Kraantje Pappie

Kraantje Pappie boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Kraantje Pappie.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

“Niemand wil leven als een ouwe lul die niet genoten heeft”

Dit statement is het thema van de eerste single Euro’s van het onlangs uitgekomen album Crane III van Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen, geboren op 01-07-1986) en staat symbool voor zijn leven. Na de release van Waar Is Kraan en zijn debuutalbum Crane I leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen. Hits als Weekend, Wat nou als het lukt, Feesttent, Met z’n Tweeën, Mijn Nacht en Handen Omhoog deden daar nog eens een flinke schep bovenop. De messcherpe flows en humoristische teksten van Kraantje ondersteund door de producties van Nightwatch (Noisia) blijken een gouden (en platina) combinatie te zijn. Deze ingrediënten versterkt door het energieke karakter van Kraan maken de liveshows erg gewild en succesvol in menig line up. Zo speelde hij op grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Solar, Noorderslag, Pinkpop en Dutch Valley.

Op 28 oktober 2016 verscheen de afsluiter van het Crane drieluik die wederom is geproduceerd door Nightwatch en wordt uitgegeven op het label Noah’s Ark. Met de aftrap van de nieuwe live show op de Zwarte Cross, een clubtour met al op voorhand uitverkochte zalen en singles op de radio had Kraan een groots festival seizoen in 2017

De Meest gevarieerde rapper van de Nederlanden is best wel een ding

Sinds Zijn laatste album: Daddy, heeft ''Lil Craney'' er nog een schepje bovenop gedaan. Geen albums wellicht, maar wel ontelbare collabs met andere artiesten. Denk bij deze aan namen zoals Snelle, Bizzey, Rolf Sanchez, Ronnie flex en Zelfs Guus Meeuwis kon niet vluchten voor een hit met Craney.  Met in totaal tientallen plakken (goud en platina) voor zijn nummers en albums zullen we de komende tijd nog niet  van hem af zijn.

Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben?

Boek hem dan nu via ons voor jouw live event! Een echte headliner.

Boeken of een optie plaatsen voor Kraantje Pappie?

Voor meer informatie over Kraantje Pappie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Kraantje Pappie

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Rappers & Urban Ariesten om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 49270 mensen

Specificaties van Kraantje Pappie

  • Tijdsduur:
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Kraantje Pappie

”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen twee jaar. In 2009 tekende hij op het label Noah’s Ark en verscheen de EP ‘Boulimia’, maar sinds 2012 is het hek echt van de dam. Na de release van de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen.

De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantje in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) bleek dus een gouden greep te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die Kraantje Pappie neerzet. Hij deed sinds zijn landelijke doorbraak ruim 250 shows, van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend clubtour) tot aan grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands. Daarnaast trok hij afgelopen zomer langs de populaire vakantiebestemmingen als Lloret de Mar en Sunny Beach met een zomertour.

Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mc Fiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis. Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben, is de kans groot dat je hem op radio of tv voorbij hebt zien komen. Hij is een graag geziene gast bij de landelijke media, doet wekelijks ‘De Week in Rap en Roer’ bij Giel Beelen op 3FM en is presentator bij BNN’s ‘De Social Club’. Om maar wat te noemen.

In België komt hij regelmatig over de vloer bij JIMTV en Studio Brussel en was hij te gast bij het populaire tv-programma ’Vrienden Van de Veire’. De laatste maanden was Kraantje echter vooral weer veel in de studio te vinden om te werken aan ‘Crane II’. De opvolger van zijn debuutalbum wordt wederom geproduceerd door Nightwatch en brengt je meer Kraantje Pappie, maar dan nog beter. Met meer ervaring op zak weet hij zijn verhaal nog beter te vertellen en laat hij hier en daar meer zien en horen van de persoon Alex van der Zouwen. Het album verschijnt op 14 maart en wordt uiteraard weer gereleased op Noah’s Ark. De eerste single ‘Met Z’n Tweeën’ werd direct gebombardeerd tot 3FM Megahit. Na de release van ‘Crane II’ trekt Kraantje Pappie in april samen met de Deventer hiphopformatie FATA (getekend op Kraantje Pappie’s eigen label Bankpioniers) langs diverse poppodia in Nederland en België met de ‘Crane II en Jongvolwassen clubtour’. Wat je moet meenemen naar een show van Kraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Bombay maar vooral je zin om heel erg hard te gaan. En zo begint het verhaal weer van voren af aan: ”Feestie!” 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Kraantje Pappie

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Kraantje Pappie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.