Biografie van David Nathan - Kindershow

David Nathan is een veelbelovend aanstormend talent dat zich al jaren met goochelen bezighoudt.

De liefde voor de goochelkunst ontstond toen hij op zijn zesde verjaardag een goocheldoos kreeg. Dat hij een konijn van piepschuim uit een hoge hoed kon toveren en leerde hoe hij het getal van een dobbelsteen dat zijn allereerste publiek in gedachten nam, kon raden, was een letterlijk magische ervaring. Hij wist al snel dat hij van goochelen zijn beroep wilde maken.

Nog voor zijn tiende verjaardag ging hij naar een gespecialiseerde goochelwinkel om zijn arsenaal aan goocheltrucs uit te breiden. Op de verjaardag zelf mocht hij een professionele goocheldoos uitpakken. In datzelfde jaar werd hij lid van een goochelvereniging en trad hij voor het eerst op voor “echt” publiek. De stap naar een carrière in de magie was gezet. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat David inmiddels een aantal prijzen heeft gewonnen. In 2012, 13 jaar oud, werd hij derde op het NK goochelen. Twee jaar later won hij de eerste prijs op het Nieuwjaarstreffen van de Nederlandse Magische Unie. Tijdens die wedstrijd moest hij het ook opnemen tegen volwassen goochelaars. In 2016 meldde hij zich aan voor een concours in Lyon. Omdat de organisatie het wel aardig vond om eens iemand uit het buitenland op het podium te hebben, werd David toegelaten. Hij won, en mocht de Prix Yves Doumergue in ontvangst nemen.

David blijft zijn acts en shows voortdurend ontwikkelen en op creatieve wijze nieuwe goochelkunsten verzinnen. Daarbij laat hij zich niet alleen leiden door een aansprekend thema, maar kijkt hij ook naar andere creatieve goochelaars. Zijn grootste inspiratiebron is Hans Klok, met wie hij al sinds 2009 contact heeft. Hans heeft David geholpen met het ontwikkelen van een wedstrijd act. Op zijn beurt leerde David de grote meester een paar moves voor diens nieuwe act. Dat geeft wel aan hoe groot Davids talent is.

Zijn toekomstdromen? Met een eigen comedy magic show langs Nederlandse theaters toeren, en wereldkampioen worden. Dan ligt de wereld voor hem open!

Momenteel treedt David Nathan wekelijks op door heel Nederland, en daarnaast in België en Frankrijk. Inmiddels hebben veel bedrijven hem mogen ontvangen. Om met Hans Klok te spreken: “Hou deze jongen in de gaten!”