Jennie Lena

Jennie Lena boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Jennie Lena.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Jennie Lena ‘stands out!’. Ze is een eersteklas vocalist & live performer en groeide op met een rijk pallet aan muzikale stijlen: Soul, Rhythm & Blues, Gospel en Funk. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en haar manier van songwriting. Leven, dood, eigenwaarde, moederschap, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen.

Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar rauwe, Amsterdamse flair en humor

Soul, R&B, Jazz, 90s, hiphop, Gospel, Funk, Folk en Blues verwerkt ze nu in haar eigen muziek. Gezegend met een stem die raakt en een natuurlijke aanleg voor songwriting, weet ze tijdloze muziek te maken met een eigen twist. In haar nummers zoekt Jennie voortdurend de grens op tussen pijn en hoop en daarmee zingt ze zich recht je hart in.

 

Boeken of een optie plaatsen voor Jennie Lena?

Voor meer informatie over Jennie Lena kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Jennie Lena

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 45050 mensen

Specificaties van Jennie Lena

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 45 tot 60 minuten.
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Jennie Lena

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8,5.

Universiteit Twente

 • Door: Astrid de Graaf
 • Locatie: Enschede
 • Datum:

Op de vroege maandagochtend heeft Jennie er een feestje voor mij en mijn collega’s van gemaakt, ik ben dik tevreden!

Waardering:

8,5

Biografie van Jennie Lena

Het maakt niet uit waar ze is of wat ze doet: Jennie Lena valt op. Ze is echt. Ze is ongepolijst en humoristisch. Ze laat tegelijkertijd haar kracht en haar gevoeligheid zien, zowel op het podium als er af.
 
Ze groeide op in een familie van muzikanten: van haar overgrootvader tot aan haar opa en van haar ooms tot haar ouders: iedereen speelde een instrument en vanuit elke kamer in haar ouderlijk huis klonk muziek in verschillende stijlen: Soul, R&B, Jazz, 90s, hiphop, Gospel, Funk, Folk en Blues.
 
Die verschillende muziekstijlen waarmee Jennie is opgegroeid en die haar zo na aan het hart liggen, verwerkt ze nu in haar eigen muziek. Gezegend met een stem die raakt en een natuurlijke aanleg voor songwriting, weet ze tijdloze muziek te maken met een eigen twist. In haar nummers zoekt Jennie voortdurend de grens op tussen pijn en hoop en daarmee zingt ze zich recht je hart in. 
 
“Mijn missie in het leven is om met mijn muziek en teksten liefde, troost en kracht te brengen. Ik wil vanuit mijn hart zingen, echt contact maken en een verhaal vertellen door middel van mijn lichaam en mijn stem. Verhalen over universele thema’s als liefde, pijn, eenzaamheid, troost, leven en dood. Kortom: dingen waar elk mens mee te maken krijgt.”

Jennie Lena - Verleden en Heden 

Soms gaat er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie zat van haar vijfde tot haar vijftiende in diverse theaterproducties. Als kind ging ze vaak mee naar de optredens van haar moeder waar ze aan het einde van de show ‘Ben’ van Michael Jackson mocht zingen, begeleid door haar moeder op gitaar.
 
“Ik heb warme herinneringen aan mijn moeder die thuis altijd gitaar speelde en prachtige liedjes zong. Ik luisterde vol bewondering. In mijn kamer had ik mijn eigen kleine muziekuniversum, vol tapes en cd’s. Mijn tienerjaren waren rauw, maar hoe eenzaam of verdrietig ik me soms ook voelde: er was altijd de muziek, die me inspireerde, activeerde en troostte. Muziek heeft me door veel moeilijke tijden heen geholpen.”
 
Jennie studeerde aan de theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op de muziek te richten. In 2009 begon ze als achtergrondzangeres bij Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze haar zelf geschreven debuutalbum ‘Monsters’ uit en in 2012 kwam ze met haar tweede album ‘Life’s Like a Chox of Bogglets’.
 
Ze werd snel opgemerkt, en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Naast regelmatige optredens in populaire tv- en radioprogramma’s in Nederland, opende Jennie ook voor Joss Stone, die haar uitnodigde om met haar op tournee te gaan.
 
Ze werd gevraagd om in het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York) op te treden, ging meerdere malen in Europa op tournee en deed optredens in Azië en Verenigde Staten. Jennie had al een lange weg afgelegd in de muziek voordat ze in 2015 definitief bekend werd bij het grote publiek dankzij haar deelname aan The Voice of Holland.
 
Haar auditie met het nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels bijna 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse blogger Perez Hilton schreef: “Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie.”
 
Internationale blogs als 9Gag, Diply, the Huffington Post en LikeMag schreven over haar. En sterren als Robin Thicke, Kelly Clarkson, Adam Levine, Tyler Perry en Nia Long deelden Jennie’s muziek op social media.
 
“Voor mij was The Voice een geweldige manier om een groter publiek te bereiken. Het was een wezenlijk onderdeel van mijn muzikale reis. Toch wilde ik alleen maar meedoen aan het programma als ik mezelf kon zijn en de liedjes kon zingen die ik wilde. Zodra ze mij daar een ‘Ja’ opgaven, was ik er klaar voor om deel te nemen aan dit tv-avontuur.”
 
Na ‘The Voice’ vervolgde Jennie haar eigen pad. Ze ging naar L.A. en New York om shows te geven, aan een nieuw album te werken en werd uitgenodigd om op te treden op het toonaangevende SXSW festival in Austin (Texas).
 
De Amerikaanse band ‘Post Modern Jukebox’ heeft op Youtube meer dan 60 miljoen views, en vroegen Jennie om met hen een video met ze te maken en mee op tour te gaan. Het nummer ‘You Give Love a Bad Name’ debuteerde in de Top 10 van de amerikaanse iTunes Charts en heeft miljoenen views.
Tijdens dit te gekke muzikale avontuur is Jennie ook nog moeder van haar 4-jarige dochter, Charlie. “Ze zet alles in perspectief: ze is het belangrijkste in mijn leven.”
 
In 2018 heeft Jennie Lena haar album ‘It’s Jennie’ uitgebracht. Een super persoonlijke album. Het werd grotendeels geschreven, geproduceerd en opgenomen in New York en L.A. Op ‘It’s Jennie’ combineert Jennie klassieke soul met gospelkoren en akoestische instrumenten met 90’s hip-hopbeats. Tien songs, tien verhalen: “Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijke thema waar ik in mijn leven mee te maken kreeg. Het is een album geworden met onderwerpen als zelfvertrouwen, eigenwaarde, pijn, verandering, moederschap, leven en dood. In de muziekbusiness is de druk groot om een makkelijk verkoopbaar product te maken, maar ik volg mijn eigen pad en maak alleen muziek die ik echt in mijn hart voel. Zoals één van mijn muzikale helden, Stevie Wonder, ooit zei: ‘My goal is to use the gift that I was given for the betterment of human kind.’”

Discografie

 • Het nieuwe album ‘It’s Jennie’ is afgerond en komt in 2018 uit.  
 • EP ’Acoustic Sessions’, kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse iTunes charts, 2017 
 • Single: cover van Bon Jovi’s ’You Give Love a Bad Name’, opgenomen met de Amerikaanse Youtube sensatie ’Postmodern Jukebox’. Het nummer haalde een Top 10-notering in de Amerikaanse iTunes Charts Jazz. Het album waar het nummer op stond kwam binnen op nummer 1 in de
 • Amerikaanse iTunes Charts, 2016
 • Single: Akoestische versie van Katy Perry’s ‘Firework’, gebruikt in de Amerikaanse film ‘The Interview’, 2014
 • Album: ‘Life is Like A Chox of Bogglets’, 2012 
 • Album: ‘Monsters’, 2010

Pers

 • “Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit” - Perez Hilton
 • “Jennie wordt het best omschreven als rauw, puur en speels.” - MusicMaker
 • ‘Holy shit, wat een stem.’ - 9Gag
 • “Jennie staat niet alleen bekend om de schoonheid van haar stem, maar ookom haar vrije, natuurlijke, gevoelige en krachtige expressiviteit.” - Nu.nl
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Jennie Lena

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jennie Lena kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.