Biografie van Irene Moors - Presentatrice

Biografie 
 
Zij presenteert de gezellige talkshow op de zondagmiddag, samen met Carlo Boszhard: 'Life & Cooking'.
Ook is zij het gezicht van 'The Bachelor', en er is een nieuwe zaterdagavond-show (De Carlo en Irene Show), wederom met Carlo.
 
In het jaar 2002 ontving Irene de Zilveren Televizier Ster. Een publieksprijs voor de beste TV vrouw van dat jaar.
 
Irene Moors is geboren op 18 juni 1967 in Alkmaar en moeder van Rosalie ('98) en Tijn ('02). Na de Havo, een opleiding tot medisch secretaresse en het behalen van het diploma NIMA-A belandde Irene Moors op de marketingafdeling van het weekblad Donald Duck.
 
In 1988 werd zij 'ondekt' door de NCRV, waar zij het televisie-programma 'Dit is Disney' ging presenteren.
In 1989 is Irene bij RTL 4 terecht gekomen, waar zij het kinder-programma Telekids gestalte heeft gegeven.
 
Na vier jaar het programma alleen te hebben gepresenteerd, kreeg Irene gezelschap van Carlo Boszhard. Al gauw bleken Carlo en Irene een perfect presentatieduo te zijn en sinds die tijd worden Carlo en Irene in één adem genoemd. Door het neerzetten van komische typetjes in o. a. 'Pittige Tijden' was Telekids niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij studenten en volwassenen.
 
In 1996 zijn Irene en Carlo vereeuwigd als wassenbeeld bij Madame Tussaud in Amsterdam. Ze zijn daar nog steeds te bewonderen. In 1997 ontvingen zij De Margiet Kinder TV Prijs. Een publieksprijs voor het beste kinderprogramma. In navolging van het succes van Telekids presenteerde Irene met Carlo als eerste in Nederland een popconcert speciaal voor kinderen. Zo was er in 1997 het Pittig Popconcert vanuit een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht en in 1999 en 2000 vanuit een uitverkocht Ahoy in Rotterdam.
 
Irene heeft samen met Carlo voor Telekids vier films gemaakt, te weten: Het Geheim van de Zonnesteen (1996), De Parel van de Woestijn (1997), De Vloek van Griebelstein (1998) en Het Monster van Toth (1999).
 
Op lokatie is Irene jarenlang aktief geweest met o. a. de Telekids Roadshow, de Smurfen House Tour, de Kids Music Party en een theatertour samen met Carlo. De liedjes zijn bekend van haar Telekids-, Smurfen- en Kids Music Party CD's, waarvan de 2 Smurfen CD's ooit vijf maal platina behaalden. Irene heeft in totaal 9 CD's gemaakt (waarvan 3 samen met Carlo)!.
 
Irene heeft Telekids, na een succesvolle periode van 10 jaar, op 2 oktober 1999 afgesloten.
 
Vanaf september 2000 presenteert Irene iedere zondagmiddag tussen 17. 00 en 19. 00 uur samen met Carlo Boszhard en Meesterkok Rudolph van Veen het succesvolle live-programma Life & Cooking. Inmiddels is dit programma al 4 seizoenen op de buis. (40 afleveringen per seizoen).