Gordon geweerd van festival Dutch Valley

03/08/2012

Los Angeles The Voices zal niet optreden tijdens het muziekfestival ‘Dutch Valley’. De organisatie heeft de groep geweerd van het affiche, nadat voorman Gordon zich negatief had uitgelaten over het evenement.

“Het is zo grappig om te lezen dat wij, LA the Voices, in geen enkele uiting worden genoemd,” meldde Gordon eerder deze week op Facebook. “Wij hebben 130 duizend platen verkocht en hadden twintigduizend concertbezoekers. De openbare optredens puilen uit van het publiek. Dan is het ook logisch dat je niet wordt aangekondigd want stel je voor dat je kaartjes zou verkopen daardoor. Helemaal klaar mee.”

De organisatie van ‘Dutch Valley’ heeft dit bericht zwaar opgenomen en laat in een persbericht weten dat de zanger niet meer welkom zal zijn op het festivalterrein. “Het is sneu voor die andere jongens, en de beslissing Gordon te weren van het event zal dan ook geen gevolgen hebben voor hun gage,” aldus een woordvoerder. “Die zullen we uitbetalen. We vinden het zuur voor de fans, maar de actie van Gordon getuigt van veel te weinig respect voor onze bezoekers. Daarom is hij niet langer welkom is op het festivalterrein. Wij zijn klaar met Gordon.”

Ruim honderd andere artiesten zullen wel te vinden zijn op het muziekfestival. Zo staan onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Gerard Joling, Nick & Simon en Rowwen Hèze op het hoofdpodium, waar de presentatie in handen is van Erik de Zwart. Op de overige podia zullen onder meer de 3J’s, Anita Meyer, de Band Zonder Banaan, De Kast, Dries Roelvink, Frans Bauer, de Gebroeders Ko, Gers Pardoel, Hike, Lange Frans, Luv’, Monique Smit, Mooi Wark, One Two Trio, Pater Moeskroen en René Froger een optreden verzorgen.

Afgelopen zomer trok de eerste editie, met optredens van onder andere de 3J’s, Caro Emerald, Jan Smit, Racoon en Van Velzen, in totaal ongeveer 25.000 bezoekers. Momenteel zijn er al 30.000 kaarten verkocht. Volgende week zaterdag hoopt de organisatie het maximale aantal van 35.000 kaarten aan de man te hebben gebracht.

De tweede editie van ‘Dutch Valley’ wordt op 11 augustus van 13:00 uur tot 23:00 uur op het evenemententerrein Velsen Valley in Spaarnwoude gehouden.

Tekst: Ivo Schimmel

Boeking of een optie plaatsen voor Gordon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Gordon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.