Biografie van Mick Harren

Uiteraard is Mick niet alleen bekend om zijn party repertoire, maar ook om zijn ballade’s. De afgelopen maanden hebben Mick en zijn productie team hard gewerkt aan zijn 1e album, “Good Things”, dat begin januari 2004 uit zal komen. Het album werd geproduceerd door Haro Slok (Volumia/Kane/Laura Fygi/Bad Candy etc), die tevens de meeste nummers heeft geschreven.

Dagelijks waren zij dan ook te vinden in de welbekende Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Mick :”Eigenaardig hè eigenlijk, dat ik nu pas, na al die jaren dat ik professioneel bezig ben een album heb opgenomen. Ik had al eerder aanbiedingen gehad om een album op te nemen, maar ik had ‘t elke keer weer afgewezen, omdat er volgens mij, bij de aangeboden nummers niet het repertoire zat waar ik naar op zoek was. En meestal was het ook Nederlandstalig, niet dat ik afwijzend tegenover dit repertoire sta, maar wij (incl. prod. team) hebben toch besloten om een mooi,lekker in het gehoor liggend Engelstalig album op te nemen.

In de jaren die ik professioneel bezig ben, heb ik uiteraard wel singles uitgebracht. In 2002 had ik een bescheiden hit met een latin-achtig nummer, getiteld “Un Dos Tres“. Maar dan nu een echt volwassen album. Ik kan je wel zeggen dat ik daar supertrots op ben. Met het productieteam en de superprofessionele muzikanten hebben we denk ik een topproduct afgeleverd. Eind april wordt als voorloper op het album “Good Things“ eerst de single “Everlasting Flow” gereleased. Deze single heeft de 33ste plaatst behaald in de Mega Top 50. Als opvolger van de single hebben we "Don't let me be misunderstood". Ook dit nummer scoorde hoge ogen in de Mega Top 50 en maakte Mick bekender bij het grote publiek.

Leuk detail is dat het de grasmat van de “Amsterdam ArenA“ was, die Mick in contact bracht met het grote publiek. Tijdens de zomer van 1997 stond Mick tijdens de officiële opening van de ArenA temidden van alle grote namen uit muziekbusiness. Vervolgens heeft hij ook met de groten uit de showbizz in het Koninklijk Theater Carré opgetreden, dé Tempel is voor elk groot artiest. Maar ook Ahoy is geen onbekend terrein voor Mick, hij heeft daar al menig optreden verzorgd, o.a. met de nacht van oranje. “Voordat je op de bühne bent, draait je maag wel een paar seconden om, maar dat is wel een gezonde spanning.” aldus Mick.

Zijn optreden in het TV-programma “ Nog 40 uur ….”, vooruitlopend op het huwelijk van Kroonprins Willem Alexander en zijn Maxima was voor Mick de aanloop naar het hoogtepunt uit zijn carriére: Het optreden op 02-02-2002 tijdens het feestelijk programma in de ArenA het huwelijksfeest van het koninklijk paar!

Ook Mick heeft zijn “Idols”, o.a George Michaels en Robbie Williams, vanwege hun uitstraling en perfectionisme en uiteraard Tom Jones, de man die elke show weer opnieuw voor 100% waarmaakt.

Voor Mick geldt dan ook: “Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd !!!“