Mieke

Mieke boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Mieke.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Mieke, - en dat ene woordje is voldoende. Het roept een wereld van herinneringen op. Herinneringen aan de tijd wanneer Mieke officieel de showbusiness binnenstapt aan de hand van componist-tekstschrijver en producer, Pierre Kartner. Het is dan 1973 om precies te zijn en de in Vlaanderen geboren en getogen Mieke Gijs, telt zestien lentes.

Mieke is als een muzikale bloem

In 2012 heeft Mieke het album ’Ik zal er altijd voor je zijn’ uitgebracht. Een album dat in alle opzichten een zangeres laat horen die volwassen is geworden. Wat voorzichtig begon, aan de hand van Pierre Kartner, een verlegen kindersterretje, is uitgegroeid naar de zangeres en vrouw die zij vandaag de dag is. Dat die groei niet zonder slag of stoot is gegaan mag duidelijk zijn, getuige de biografie. Of zoals Mieke het zelf zegt in haar voorwoord van het album: “Na vijf stille maar zeker geen verzwegen jaren, is er nu de plaat die ik altijd al heb willen maken”. Voor het eerst in haar zo rijke carrière zijn de meeste teksten op deze cd van de hand van Mieke, zelf. Let op, dit is zeker niet haar laatste project! Het mag duidelijk zijn dat Mieke een muzikale bloem is die steeds warmere kleuren heeft gekregen. 

Boeken of een optie plaatsen voor Mieke?

Voor meer informatie over Mieke kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Mieke

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 54636 mensen

Specificaties van Mieke

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Mieke

Het zingen zit Mieke in het bloed. Tussen haar twaalfde en veertiende heeft ze aan meer dan honderd zangwedstrijden en talentenjachten deelgenomen en is ze in veelal in de hoogste regionen geëindigd.. Op zondagmiddagen klinkt haar stem geregeld in Belgische feestzalen, waar het publiek haar op handen draagt. Het wordt pas echt menens als Pierre Kartner haar tijdens een voorstelling van de ‘Vader Abraham Show’, in Wuustwezel naar voren haalt, om met hem de hit ’ Zou het erg zijn, lieve opa’, te zingen. Snel volgt er een eerste single, in duet met Kartner wordt ‘Wat een prachtige dag’, uitgebracht.

Dat is nu veertig jaar geleden. Veertig jaar - een flits in de wereldgeschiedenis, maar een bijzonder lange periode in de historie van de altijd in beweging zijnde, lichte muziek. Er is veel veranderd in de wereld van de showbusiness maar MIEKE behoort tot de artiesten die tot op de dag van vandaag,’ recht overeind is gebleven. Wat begon met 'Wat een prachtige dag', duurt voort tot op de dag van vandaag. De hits als 'Een kind zonder moeder', 'Mijn beste vriendin'', Zomertijd’, 'Charlie Chaplin', 'Als ik jou niet had', Niet elke Oester heeft een parel’, ‘Mijn engelbewaarder’, en de single Edith Piaf, zijn nog altijd niet vergeten. Deze laatste titel door Mieke eveneens in het Frans gezongen, werd destijds aangeboden aan Denise Gassion, de zus van Edith Piaf. 

Na jaren te hebben samengewerkt met Pierre Kartner werkt MIEKE samen met o.a. Dries Holten en maakt ze plaatopnames met prominente artiesten zoals Dennie Christian en Freddy Breck. Plaat na plaat wordt bekroond met goud. Behalve in Vlaanderen werkt MIEKE steeds vaker in Nederland. Mieke trouwt met de Belgische Tv producent Hugo de Waersegger. Op een gegeven moment is haar agenda zo vol dat er nauwelijks meer tijd is voor een gezinsleven, dat inmiddels is uitgebreid met zoon Bart. Dat is ook het moment dat er besloten wordt dat Mieke zich opnieuw wat meer op Vlaanderen zal concentreren om op die manier wat meer aandacht kan besteden aan manlief Hugo en zoontje Bart..Daarop wordt er in België niet zonder succes, de single 'Vlinders in je buik' uitgebracht en weet iedereen in België dat de ster van MIEKE onverminderd is blijven stralen. 

In 1993 waagt ze haar kans om aan het Eurovisiesongfestival deel te nemen, met de opvallende uitvoering van 'Waarom zou er vrede zijn' hiermee oogst zij alom lof en niet alleen in België. Met producer Marc de Coen zal Mieke eind 1994 het prachtige 'Laat me alleen' opnemen. Wanneer echter haar man Hugo, op 1 januari 1995 plotseling overlijdt’ wordt de plaat, die inmiddels in de winkel ligt,’ uit de schappen gehaald. Ze stopt met optredens en probeert in haar eentje, de zo succesvolle productieunit van Hugo voort te zetten. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en hoewel ze nog niet denkt aan optredens, voelt ze er in 1997 wel voor om een album te maken met Nederlandstalige bewerkingen van hoogtepunten uit het songbook van de Amerikaanse countryzangeres, Dolly Parton. 

De klinkende comeback van MIEKE begint echter in het begin van de nieuwe eeuw vaste vormen aan te nemen. Voorzichtig wordt de markt afgetast en wordt er gezocht naar nieuwe wegen op het muzikale pad. Ze wordt een veelgevraagde gast in verschillende programma's van radio en televisie en krijgt niet lang daarna - gelukkig! - ook weer zin in zaaloptredens. 

In 2004 is er de theatershow waarmee ze Vlaanderen en Nederland doorkruist en verschijnt het overzichtsalbum ‘30 JAAR MIEKE’, bij haar vroegere platenmaatschappij Dureco. Het Nederlandse en Belgische publiek is Mieke nog lang niet vergeten blijkens het succes, van deze overzichtsbox.

Op vraag van vele kijkers in Nederland werd het liedje "BOOM BANG-A-BANG" - waarmee de zangeres Lulu in 1969 het Eurovisie Songfestival won - op single uitgebracht. Zou het verleden zich herhalen en komt Mieke via Nederland, ook weer de Belgische hitparade binnen!

Droevig begin van het jaar 2007 als de vader van Mieke op 15 maart overlijdt. Bij het schlagerfestival van dat jaar staat Mieke na 25 jaar terug op de 1ste plaats in de hitlijsten met “ Zaterdagavond.” In dat zelfde jaar is er ook de release van het album. ‘Vliegen als een vogel’. Dit album, is wederom een productie van haar inmiddels huidige echtgenoot, Marc de Coen. Op het ritme van de wals, zingt ze liedjes over liefde en het leven, klassiekers uit de countrymuziek, covers van Lulu en Bryan Adams . Ondanks de upgrading van haar repertoire blijft ze haar fans trouw. Geen hoempapa en toch meezingmuziek. Geen schlagers en toch Nederlandstalig. Composities die Mieke op het lijf geschreven zijn, afgewisseld met sprankelend vertaalde covers.

In juni van 2007 doet haar Nederlandse platenfirma haar het voorstel om een DVD op te nemen op Aruba, Bonaire en Curaçao .Ondanks dit geweldig voorstel koos Mieke toch voor de mooie plekjes in haar eigen Vlaanderen. "Ik vind dat we trots moeten zijn op ons mooi en gevarieerd landschap met zijn historische en landelijke pracht"- aldus Mieke. Als het Nederlandstalige lied dan toch een heropleving kent, laat Mieke daar dan een boegbeeld van zijn. Wat ze trouwens altijd is geweest. 

2007 Rond de feestdagen wordt een TV-special van Mieke uitgezonden op RTV. Bij het schlagerfestival in Hasselt ontmoet Mieke, collega zanger Benny Neyman. Zoals vaak gebeurt wisselen Mieke en Benny elkaars nieuwste albums uit . Uit repect dat beide artiesten voor elkaar hebben wordt er besloten dat er een duet zal worden opgenomen. Op de melodie van ‘True Love’, maakt Benny een nederlandse tekst., het blijft echter bij een enkele opzet, want midden in het productieproces van schrijven en opnemen overlijdt Benny Neyman in 2008.. Een verlies dat wederom diepe sporen nalaat in het leven van Mieke.

Met Liliane Saint-Pierre zingt Mieke het duet – Naar het sterrenlicht. Wat is eigenlijk de definitie van ‘een ster’, zo vragen beide zangeressen zich af ? Sterren, zo weten zij’, stralen aan de hemel, een artiest ,’gevangen in de volgspot moet stralen op een podium. Het licht en de energie die Mieke uitstraalt naar haar publiek als ze staat te zingen, maken dat zij licht brengt in de harten van haar omvangrijke publiek. Ze zal het nooit van zichzelf zeggen maar Mieke verstaat de kunst, te stralen.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Mieke

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Mieke kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.