davina Michelle nieuwe generatie artiesten in de muziek industrie

Davina Michelle, je kunt niet om haar heen. Na haar deelname aan het programma Beste Zangers van AVRO/TROS is ze niet meer weg te denken van de Nederlandse Radio en Televisie. Door haar cover van Glenn Faria's - Duurt Te Lang, heeft ze zich in in de spotlight gezet. De scoorde in de single top 100 en de top 40 een dikke nummer 1 hit met deze cover, die vervolgens ook weken lang op deze positie bleef staan.

Voorafgaand aan dit enorme succes was natuurlijk al de uitspraak van de wereldster P!nk, die de cover van haar hit - What about Us zag. “This is better than I will ever sound. Is she a recording artist that makes records and puts records out?”, zei ze in een video die online werd gepost door Glamour USA. Een mega compliment natuurlijk, waardoor het YouTube kanaal van Davina Michelle groeide in volgers.

De wereld ontdekt Davina Michelle

Niet alleen via YouTube waar ze miljoenen views per video heeft. Maar tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zette deze artieste een top prestatie en act neer, waar heel de wereld van heeft kunnen genieten! 

Direct Artiesten boeken, bekijk ons overzicht.

Boeken of een optie plaatsen voor Davina Michelle?

Voor meer informatie over Davina Michelle kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Davina Michelle

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 53361 mensen

Specificaties van Davina Michelle

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Davina Michelle

Davina Michelle, geboren als Michelle Davina Hoogendoorn op 12 november 1995 te Rotterdam. Ze combineert pop en soul tot een smaakvolle mix om op elk moment van de dag van te genieten. Haar doel is om herkenbare muziek te maken die mensen beïnvloed en energie geeft.

Davina groeide op in het kleine dorpje Nieuwerkerk aan den IJssel net buiten Rotterdam. Omdat ze niet uit een muzikale familie komt, wist ze niet veel over haar talent. Ze hield gewoon van zingen. Davina werd ouder en werd gefascineerd door zangeressen als Beyoncé, Alicia Keys en Christina Aguilera. Hun vermogen om haar exacte gevoelens onder woorden te brengen deed haar de ware kracht van muziek realiseren. Haar vrienden en familie begonnen haar aan te moedigen haar talent te gebruiken, maar Davina was niet zo zeker van het nastreven van een carrière in de muziek. ‘’Zo een droom leek behoorlijk onwerkelijk. Ik wist niet zeker of mijn stemgeluid gewaardeerd zou worden door andere mensen dan mijn vrienden en familie”.

Davina Michelle weet zichzelf met haar ongeëvenaarde en dynamische stem in een paar jaar tijd op knappe wijze te vestigen als meest succesvolle Nederlandse zangeres ooit in de Top 40. Als bekroning wint Davina meerdere awards, waaronder een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ Met ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ en ‘my own world’ heeft ze meerdere platina en gouden hits op haar naam staan. Na verschillende succesvolle Nederlandse samenwerkingen laat Davina op haar indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’ zien waar ze voor staat. Stevige pop-tracks, van powerballads tot dansbare songs, met empowering teksten. Het album wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een live  versie van ‘Liar,’ een nog niet eerder uitgebrachte publieksfavoriet.

In augustus 2016 wordt Davina Michelle na een indrukwekkende Idols deelname opgepikt door productieteam ‘Sub Bass Music Group.’ Samen starten ze een YouTube kanaal. Op dit kanaal plaatst het team in eerste instantie covers om een fanbase op te bouwen. Een paar maanden later ziet wereldster P!nk Davina Michelle haar cover van ‘What about us.’  Zo reageert P!nk (tot ongeloof van Davina) in een viral video op de cover met ‘’Now I know how it’s supposed to sound’’ en “That’s better than I will ever sound.” Dit heeft veel teweeggebracht. Davina’s YouTube kanaal groeit in korte tijd explosief en heeft ondertussen meer dan een miljoen volgers. Daarnaast zorgt de media-aandacht voor een aantal bijzondere optredens in Miami, San Diego en Nashville.

Kort na haar Amerikaanse tour volgt Davina’s deelname aan het tv-programma ‘De Beste Zangers’. In dit programma zingt Davina het nummer ‘Duurt te Lang’ van Glen Faria. Een record brekende hit die 11 weken op #1 blijft staan. Zo ontvangt Davina awards voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40,’ ‘Hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000,’ ‘Talent van het Jaar,’ ‘Hit van het Jaar,’ en ‘Muziekmoment van het Jaar’ met als bekroning een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ De rest is geschiedenis. Als kers op de taart speelt Davina in augustus 2019 in het voorprogramma van P!nk op het Malieveld in Den Haag, voor een publiek van 50.000 man. ‘17 Miljoen Mensen’ is haar derde nummer 1 hit en komt voort uit de gelijknamige succesvolle serie concerten vanuit een leeg Ahoy. Tijdens deze concerten steekt Davina samen met collega-artiesten het land op muzikale wijze een hart onder de riem. Zeven Top 40 hits later is Davina er eindelijk klaar voor, haar debuut album ‘my own world’ komt uit op 21 augustus.

Davina Michelle over ‘my own world’

“Dit album voelt voor mij als een verzameling van allemaal verschillende emoties en onderwerpen, zodat er voor iedere luisteraar wel iets herkenbaars inzit. Ik heb echt het gevoel dat ik heb kunnen laten horen wat mijn kleur is, wie ik ben en wat ik wil maken. Het is iets waar we al jaren aan werken, we hebben denk ik wel meer dan 50 nummers geschreven. Dit is de selectie songs die we het beste vinden en die perfect aansluiten bij wat ik nu wil doen.                  

Mijn team en ik produceren en schrijven vrijwel alles zelf. Ik schrijf graag in het Engels omdat je op die manier kan ‘levelen’ met mensen over de hele wereld. Het is voor mij ook makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. En natuurlijk ben ik gewend om in het Engels te zingen door de wekelijkse covers die ik op mijn YouTube kanaal plaats. Ik heb hier echt ontzettend veel van geleerd, elke week opnemen en jezelf terugluisteren, tot je tevreden bent. Ik wil altijd het beste.                                    

Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend. Één track schrijven of een heel album waarin je wilt blijven afwisselen vergt veel meer creativiteit. De songs beginnen vaak bij de melodie, daar komt vaak automatisch wel een gevoel bij kijken of een niet per se autobiografische situatie die daar bij past. Dan ga ik schrijven, pak er een fles wijn bij en probeer ik me te verplaatsen in de situatie waar ik over zing. Ik ben nog maar vier jaar echt bezig en ik ben enorm perfectionistisch. Als je er dan een heel album uit moet persen is dat best lastig. Ik wilde het album dan ook pas uitbrengen toen ik echt tevreden was, en nu ben ik er ook wel enorm trots op. Dit album voelt echt als het einde van het begin.”

My own world is nu overal beschikbaar

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Davina Michelle

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Davina Michelle kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.