Biografie van Mike & Colin

Eind 2007 leerden Maikel Eichelsheim en Colin Heikens elkaar kennen op een feest van Maikel's ouders. In 2009 tekenden zij een platencontract met NRGY Music wat heeft geleid tot een zeer vruchtbare samenwerking en een reeks singles die, zonder uitzondering, wekenlang in de Mega Top 100 hebben gestaan. Ook de videoclips worden zeer goed bekeken en zijn meestal ‘net even anders'. De eerste ‘echte' hit kwam met ‘Alles is top' en werd gevolg door het eveneens zeer succesvolle ‘Wat is ze mooi'. Deze videoclip heeft inmiddels bijna 500.000 views op YouTube.

Mike & Colin hebben een heel eigen geluid ontwikkeld wat zich het best laat omschrijven als optimistische en vrolijke ‘feel-good' muziek. De zelf geschreven nummers krijgen zowel regionaal als landelijk veel aandacht en zijn steevast te vinden in de hoogste regionen van de Nederlandstalige hitlijsten. De vrolijk spetterende live optredens van Mike & Colin zijn in toenemende mate populair, wat zich heeft vertaald in een alsmaar groeiende, fanatieke en zeer trouwe fanbase. Zelfs tot in België. 

Eind 2011 winnen zij de Sterren.nl en Buma NL Award 'Beste Nieuwkomer‘. Een logische volgende stap in de carriere van Mike & Colin is de management overeenkomst die zij begin 2012 tekenden met Dimperium Productions. Via optredens bij Radio 2, RTL Koffietijd, ‘Het TROS Muziekfeest op het plein' en het Gelredome is hun bekendheid en populariteit in een stroomversnelling gekomen. In juni 2012 gaven Mike & Colin een ‘Twitterconcert' in een uitverkocht theater, waarvan door TROS Sterren.nl een compilatie werd uitgezonden.

In 2012 hebben Mike & Colin twee nieuwe nummers uitgebracht genaamd 'Gek of Geniaal' en 'Mooi in het kwadraat'. 'Mooi in het kwadraat' eindigde op 84e plek in de Single Top 100. 'Gek of Geniaal' eindigde hoger op plek nummer 22!