Wulf

Wulf boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Wulf.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Wulf is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf. 

Nog maar amper bekomen van dit enorme succes, met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza, debuteert Wulf als soloartiest met de single ‘Mind Made Up’. Een fris, luchtig en positief nummer over kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten.

WULF was in 2018 niet van de radio en streamingservices af te slaan. 

Met hits als ‘Mind Made Up’, ‘All Things Under The Sun’ en ‘Switching Gears’ is het een jaar geworden om niet snel te vergeten. Het afgelopen jaar stond Wulf o.a. op festivals als Paaspop, Tuckerville en Concert at SEA. In 2019 ziet zijn langverwachte debuutalbum het licht.

Edison voor zanger Wulf

Op maandag 12 februari 2018 ontving Wulf een Edison in de categorie Song voor zijn hit 'Mind Made Up' 

Boeken of een optie plaatsen voor Wulf?

Voor meer informatie over Wulf kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Wulf

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 41022 mensen

Specificaties van Wulf

  • Tijdsduur: 1 x 60 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Wulf

De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de zoetgevooisde stem die erbij hoort ken je vast en zeker: het is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf.  Nog maar net bekomen van het enorme hit succes, met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza, debuteert Wulf nu als soloartiest met de single ‘Mind Made Up’. Een fris, luchtig en positief nummer over kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten.

Wulf is een vocalist, liedjesschrijver en producer van 29 jaar uit Hilversum. Hij noemt zichzelf een laatbloeier: vier jaar geleden besloot hij zijn goedbetaalde baan in te ruilen voor het onzekere bestaan als artiest, omdat hij wilde investeren in datgene wat hij de rest van zijn leven wil doen: zingen. Hij nam een leap of faith: praatte met mensen uit de industrie, netwerkte dat het een lieve lust was, ging liedjes schrijven met andere muzikanten en snuffelde aan alle facetten van het artiestenbestaan om zoveel mogelijk ervaring op te doen: niet alleen bij het schrijven van liedjes, maar ook melodieën bedenken, arrangeren, co-produceren en optreden.

Om naast deze leerprocessen bij te verdienen, zong Wulf backing vocals in voor andere artiesten en televisieprogramma’s, maar ook lead vocals op tracks van verschillende dj’s en projecten zonder dat zijn artiestennaam vermeld werd op de credits. “Ik heb ontzettend veel tijd in studio’s doorgebracht. Alles wat ik in die jaren geleerd heb, neem ik mee in het schrijven, co-produceren en zingen van mijn eigen tracks,” aldus Wulf. “Ik werk nu zo’n drie jaar met veel plezier samen met hetzelfde selecte groepje schrijvers en we kennen elkaar goed. Dat is belangrijk voor mij, omdat in een samenwerking pas de meest eigenzinnige creaties ontstaan als je precies weet wie je tegenover je hebt zitten en er geen enkele reden meer is om jezelf anders voor te doen. Ik denk dat je dan pas vernieuwend kan zijn en een eigen sound kan ontwikkelen.”

Als klein ventje lag zijn passie al bij zingen en performen. “Zingen vind ik het leukste dat er is. Op de lagere school speelde ik al in musicals, het bekende verhaal.” Hij leerde te zingen door grote vocalisten – Sam Smith, Tory Kelly - te imiteren, net zolang totdat hij met zijn stem kon jongleren. Die do-it-yourself attitude zat er dus al vroeg in. Vanaf het moment dat YouTube opkwam, kocht Wulf een webcam en uploadde regelmatig covers van zijn favoriete tracks. Een leuke hobby, dacht hij, niets meer en niets minder.

Dat een carrière als zanger daadwerkelijk mogelijk was, realiseerde hij zich toen hij door Ryan Seacrest (o.a. American Idol) werd benaderd om mee te doen aan een internationale online zangwedstrijd, waarbij vocalisten over de hele wereld een cover van Ed Sheeran’s Sing’ instuurden. Wulf werd tweede, en deuren die voorheen gesloten bleven, gingen nu wagenwijd voor hem open. Hij kreeg diverse verzoeken van Amerikaanse producers om samen te werken, maar besloot dichtbij huis te beginnen. Hij zong een demo in voor ‘Summer On You’ en dat was zó goed, dat hij werd gevraagd om de track in te zingen. De rest is geschiedenis.  

Wulf is van oorsprong de naam die zijn vader hem gaf, toen hij als klein ventje tranen met tuiten huilde om de film Amadeus. “Daar zit zo’n rotscene in waarin Mozart komt te overlijden. Ik gleed van de bank af en liep naar de keuken, omdat ik niet wilde dat mijn ouders zouden zien dat ik huilde. Vanaf dat moment heeft mijn vader mij dezelfde bijnaam gegeven als Mozart. Het zegt iets over wie ik ben.” Hij mag er dan wel stoer uitzien, hij is een gevoelsmens met een diepe relatie tot de wereld om hem heen en vooral tot muziek.

Met ‘Mind Made Up’ maakt hij de luisteraar deel van zijn levensverhaal, want delen is wat Wulf wil doen. Hij legt zijn leven als ’t ware vast in liedjes. “Deze track is heel belangrijk voor me. Het gaat over mijn keuze voor muziek. Hoe ik er hobbelend en struikelend achter kwam dat ik hier toch echt heel graag voor wilde gaan, ondanks de tegenslagen en onzekerheid. De afgelopen jaren waren niet makkelijk, zonder vast inkomen en mijn relatie die onder druk kwam te staan. Die elementen hoor je allemaal terug in ‘Mind Made Up’. Tegelijkertijd is het een hele hoopvolle, positieve track waar veel mensen zich in kunnen herkennen.”

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Wulf

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Wulf kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.