DJ Erik de Zwart

DJ Erik de Zwart boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van DJ Erik de Zwart.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Erik de Zwart draait al jaren mee in de Radio en Televisie wereld.

Na een woelige periode op zee koos Erik voor een carrière op het vasteland bij Veronica, waar hij mocht beginnen als presentator van ‘Muziek voor Miljoenen’ op Radio 4. Een jaar later maakte Erik zijn tv-debuut als presentator van ‘Nederland Muziekland’, al snel gevolgd door het legendarische TV programma ‘Countdown’. Tevens heeft hij ook voor de Tros het TV programma “Tros Pop Formule” gepresenteerd.

Toen Veronica in 1992 besloot in het publieke bestel te blijven, ging Erik samen met Lex Harding een nieuw avontuur aan: het commerciële muziekstation Radio 538. 

In 2003 werd Erik algemeen directeur van Talpa Radio International BV. Op 1 november 2006 werd Erik de Zwart benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40.

Iedere werkdag is Erik tussen 12.00 & 14.00 uur te horen op Radio Veronica. Tevens is Erik ook de stem van het Veronica Magazine. vanaf medio 2014 is Erik niet alleen de stem van Radio Veronica maar ook de Zender Manager.

Boekingsgegevens Erik de Zwart

  • Te boeken als DJ/VJ beschikbaar voor uw feest of evenement.
  • Hij draait dan video’s / Dance classic van de jaren 80 t/m Nu.
  • Tijdsduur 120 minuten
  • Uiteraard is Erik ook beschikbaar als dagvoorzitter, presentator of moderator van uw event.

Boeken of een optie plaatsen voor DJ Erik de Zwart?

Voor meer informatie over DJ Erik de Zwart kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor DJ Erik de Zwart

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende DJ's en Drive in Shows om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 31625 mensen

Specificaties van DJ Erik de Zwart

  • Tijdsduur: 1 x 120 minuten
  • Geluid: exclusief, dient u zelf te verzorgen
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van DJ Erik de Zwart

Erik de Zwart werd op 16 juni 1957 geboren in Amsterdam en was al snel gezegend met twee hobby’s: treinen en radio. De radiohobby wordt met de jaren steeds serieuzer.

Hij verzorgde op jonge leeftijd drive-in shows op scholen en zijn diskjockeybloed kroop waar het maar de kans kreeg. Eén van die kansen kreeg hij op zijn zestiende jaar bij de ziekenhuisomroep van het AZVU in Amsterdam. Tijdens een vakantie in het Spaanse Playa de Aro bezocht hij de studio van Radio Mi Amigo. Hij ontmoette daar Ruud Hendriks, met wie hij in 1978 de allereerste kabelpiraat in Nederland, Radio Unique, oprichtte.

In 1979 werden Erik en Ruud gevraagd voor de hergeboorte van Radio Caroline. Na een woelige periode op zee koos Erik voor een carrière op het vasteland bij Veronica, waar hij mocht beginnen als presentator van ‘Muziek voor Miljoenen’ op Radio 4. Een jaar later maakte Erik zijn tv-debuut als presentator van ‘Nederland Muziekland’, al snel gevolgd door het legendarische TV programma ‘Countdown’. Tevens heeft hij ook voor de Tros het TV programma “Tros Pop Formule” gepresenteerd.

Toen Veronica in 1992 besloot in het publieke bestel te blijven, ging Erik samen met Lex Harding een nieuw avontuur aan: het commerciële muziekstation Radio 538. Erik werd door Lex Harding gevraagd om over te stappen en over die beslissing hoefde hij niet lang na te denken. Van 1995 tot 2003 was Erik directeur en DJ bij Radio 538. Hij presenteerde daar iedere vrijdagmiddag ‘De Top 40’. In dezelfde periode was Erik ook bij TMF te zien als tv-presentator en dj met programma’s als o.a. “De Top 40”.

In 2003 werd Erik algemeen directeur van Talpa Radio International BV waar de radiozenders Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold, Radio 100FM Denemarken en 4FM België onder vielen. In 2005 verlaat De Zwart Talpa Radio International. Op 1 november 2006 werd Erik de Zwart benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40.

In december 2007 keert Erik nog één keer terug naar de radio, als hij de laatste uren presenteert van de ‘Top 1000 Allertijden’ bij Radio Veronica. Na de hernieuwde kennismaking met Radio Veronica wordt Erik per 28 april 2008 de station voice bij het station met alleen “De Beste Hits”. Ook nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan want al in september 2008 begon De Zwart met het maken van het programma ‘Veronica Top 40 Hitdossier’.  Iedere werkdag is Erik tussen 12.00 & 14.00 uur te horen op Radio Veronica. Tevens is Erik ook de stem van het Veronica Magazine. vanaf medio 2014 is Erik niet alleen de stem van Radio Veronica maar ook de Zender Manager.

Erik de Zwart is als DJ/VJ beschikbaar voor uw feest of evenement. Hij draait dan video’s/ Dance classic van de jaren 80 t/m Nu. Uiteraard is Erik ook beschikbaar als dagvoorzitter, presentator of moderator van uw event.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor DJ Erik de Zwart

Voor meer informatie en beschikbaarheid van DJ Erik de Zwart kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.