Gordon doet gooi naar Songfestival Zwitserland

05/10/2012

Gordon wil met zijn LA The Voices meedoen aan het nationaal songfestival van Zwitserland. Dat meldt Gordon donderdag in RTL Boulevard.
De zanger heeft drie liedjes geschreven waaruit het Nederlandse publiek kan kiezen. Met dat nummer zullen de heren vervolgens afreizen naar Zwitserland.

De Zwitserse televisie houdt elk jaar een open inschrijving. Iedereen krijgt zo de gelegenheid om dit land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dit jaar op 18 mei in het Zweedse Malmö. Gordon wil met zijn LA The Voices opnieuw proberen de finale van het Europese liedjesfestijn te halen.

“Ik werd erop geattendeerd dat Zwitserland op deze manier te werk gaat en aangezien de TROS bijna zeker met Anouk aan de slag gaat was dit de enige gelegenheid voor mijn band om aan dit muziekspektakel mee te doen", vertelt Gordon in RTL Boulevard. "We hopen natuurlijk dat we door de voorselectie komen en voor Zwitserland uit mogen komen, zo heeft Nederland misschien twee kansen om eens de finale te bereiken."

De mannen hebben drie liedjes gekozen om in te zenden:

  • Wild white horses (Gordon Heuckeroth/Niel Schoombee/Sean Butler)
  • Change is gonna come (Gordon Heuckeroth/Gordon Groothedde)
  • Guiding Light (Eric van Tijn/ Jochem Fluitsma/Gordon Heuckeroth)

De nummers zijn vanaf zaterdag 12:00 uur te beluisteren op website van RTLBoulevard. Zondagavond maakt Gordon in Life4You bij Carlo en Irene het winnende liedje bekend.

Welke negen finalisten uiteindelijk in de grote finale van 15 december in Zwitserland mogen optreden wordt eind oktober bekendgemaakt.

Boeking of een optie plaatsen voor Gordon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Gordon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.