Yes-R

Yes-R boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Yes-R.

2 klanten waarderen deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

De rapper, entertainer, presentator én acteur is beschikbaar in combinatie met DJ en/of MC, maar ook solo voor presentatieklussen en rapworkshops.

Yes-R begon al op 16-jarige leeftijd met rappen.

Bij het grote publiek werd hij in 2005 bekend toen hij samen met zijn neef Ali B een megahit scoorde met het nummer Leipe Mocro Flavour. Daarna volgde nog vele bekende tracks als Rampeneren, Hey Schatje, Uit Elkaar, Onbereikbaar, Me Boy en Diep In De Nacht. In april van dit jaar lanceerde Yes-R zijn EP El Patron, die zeer lovend werd ontvangen door fans en media.

Naast rappen heeft dit multitalent inmiddels ook een indrukwekkende staat van dienst op het (grote) scherm.

Hij acteerde in drie films, waarvan er twee de gouden status behaalden. Daarnaast is hij sinds 2011 presentator van het NPO3 programma Gek op jou en presenteerde hij in 2013 samen met Do het SBS6 programma The Next Pop Talent. Dit jaar werd Yes-R één van de AVROTROS presentatoren en mocht hij programma's als What the #heck?!, Go with the flow en het Kinderprinsengrachtconcert presenteren.

Boeken of een optie plaatsen voor Yes-R?

Voor meer informatie over Yes-R kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Yes-R

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Rappers & Urban Ariesten om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 105298 mensen

Specificaties van Yes-R

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Exclusief geluid en techniek
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Yes-R

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9,5.

GEMEENTE BREDA

 • Door: Alexander Duijs
 • Locatie: Breda
 • Datum:

Energiek, enthousiast, goed met kinderen grp 7 en 8, weet waar hij het over heeft mbt de week vh geld 2023

Waardering:

9,0

Gemeente Oostzaan

 • Door: Merel Fischer
 • Locatie: Oostzaan
 • Datum:

Topper! Ondanks een klein publiek was het een onwijs succes!! Veel interactie met de jeugd. Wij zijn onwijs tevreden

Waardering:

10

Biografie van Yes-R

Yes-R (Yesser Roshdy, 1986) is een MC uit Amsterdam-Oost die bekend staat om zijn uitermate swingende flow. Geïnspireerd door zijn neef Ali B besloot Yes-R op 13 jarige leeftijd dat hij rapper wilde worden. Op zijn 14e deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht waar hij de 2e plaats won. Net als zijn neef had hij de smaak van het optreden meteen te pakken en is sindsdien niet meer van het podium af te slaan. Hij maakte twee jaar lang deel uit van de hiphopformatie Ongerept.

Na zijn vertrek uit de groep Ongerept besloot Yes-R als soloartiest verder te gaan. In 2003 ontmoette hij Lange Frans van D-Men Entertainment die onder de indruk was van Yes-R’s flow. Lange Frans ging direct aan de slag met de productie van Yes-R’s nummers. Het eerste nummer ‘Chickiesflasher’ werd een undergroundhit en staat op de compilatie CD de Gastenlijst. Ook de featuring op ‘Sletje’ van Baas B werd een heuse clubhit. Hij won de auditieronden voor een Mc Donalds reclame en kreeg zodoende meer naamsbekendheid. Hieruit volgde een featuring op de debuutsingle ‘Laat je gaan’ van Maritza.

In 2004 sleepte Yes-R de publieksprijs binnen van de meest toonaangevende talentenjacht de GROTE PRIJS VAN NEDERLAND. Dit zorgde voor veel publiciteit en dus nog meer bekendheid voor de ambitieuze Yes-R.

Zijn eerste single werd in maart uitgebracht onder de naam “Stel je voor” featuring Baas B. Hoewel dit nummer in de charts hoge ogen scoorde werd hij bij het grote publiek pas echt bekend toen hij samen met Ali B het nummer “Leipe Mocro Flavour” uitbracht. Dit nummer haalde maar liefst een nummer 2 positie in zowel de TOP 40 als de MEGA TOP 50.

In augustus 2005 werd zijn debuutalbum album ‘Mijn Pad’ gereleased. Van dit album verschenen de 3 singles Fissa, Mijn Pad en Mammie. Het laatste nummer kwam op 27 binnen in de top 40.

Samen met zijn neef Ali B scoort Yes-R begin 2006 weer twee monsterhits ‘Ghetto’ (#2 in de charts) en ‘Rampeneren’ (#4 in de charts). Hij wint een TMF award voor beste nieuwkomer en wordt genomineerd voor een Urban Award en een PP2G award.

Samen met Baantjer personage de Cock draagt hij bij aan de nationale overheidscampagne “Nederland Veilig”. De campagne is een mega succes en wordt opgevold door een tweede campagne.

Voor het televisieprogramma Jensen! deed Yes-R verslag bij premières op de rode loper van Nederlandse films.

In 2006 maakt Yes-R zijn debuut als acteur. Hij speelt als Omar de hoofdrol in de kerstkomedie “’n Beetje verliefd”. De film behaald de Gouden status wat goed is voor meer dan 100.000 bezoekers. De gelijknamige soundtrack is een top 40 hit.

Yes-R’s tweede album ‘Zakenman’ ligt nu in de winkels.

“Yes-R is als Coca Cola je vindt hem overal, stapt de hiphop-scene binnen en schreeuwt dit is een overval”.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Yes-R

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Yes-R kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.