Biografie van OG3NE

OG3NE is de Nederlandse vocalgroup bestaande uit de zussen Lisa (23), en de tweeling Amy en Shelley (21), die geroemd wordt om hun bijzondere harmonieuze vocale kwaliteiten. De naam OG3NE staat voor de bloedgroep O van hun moeder en de genen die de zussen aan elkaar verbinden. In 2014 wonnen zij als eerste groep ter wereld het vijfde seizoen van ‘The Voice’. De drie zussen zijn hiermee de ‘Voices of Holland’. Tijdens hun deelname bereiken Lisa, Amy en Shelley met de BeeGees cover Emotion, het nummer Change Will Come en hun finalelied Magic driemaal een nummer 1 notering. Voor de single Magic ontvangt OG3NE begin 2015 een gouden plaat.

Doorbraak Og3ne met programma Beste Zangers

2016 is echter het jaar van hun echte grote doorbraak in Nederland. In het programma Beste Zangers laten zij wekelijks Nederland versteld staan van hun bijzondere samenzang. De dames scoren maar liefst drie nummer 1 noteringen tijdens hun deelname aan het succesprogramma. Voor hun versie van Clown, origineel van Emeli Sandé, ontvangt OG3NE in maart een gouden plaat. Jong en oud omarmen de formatie met de Golden Voices en hun eerste theatertournee Three Times a Lady  is een ongekend succes met 44 uitverkochte zalen. In Engeland nemen de zussen intussen hun debuutalbum We Got This op, dat eind 2016 wordt uitgebracht.

Og3ne neemt deel aan het Eurovisie Songfestival in de Oekraïne

In dezelfde periode wordt OG3NE door omroep AVROTROS benaderd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Dit avontuur pakken de zussen met beide handen aan en in het voorjaar van 2017 vertegenwoordigt OG3NE Nederland op de 62e editie van het Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne, met het zeer persoonlijke en harmonieuze Lights And Shadows. Het is een muzikale ode aan alle mensen die lijden aan een ziekte waarbij de gezinssituatie vaak wordt ontwricht. Het nummer staat Lisa, Amy en Shelley na aan het hart aangezien zij door de ziekte van hun moeder Isolde in een vergelijkbare situatie zitten. OG3NE komt glansrijk door de halve finale van het Eurovisie Songfestival en bereikt uiteindelijk een 11e positie tijdens de Grand Final. De vakjury waardeert het optreden met een 5e plaats. Ook internationaal zet OG3NE zich op de kaart en ze worden overstelpt met lovende reacties uit de hele wereld over hun unieke stemgeluid.

Og3ne keert terug naar het theater voor een tour

Door de enorme vraag naar tickets voor de eerdere theatertournee heeft OG3NE besloten het najaar van 2017 terug te keren naar de theaters met een succestournee van Three Times a Lady. Ook deze reprise leverde volledig uitverkochte zalen.

Door hun kwalitatieve en energieke optredens en concerten is OG3NE inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld en ligt de wereld letterlijk voor ze open.

Og3ne wordt op YouTube wereldwijd geprezen voor hun Home isolation video's

Vanwege het Coronavirus kunnen de zussen niet bij elkaar komen om muziek te maken. Amy valt in de risicogroep vanwege het feit dat zij maar 1 long heeft. Maar daar hebben de meiden wat op gevonden. Wekelijks brengen zij een nieuw hit uit, die ze allemaal inzingen vanuit hun eigen woning. Vervolgens wordt alles gemonteerd en uitgebracht op onder andere hun social media zoals Instagram en YouTube. Vanwege de vele positieve reacties van over de hele wereld gaan de meiden nu een online concert geven. Dit vind plaats op 17 mei om 19:00 uur.

Verkrijg jouw persoonlijke link voor €3,95 HIER: