Biografie van Cooldown Cafe

Het begon allemaal in november 2000 .

De eigenaar van de Cooldown cafés was een paar dagen in Duitsland , en hoorde daar het meezingen door alle Duitsers , met HEEEEY BABYYY, uh ….ah… En hij dacht, hè als de Duitsers zo uit hun dak gaan met deze plaat, gaan wij het in Nederland ook eens proberen.

Het nummer werd gemaakt, de Duitse tekst werd vervangen door een Nederlandse tekst maar toen nog de mensen om het uit te voeren. Dit moesten de barkeepers worden van The Cooldown Café, dus….een bus huren , en met een groep barkeepers de studio in.

Zo gezegd zo gedaan, de plaat werd opgenomen , en het nummer werd met grote spoed uitgebracht. Eerst heel voorzichtig de top 100 in op 91 , en toen kwam de opmars , mede door de enorme steun van Rob Stenders , kwamen al snel de reacties op het nummer. Dit was ook te merken aan het stijgen van de plaat , want van de 90 ging hij naar de 80, 60, 40, …..en toen top 10 !!! Dat de plaat zo populair ging worden , had de groep nooit verwacht , maar toen hij op nummer 3 kwam in de top 100, ook nog eens de top 40 in ging, en overal gedraaid werd in de cafés en zelfs bij iedere voetbal wedstrijd door het publiek gezongen werd, werd het duidelijk ….Dit is een super hit , en eentje die je over 5 jaar nog zingt.

Dat de The Cooldown Café in deze formatie nog lang verder zal gaan , moge duidelijk zijn , want nog steeds iedere maand , ieder weekend staan ze overal in het land , inmiddels heeft de groep al honderden optredens achter de rug , en is het eind nog lang niet in zicht !!
Met veel optredens niet alleen in het binnen-maar ook buitenland, zijn zij niet meer weg te denken uit het feestcircuit.
Na het vertrek van de leadzanger, werd na vele audities een nieuwe leadzanger aangetrokken, in de vorm van Chris. Chris is 24 jaar, schrijft zelf liedjes, en vindt het heerlijk om ook gitaar te spelen. De nieuwe zanger is een grote een aanwinst voor de groep!
Frank,Chris,Angela en Masha zijn momenteel druk aan het repeteren voor de nieuwe show die helemaal super wordt.
De nieuwe single is getiteld The lion sleeps tonight samen met Gerard Joling terwijl aan nieuwe stukken en aan een nieuw album hard gewerkt word. Hou ze in de gaten de feestbeesten van Nederland.. We love to PARTY!!