The voice of Holland compleet met Ali B als vierde coach

02/04/2013

Rapper Ali B. is heel enthousiast over zijn nieuwe rol als jurylid bij The Voice of Holland, vertelt hij dinsdag in De Telegraaf. “Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor X Factor toen ik door RTL werd benaderd voor The Voice”, vertelt de rapper. “Toch wilde ik wel eerst graag de motivatie daarachter weten. Toen ik vervolgens hoorde dat ik boven aan het verlanglijstje van (juryleden) Marco en Trijntje stond, twijfelde ik geen moment meer.”

Shownieuws meldde vorige week donderdag als eerste dat Ali B. de vierde coach wordt bij The Voice. Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL Nederland zegt blij te zijn. “Het is gelukt om, na het vertrek van Roel en Nick en Simon, weer een fantastische groep coaches bij elkaar te krijgen.”
 
Ali B. is mede gevraagd omdat hij de internetgeneratie moet aanspreken, vertelt hij. “Ik heb miljoenen views op YouTube op nummers die bij het grote publieke nauwelijks bekend zijn. Dat is een andere manier van muziek produceren.”
 
Dat hij de andere coaches al goed kent is volgens Ali ook een voordeel. “Marco Borsato, met wie ik in 2004 het nummer Wat Zou Je Doen maakte, stond aan de wieg van mijn carrière. Maar ook Trijntje en Ilse ken ik al jaren. Tussen deze medecoaches kan ik gewoon eerlijk zijn.”
 
Ali is vanaf 19 april te zien als jurylid in X Factor. Hij vindt dat de programma’s heel veel van elkaar verschillen, in tegenstelling tot wat veel mensen volgens hem misschien zouden denken. “Bij X Factor kijk je veel breder. Bij The Voice gaat het juist weer vooral om de stem. Ik zie het daarom echt weer als iets nieuws wat ik ga proberen.”

Boeking of een optie plaatsen voor Ali B

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ali B kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.