Douwe Bob

Douwe Bob boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Douwe Bob.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Douwe Bob is bekend geworden door de talentenjacht - De Beste Singer- Songwriter van Nedeland in 2012. Hij won de finale van Nielson en bracht het nummer Multicoloured angels uit op single. 

Douwe Bob een muzikale duizendpoot

In 2016 vertegenwoordige hij Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer Slow Down, waarmee hij 11e werd. 

In 2018 was Douwe Bob een van de nieuwe coaches in het 7e seizoen van The Voice Kids. Tijdens de finaleshow maakte hij bekend niet terug te keren als coach voor het achtste seizoen. Hij wordt vervangen door Anouk.

In 2023 ervaarde douwe bob een heuse carriere renaissance. Met de singles This world is our home scoort hij opeens zijn grootste hit tot dusver. Een aantal maanden later scoort hij ook met Nothing to lose een goede top 40 hit. 

Je kent Douwe Bob van ondere andere de hits

  • Hold Me
  • This world is our home
  • Nothing to lose
  • Pass it on
  • Slown Down
  • Shine

 

Boeken of een optie plaatsen voor Douwe Bob?

Voor meer informatie over Douwe Bob kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Douwe Bob

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 43879 mensen

Specificaties van Douwe Bob

  • Tijdsduur:
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Douwe Bob

Hij won glansrijk het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en staat, daar zijn de critici van overtuigd, aan de start van een succesvolle carrière. Douwe Bob Posthuma is er meer dan klaar voor. En zijn eerste single Multicoloured Angels is nog maar het begin.

“Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze mij uit zouden kiezen”, zegt Douwe Bob over zijn inschrijving via de website van het programma. Op dat moment zat hij middenin een writer’s block en wist niet zo goed hoe hij verder moest met zijn muziek en carrière, bekent hij. Met zijn inzending had hij dus niets te verliezen. Wist hij veel dat die zijn leven zou veranderen...

Al vanaf het begin van de televisie-uitzendingen werd de 19-jarige Amsterdammer door kijkers, collega’s én de vakjury geprezen vanwege zijn talent en geluid. Douwe Bob liet zich echter niet gek maken door zijn opgelegde favorietenrol, maar behield zijn concentratie en versloeg zijn mede-kandidaten, om er in de finale vandoor te gaan met een schat aan prijzen. Als winnaar van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is hij onder meer verzekerd van airplay op 3FM, een showcase in Londen en een optreden op het Rotterdamse Songbird festival in november. Daarnaast is zijn naam nu bij heel muziekminnend Nederland bekend. Het leverde hem al een gastoptreden op bij Ilse DeLange, tijdens haar concert in het Arnhemse GelreDome.

En dat voor een artiest die eigenlijk nog maar een jaar of vier met zang bezig is. De muziek werd hem wel met de paplepel ingegoten. Want Douwe Bob komt uit een creatief ‘nest’: zijn moeder was rock ’n roll danseres, zijn vader kunstschilder en muzikant. De laatste trok zoonlief op zijn vierde voor het eerst achter de piano. Twee jaar erna begon hij met klassieke lessen, nog iets later kwam daar jazz bij.

Hij speelde wel eens voor de vrienden van zijn ouders, maar zijn eerste echte optreden deed hij op zijn elfde, herinnert Douwe Bob zich. “Dat was voor zo’n 150 mensen. Ik speelde piano en deed het bijna in mijn broek van angst. Toch was dat het moment dat ik verliefd werd op performen.”

Het duurde tot rond zijn vijftiende tot hij ook de gitaar pakte en eindelijk de moed vond om hardop te zingen, bekent hij: “Daarvoor durfde ik nog niet eens te neuriën.” Met de gitaar kwamen de zelfgeschreven liedjes, en daarna ging het snel. In 2009 won hij het Rozentuinfestival, een competitie voor scholieren in Amsterdam, met een eigen nummer.

Na een alweer snel afgebroken studie Zang op het ROC en een niet-gehonoreerde aanmelding bij het Conservatorium besloot Douwe Bob zijn eigen ding te doen. Hij speelde toetsen in bandjes, schreef veel eigen nummers en ontwikkelde vooral de laatste twee jaar zelf zijn zang. 

Zijn invloeden haalt hij vooral uit de oude meesters: Bob Dylan, James Taylor en oude country van onder meer Johnny Cash en Willie Nelson. Vergelijkingen van anderen met Elvis Presley en John Mayer ziet hij vooral als groot  compliment. “Alle hiervoor genoemde artiesten heb ik werkelijk kapot gedraaid, dus dat van hen invloeden in mijn muziek terecht zijn gekomen, is goed mogelijk. Ik zie het zelf niet zo duidelijk. Heb ook geen definitie van mijn stijl; die ontstond vanzelf.”

Inmiddels is zijn eerste single een feit: Multicoloured Angels is te koop via iTunes. Hij schreef het nummer voor zijn vader. “Die is kunstschilder, werkt met kleuren en praat daar ook vaak over. We keep our head up high and voices strong. Dat is hoe wij in het leven staan. Whatever… Forever… We leven met de dag.”

Nu is het tijd voor de volgende stappen in de carrière van Douwe Bob Posthuma. De muzikant is een eigen band aan het samenstellen en schrijft druk nummers voor wat zijn eerste album moet worden. Daar heeft hij zo zijn ideeën over: “Voor mij is het belangrijk dat ik een zo mooi mogelijke, tijdloze plaat maak. Mijn debuutalbum moet helemaal perfect zijn. Dus ik ga me niet haasten, maar neem er de tijd voor.”

Gevraagd naar zijn plannen voor de toekomst, zegt Douwe Bob simpel: “Die heel mooie plaat maken.” En op de langere termijn? “Nog veel méér mooie platen maken”, lacht hij. Maar sluit serieus af met: “Ik wil gewoon muziek maken die mensen mooi vinden en hoop dat ik mijn publiek daarmee blij kan maken. Verder stel ik me helemaal in dienst van de muziek. En zie verder wel waar die me brengt.”

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Douwe Bob

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Douwe Bob kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.