Jim Bakkum

Jim Bakkum boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jim Bakkum.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Jim Bakkum heeft in zijn jonge carrière uitsluitend hoogtepunten beleefd.

Met meerdere top-10-hits, awards en gouden platen op zak, verzorgde Jim honderden succesvolle optredens en verkreeg hij hoofdrollen in de musicals ‘Grease’, ‘Fame’ en 'Hairspray'.

In 2009 verscheen zijn vijfde studioalbum 'Nu', met o.a. de hit 'Door jou'. Afgelopen maanden schitterde Jim als Link Larkin in de succesvolle musical Hairspray. Vanaf nu is hij weer optimaal beschikbaar met zijn eigen muzikale optredens!

Jim is te boeken voor een tape optreden of live optreden met 4-koppige live-band. Tevens is Jim te boeken voor presentaties. Informeer naar de mogelijkheden!

Jim & band Showfacts

  • 45 minuten live optreden
  • Met begeleiding van 4-koppige live-band
  • Combinatie van Engels- en Nederlandstalig pop-repertoire, zowel eigen hits als covers
  • Exclusief licht en geluid, inclusief monitortechnicus

Boeken of een optie plaatsen voor Jim Bakkum?

Voor meer informatie over Jim Bakkum kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jim Bakkum

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 85733 mensen

Specificaties van Jim Bakkum

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Jim Bakkum

Hij acteert, presenteert en kan met recht een musicalster worden genoemd. Toch blijft voor Jim Bakkum het zingen zijn grootste passie. “In mijn hart ben ik zanger”, verklaart hij. “Een zanger die ook in musicals speelt en acteert. Maar ik kan nooit stoppen met muziek maken.” Zijn laatste wapenfeit: de EP Schouder, met zes traditionele, organische nummers ontdaan van alle opsmuk. Oftewel: Jim Bakkum nieuwe stijl.
 
Hoewel Jim al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals speelt, verandert zijn leven als hij in 2003 meedoet aan de eerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht Idols. Een recordaantal van 5,5 miljoen kijkers ziet hoe hij in de finale als tweede eindigt. Jim is vijftien en ongekend populair.
Met zijn eerste twee singles komt hij, als eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40, direct binnen in de top 5.
 
Zijn debuutsingle Tell Her wordt platina en voor zijn debuutalbum Impressed ontvangt hij een gouden plaat. Ook zijn tweede album Ready bereikt de top 10. Jim krijgt zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds, wint een TMF Award voor Beste Nieuwkomer en geeft een eigen concert in de Heineken Music Hall.
 
Naast zijn succes als zanger acteert Jim in twee politieseries, met een gastrol in Baantjer en een vaste rol in Boks. Hij is betrokken bij drie bioscoopfilms: voor Snowfever verzorgt hij muziek op de soundtrack en doet een cameo, met zijn rol in Afblijven trekt hij meer dan 400.000 bioscoopbezoekers en voor Asterix en de Vikingen spreekt hij de hoofdrol in en verzorgt opnieuw een titelsong: de top 10-hit Dapper En Sterk.
 
In 2005 doet Jim mee aan het succesvolle tv-programma Dancing With The Stars en wint zelfs de finale. Geïnspireerd door zijn danssucces maakt hij een cd met de toepasselijke titel Dance With Me, waar hij een gouden plaat voor ontvangt. Naar aanleiding van zijn prestatie bij Dancing With The Stars wordt Jim bovendien benaderd om de mannelijke hoofdrol te spelen in de musical Grease.
 
Met meer dan 250.000 verkochte kaarten is de musical V&V
Entertainments meest succesvolle productie tot nu toe. Jim brengt in 2007 zijn eerste Nederlandstalige album uit, Vrij, met daarop de top 5-hit Doe Dit Doe Dat. Dat najaar doet Jim een  succesvolle theatertour met zeskoppige live-band. Hij wordt vanwege het succes van Grease gevraagd voor een hoofdrol in de musical Fame en presenteert in de aanloop daar naartoe bij RTL4 het programma De Weg Naar Fame.
 
Zijn tweede Nederlandstalige album, Nu, verschijnt in 2009. Daarop staat de top 10-hit Door Jou en daarnaast brengt Jim ook de single Dat Ben Jij uit; de titelsong van de film Suske & Wiske: De TexasRakkers. Ook zet hij een derde musicalhoofdrol op zijn naam en speelt naast Arjan Ederveen de rol van Link Larkin in Hairspray. Na Hairspray neemt Jim tijdelijk afscheid van de musicalwereld om zich voorlopig weer te richten op zijn muziekcarrière. Tenminste… dat is zijn plan. Maar als hij wordt gevraagd voor de rol van Fiyero in Wicked, een van de grootste Broadway-successen ooit, kan Jim niet weigeren. “Dit is de productie waarvan ik altijd heb geroepen dat het
mijn droombaan is”, verklaart hij simpel. “Die rol kan ik dan toch niet
afslaan?”
 
Behalve dat Jim de theaters weer intrekt met Wicked, is hij in het
najaar van 2011 ook op televisie te zien: in de nieuwe politieserie
van de KRO en Eyeworks, Seinpost Den Haag, speelt hij naast onder
meer Thomas Acda de rol van Chiel Maas. In hetzelfde jaar gaat hij
terug naar zijn grote liefde muziek en brengt na jaren weer een
Engelstalige single uit. Feel Your Love laat een andere Jim Bakkum
horen; dansbaar en elektronisch. Het nummer wordt opgevolgd door
een tweede single, Wave.
 
In het jaar dat hij zijn tienjarig jubileum in de muziek viert, 2012, gebeurt er nog veel meer in Jims leven. Samen met echtgenote Bettina Holwerda krijgt hij zoontje Lux. Als hij Winston Gerschtanowitz tijdelijk vervangt als presentator in RTL Boulevard, blijkt daar een eerder onaangeroerd talent te liggen: SBS doet hem an offer he can’t refuse en zo wordt Jim de nieuwe presentator van Shownieuws. Ook maakt hij het programma Bekende Handen Helpen.
 
Een hoofdrol in de film Verliefd Op Ibiza én in de musical Flashdance: ook 2013 is weer een goed jaar. Jim imponeert met zijn rol in The Passion en met Zo Stil, oorspronkelijk van Bløf, scoort hij een nieuwe hit. Na twee jaar besluit hij zijn contract bij Shownieuws niet te verlengen en richt zich weer op zijn muziekcarrière. Het resultaat: zijn EP Schouder, waarvoor hij alle zes de nummers zelf schreef samen met Kirsten Schneider. “Dit materiaal laat horen waar ik nu sta”, vertelt Jim. “Organische liedjes, puur en eerlijk,
over zaken die mij nu bezighouden. Deze nummers zijn tijdloos en gaan bij wijze van spreken over 80 jaar nog mee.” Al hebben we in
de tussentijd waarschijnlijk alweer véél meer gehoord van de
creatieve duizendpoot.
 
Een moment van stil staan na het uitbrengen van zijn EP zit er voor Jim niet bij. Met Bettina krijgt hij een tweede kind, dochter Posy. Tegelijkertijd speelt hij een hoofdrol in de musical Hartsvrienden welke te zien was tot het voorjaar van 2015. Diezelfde zomer vertolkt Jim maar liefst twee rollen waarvan een hoofdrol in de bioscoopfilm ‘Mega Mindy & Rox’ welke wordt opgenomen op Malta en zal hij niet veel later al flirtend te zien zijn in de nieuwe bioscoopfilm Rokjesdag. 
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jim Bakkum

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jim Bakkum kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.